Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį

QUOTE(zuzla @ 2012 08 07, 13:51)
o realiai ar visos, beje ir ar visi, galime sau tai leisti??
ir jei tik tiek reikėtų, nebūtų "nasulaukiančiųjų gandro" skyriaus šiame forume.

Manau, kad galime blush2.gif juk nuo musu paciu priklauso kiek laiko praleidziam miegodami o ne ziuredami naktim tv ar sededami prie pc ... kas del maisto irgi nuo paciu priklauso kiek valgome ir ar vien tik kepta ir riebu maista ar stengiames gaminti sveikesni....
"nesulaukiancioms gandro" vitaminai nelabai pades g.gif cia jau kalba eina apie rimtesni gydyma.
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 07, 13:18)
Manau, kad galime blush2.gif  juk nuo musu paciu priklauso kiek laiko praleidziam miegodami o ne ziuredami naktim tv ar sededami prie pc ... kas del maisto irgi nuo paciu priklauso kiek valgome ir ar vien tik kepta ir riebu maista ar stengiames gaminti sveikesni....

geras miegas nėra miegas 7-8 val laiku, nes tas laikas kiekvienam kitoks. pvz. aš einu miegot 22, keltis 6, lyg ir tinkamai viskas? bet man taip negerai, nes esu pelėda ir man 100 kartų yra geriau eit miegot 2 val ir keltis 10, va tada aš išsimiegu ir puikiai jaučiuosi atsikėlusi.. darbą keisti?
sveikas maistas tai irgi ne vien virtas ar garuose gamintas, liesas ir pan. jis turi būti, taip sakant, grynai užaugintas, be jokių chemijų ir t.t. kur tokį rasti? neturiu aš savo daržo ar gyvūnų ūkio ar giminių, visą tai turinčių, svetimais nepasitikėčiau..
grynas oras gyvenant mieste? mastau.gif ar tie pabėgimai keliom valandom į užmiestį kartą per savaitgalį daug naudos duoda?
ne, aš nemanau, kad daug kas gali sau leisti gyventi sveikai, todėl ir trūksta kam vieno, kam kito vitamino/mineralo.

o kam gerti folio rūgštį kapsulėse? g.gif valgykit daugiau lapinių daržovių, pasidomėkite, kur dar jos yra ir nereikės chemiškai apdorotos folio rūgšties vartot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 07 rugpjūčio 2012 - 12:34
QUOTE(zuzla @ 2012 08 07, 14:30)
geras miegas nėra miegas 7-8 val laiku, nes tas laikas kiekvienam kitoks. pvz. aš einu miegot 22, keltis 6, lyg ir tinkamai viskas? bet man taip negerai, nes esu pelėda ir man 100 kartų yra geriau eit miegot 2 val ir keltis 10, va tada aš išsimiegu ir puikiai jaučiuosi atsikėlusi.. darbą keisti?
sveikas maistas tai irgi ne vien virtas ar garuose gamintas, liesas ir pan. jis turi būti, taip sakant, grynai užaugintas, be jokių chemijų ir t.t. kur tokį rasti? neturiu aš savo daržo ar gyvūnų ūkio ar giminių, visą tai turinčių, svetimais nepasitikėčiau..
grynas oras gyvenant mieste? mastau.gif ar tie pabėgimai keliom valandom į užmiestį kartą per savaitgalį daug naudos duoda?
ne, aš nemanau, kad daug kas gali sau leisti gyventi sveikai, todėl ir trūksta kam vieno, kam kito vitamino/mineralo.

o kam gerti folio rūgštį kapsulėse? g.gif valgykit daugiau lapinių daržovių, pasidomėkite, kur dar jos yra ir nereikės chemiškai apdorotos folio rūgšties vartot.

As cia ne apie tai, kad paniskai pasinerti i sveika gyvenimo buda ir pakeist darbus ir ttt , tik apie tai, kad papildoma gausa sintetiniu vitaminu tikrai sveikatos nepriduos... be to esu skaiciusi, kad jei teveliai pries planuodami vaikeli naudojo daug vitaminu - vaikai buna alergiski g.gif nezinau kiek cia tiesos, bet manau kad kaskiek yra.
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 07, 13:36)
jei teveliai pries planuodami vaikeli naudojo daug vitaminu - vaikai buna alergiski g.gif  nezinau kiek cia tiesos, bet manau kad kaskiek yra.

o ką reiškia daug? dažniausiai geriama vitaminų komplekso kapsulė per dieną..
Atsakyti
As lygiai tai pat manau, kad vitaminai nera labai geras dalykas...

Ar galetu kuri man patarti del tu antibiotiku? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 08 07, 13:42)
o ką reiškia daug? dažniausiai geriama vitaminų komplekso kapsulė per dieną..

