QUOTE(zuzla @ 2011 07 08, 11:02)
negerk, geriau daržovių valgyk
bet kad daržovės pas mane daugiausiai perkamos iš parduotuvės, kai kas (agurkai pomidorai, salotos, svogūnai ir krapai) iš turgaus, bet argi juose yra geležies?

Žinau kad braškėse yra ir tai sakčiau, kad jų grūdeliuose, kuriuos reikia gerai sukramtyti, o mes ar kramtome? Bet šiemet nelabai buvo ką ir kramtyti, net nepavalgiau normaliai braškių

Reikės daugiau valgyti burokėlių ir kalakutienos. Nors sako, kad iš mėsos geriausiai organizmas pasisavina geležį, net 20-40%, o iš daržovių - vaisių tik 2-10%. Ir kas įdomu, kad, pasirodo, kalakutienoje yra daugiau geležies nei jautienoje, kurią aš visada laikiau didžiausiu geležies šaltiniu. Daugiausia jos yra triušienoje, bet ne itin daug daugiau nei kalakutienoje