Dar toks kvailas klausimas Jei pas gine eini dar pries mmm (4 d. pries) ir tave apziuri vaginaliniu echoskopu, ar ji gali iziureti kazkokius tai pokycius? Na, as suprantu, kad nestumo atvejyje zirniuko tikrai nepamatys, nes per anksti dar, bet ar yra kazkokiu kitu gal pokyciu gimdoje arba aplink ja, kurie gali rodyti, kad gal kazkas panasaus i nestuma vyksta arba atvirksciai, kad liudytu jog greitai ateis mmm.
QUOTE(dr. @ 2011 11 04, 18:51)
SVeikos .
grizom keletai menesiu i Lietuva ir noriu pasidaryti tyrimus ,kol ateis eile ir papulsiu pas daktara.
plauojam puse metu ,lyg ir pataikom i vaisingas dienas,bet nieko ..galvoju ,kad gali buti problema mano nereguliarus ciklai..
ryt man 3c.d. tai kaip suprantu tureciau pasidaryt ryt FSH,LH,ir E2 ?
del chlamidiju ir mikroplazmu kaip suprantu reik darytis jau nesergant ?
Gal galima bus tuo paciu pasidaryti 21c.d.?
manau pasidarysiu siuos tyrimus ir nusinesiu iskart pas daktara..
gal dar kazka pasidaryt ..ar pradziai uzteks siu ?
grizom keletai menesiu i Lietuva ir noriu pasidaryti tyrimus ,kol ateis eile ir papulsiu pas daktara.
plauojam puse metu ,lyg ir pataikom i vaisingas dienas,bet nieko ..galvoju ,kad gali buti problema mano nereguliarus ciklai..
ryt man 3c.d. tai kaip suprantu tureciau pasidaryt ryt FSH,LH,ir E2 ?
del chlamidiju ir mikroplazmu kaip suprantu reik darytis jau nesergant ?
Gal galima bus tuo paciu pasidaryti 21c.d.?
manau pasidarysiu siuos tyrimus ir nusinesiu iskart pas daktara..
gal dar kazka pasidaryt ..ar pradziai uzteks siu ?
o kas tie FSH,LH,ir E2 ?[COLOR=deeppink]?
Zinau tik tiek,kad is tu 3-ju,tai yra hormonai,skydliauke ir daugiau nezinau,nes man daktare irgi sake,jeigu nepastoju iskarto nusiuncia situ tyrimu darytis.Netgi turiu lapeli,bet ten irgi su sutrumpinimais parasyta
QUOTE(ZBITKA @ 2012 02 10, 11:24)
o kas tie FSH,LH,ir E2 ?[COLOR=deeppink]?
lytiniai hormonai. galima pasiskaityti čia
Siandien buvau pas savo seimos gyd. ir pati paprasiau, kad man duotu issitirti moteriskus hormonus- noriu paziuret, ar tikrai vyksta ovuliacija, juosteles nieko nerodo man . Prie to tyrimas del vejaraupiu (kodel man gine jo neskyre?!), CITOMEGALOVIRUS (sito irgi neskyre, o jis svarbus), skydliaukes hormonus ir ekrografija gin. Man buvo skryrus tik nuo toxiplazmozes ir raudonukes, bet nuo vejaraupiu ne, o jie kaip atrodo svarbus
Man po hormonu tyrimo randamas padidejes prolaktinas. Ar tai gali turet kokia itaka pastojimui?
QUOTE(ZBITKA @ 2012 02 16, 21:01)
Man po hormonu tyrimo randamas padidejes prolaktinas. Ar tai gali turet kokia itaka pastojimui?
taip, ir net labai didelę.
QUOTE(zuzla @ 2012 02 16, 21:02)
taip, ir net labai didelę.
rimtai? net negalvojau..gal del to darant OT man nieko nerodo? be to pries mmm labai skauda krutis ir jos padideja...