Tačiau nežinant, kurio būtent vitamino organizmui reikia (o ir ar apskritai jų reikia), gaunasi normos viršyjimas. O tikrai ne visų vitaminų perteklius pasišalina iš organizmo švariai ir gražiai. Taip va ir įvaromos alergijos vaikams...
Įsikala būsimos mamytės sau į galvas, kad sintetiniai vitaminai - dalykas būtinas. Nesąmonė. Tiek, kiek mums reikia, galime pasiimti iš maisto, jei tik truputėlį tuo pasidomima ir pasistengiama.
Suprantu, jei organizmui kažko trūksta ir jis tai nepakankamai pasisavina iš kasdienio maisto. Tada reikia jam padėti, papildyti atsargas geležimi, kalciu, kaliu ar pan. - būtent tuo vitaminu/mineralu, kurio trūksta. Tačiau kam gerti visus vitaminus iš eilės, nors jų dažniausiai net netrūksta organizmui?

O kad moterys nepasiprašo gydytojų, jog padarytų išsamų kraujo tyrimą, tai čia jau kitas klausimas. Aišku - gi daug paprasčiau farširuoti savo organizmą tuo, kas visiškai nėra būtina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melisa 87 @ 2012 08 07, 14:48)

Ar galetu kuri man patarti del tu antibiotiku?  g.gif

Melisa , kiek zinau po antibiotiku reikia 3 menesius pasisaugoti 4u.gif bet gal kuri mamyte tiesiogiai buvo susidurusi patars tiksliau....

QUOTE(HappyAngel @ 2012 08 07, 14:50)
Tačiau nežinant, kurio būtent vitamino organizmui reikia (o ir ar apskritai jų reikia), gaunasi normos viršyjimas. O tikrai ne visų vitaminų perteklius pasišalina iš organizmo švariai ir gražiai. Taip va ir įvaromos alergijos vaikams...
Įsikala būsimos mamytės sau į galvas, kad sintetiniai vitaminai - dalykas būtinas. Nesąmonė. Tiek, kiek mums reikia, galime pasiimti iš maisto, jei tik truputėlį tuo pasidomima ir pasistengiama.
Suprantu, jei organizmui kažko trūksta ir jis tai nepakankamai pasisavina iš kasdienio maisto. Tada reikia jam padėti, papildyti atsargas geležimi, kalciu, kaliu ar pan. - būtent tuo vitaminu/mineralu, kurio trūksta. Tačiau kam gerti visus vitaminus iš eilės, nors jų dažniausiai net netrūksta organizmui?

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2012 08 07, 13:50)
Aišku - gi daug paprasčiau farširuoti savo organizmą tuo, kas visiškai nėra būtina smile.gif

tikrai taip smile.gif
tik būtų labai visiems naudinga, jei būtų sukonkretinta, kokio vitamino perteklius kaip kenkia.
vit. kompleksas esantis vienoje kapsulėje tikrai mažai naudingas, nes kai kurie vitaminai/mineralai nepasisavina išgerti su kitais, todėl daugiau naudos / žalos (kam kaip smile.gif ) duoda atskirtos kapsulės (rytui ir vakarui).

beje, manau, kad žmonėms naudingos medžiagos yra tik augaliniame maiste. pvz, mėsa, kad iš jos gauti kažką naudingo, turi būti termiškai neapdorota, pieno ir jo produktų suvartojimo pasekmėms - rūgštims - neutralizuoti naudojamas esantis mūsų organizme kalcis, o juk pieno produktus vartojame kalciui gauti.. na ir t.t. kažkada domėjausi..

na kiekvienos pasirinkimas, bet smagu padiskutuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 08 07, 15:10)
na kiekvienos pasirinkimas, bet smagu padiskutuoti smile.gif

thumbup.gif tai jau taip
Atsakyti
QUOTE(Melisa 87 @ 2012 08 07, 13:48)

Ar galetu kuri man patarti del tu antibiotiku?  g.gif

Mes turėjom chlamidijas. Tai po antibijotikų kurso, ginė patarė tris mėnesius pasisaugoti.
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2012 08 07, 13:15)
Mes turėjom chlamidijas. Tai po antibijotikų kurso, ginė patarė tris mėnesius pasisaugoti.

Va dabar radau siek tiek info internete, tai beveik visi komentarai, jog galima pastoti jau sekanti cikla.
Kazkaip neramu, na bet reikes nueiti pas savo gydytoja. O gydausi nuo laimo ligos schmoll.gif
Atsakyti
o kaip yra jei vyras gere antibiotikus? kiek laiko palaukti? g.gif mums au nusibodo laukti - tai tas, tai anas vis sutrukdo doh.gif
Atsakyti