QUOTE(ZBITKA @ 2012 02 16, 21:05)
rimtai? net negalvojau..gal del to darant OT man nieko nerodo?
be to pries mmm labai skauda krutis ir jos padideja...
be to pries mmm labai skauda krutis ir jos padideja...
gal, jis slopina ovuliaciją.
tai tiesiog pms.
šiaip kraują prolaktino tyrimui reikia priduoti nevalgius, būti ne mažiau kaip 3 val atsibudus, nerūkius, parą nevartojus alkoholio, neturėjus intymių santykių, ramioje būsenoje. tai labai "kaprizingas" hormonas, tas pakilimas gali būti momentinis, todėl reikėtų po kiek laiko pakartoti tyrimą. ir jei pridavus kraują pagal rekomendacijas, prolaktinas vistiek didelis, reiškia problema skydliaukėje arba hipofizėje.
QUOTE(naujoke4 @ 2011 04 07, 12:36)
Beje, mūsų gydytojai visa galva yra didesni profai nei užsienyje...(Anglija, Airija)Ten iškart skiria antibiotikus ir nieko daugiau netiria...pas mus šiek tiek kitokia situacija...Va su vokeliais,kas tiesa tas yra tiesa-ne kokia situacija....O daromės tyrimus, rūpinamės juk ne iš blogos valios, o tik norėdamos gero savo atžalai Nepykit, kam jau ne pirmas nėštumas ir mes čia taip dalinamės savo nerimu...be to skaudi patirtis, daro vis tiek savo - tad laikykimės visos ir sėkmės planuojančioms
Papildyta:
Oi džiaugiuosi, kad lankaisi pas tokią puikią ginę
Papildyta:
Beje, gal kuriai teko susidurti su Citomegalo virusu?
Situacija tokia, kad iki pastojimo padarytas tyrimas parodė, kad jį teks pakartoti nėščiai. Ką tai reiškia? Ruošiuosi klausti ginės, bet dar dar palaukti vizito
Papildyta:
Oi džiaugiuosi, kad lankaisi pas tokią puikią ginę
Papildyta:
Beje, gal kuriai teko susidurti su Citomegalo virusu?
Situacija tokia, kad iki pastojimo padarytas tyrimas parodė, kad jį teks pakartoti nėščiai. Ką tai reiškia? Ruošiuosi klausti ginės, bet dar dar palaukti vizito
o kaip rode kad reikes pakartoti? pas mane neigiamas, nors nezinau, ka tai reiskia- gerai ar blogai
vejaraupiais nesirgus
Papildyta:
QUOTE(Deimantilija @ 2011 09 12, 18:18)
siaip gali mazdaug pastudijuoti sorpo ar endemiko kainyne
as dariausi skydliaukes 2 tyrimus bet nepamenu tiksliai kuriuos poliklinikoi mokejau 80 lt o skydliaukes echo su siuntimu nemokamai
uz citomegalo IgM ir IgG ir toksoplazmozes IgM ir IgG su kraujo paemimu endemike mokejau 134 lt
as dariausi skydliaukes 2 tyrimus bet nepamenu tiksliai kuriuos poliklinikoi mokejau 80 lt o skydliaukes echo su siuntimu nemokamai
uz citomegalo IgM ir IgG ir toksoplazmozes IgM ir IgG su kraujo paemimu endemike mokejau 134 lt
***** kaip lietuvoj brangiai ima. .as gyvenu italijoj tokiam kaime, o man padare visus tyrimus namokamai ir per 6h.
Man irgi padidejes prolaktinas... Siandien pakartojo del viso pikto, bet po pietu. Pasitikslinau, ar nereik but negerus/nevalgius/is pat ryto, sako "ne"
Dar man pasake, kad mano vitamino D kiekis labai zemas, atseit planavimui irgi negerai. Gal kas zino, ka tas vit D trukumas daro ir kaip nustatyti jo doze per diena?
Dar man pasake, kad mano vitamino D kiekis labai zemas, atseit planavimui irgi negerai. Gal kas zino, ka tas vit D trukumas daro ir kaip nustatyti jo doze per diena?