Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį

QUOTE(zuzla @ 2011 04 07, 10:57)
užsienyje tai čia kur? smile.gif visur už LT ribų? gal sukonkretinkit sakydama smile.gif

UK, sakykim, draugė pasakojo, nėštumas iki 3 mėn neštumu nelaikomas, ta prasme, kad niekas nei kraują / ligas tikrina, nei matuoja, nei kitaip fiksuoja, į įskaitą nerašo ir t.t. taip kad šiuo atveju Lietuvai "+" rašau smile.gif

bet kokiu atveju, žmogaus pasirinkimas - klausyti ar ne gydytojo...

Olandija, Švedija, Danija, Norvegija, ta pati Anglija...

Lietuvoje viena gydytoja liepė laukti 6 mėnesius, kita - 4. Tai kurios būtų reikėję klausyti? smile.gif Ar savo nuožiūra reikėjo vidurkį išvesti? Bet tada gaunasi, kad nebūčiau paklausiusi nei vienos iš jų smile.gif

Aš nei ginčyjuosi, nei gydytojus noriu sumenkinti. Šiaip tik toks va pastebėjimas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 04 07, 11:00)
Olandija, Švedija, Danija, Norvegija, ta pati Anglija...

Lietuvoje viena gydytoja liepė laukti 6 mėnesius, kita - 4. Tai kurios būtų reikėję klausyti? smile.gif Ar savo nuožiūra reikėjo vidurkį išvesti? Bet tada gaunasi, kad nebūčiau paklausiusi nei vienos iš jų smile.gif

mm smile.gif

gydytoja gali tik rekomenduoti, o kokį terminą pasirinkti tenka spręsti pačiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 04 07, 11:08)
mm smile.gif

gydytoja gali tik rekomenduoti, o kokį terminą pasirinkti tenka spręsti pačiai smile.gif

Na va, o asmeniškai man tos rekomendacijos atrodo iš piršto laužtos ax.gif Atlikti moksliniai tyrimai įrodo, kad nuo laukimo/nelaukimo sekančio nėštumo sėkmė/nesėkmė absoliučiai nepriklauso (pati esu gyvas to pavyzdys), todėl man būtų įdomu sužinoti, kuo remdamiesi Lietuvos gydytojai tuos laukimo terminus nustato smile.gif

Na, bet tema ne apie tai, ir taip jau nuvažiavau į pievas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 04 07, 11:22)
man būtų įdomu sužinoti, kuo remdamiesi Lietuvos gydytojai tuos laukimo terminus nustato smile.gif

tikriasiai remdamiesi tyrimais smile.gif kurie, kaip jus tikriausiai pasakysit, yra pasenę smile.gif

be to pavyzdžių yra daug ir visokių, juk mes visi skirtingi, o ir tai kas tinka danams ar suomiams, gali netikti lietuviams, nes čia, arčiau Rusijos, ir gyvenimo būdas kitoks, ir maistas, ir vaistai, ir buitinė chemija ir t.t.... visa tai veikia organizmą.. todėl dauguma, nemačiusi tų naujai atliktų užsieniečiams tyrimų, geriau apsidraus ir palauks kaip pataria mūsų gydytojai smile.gif čia tik mano nuomonė, nors pati į ta daugumą ir nepataikau..

o ką dėl skiepų užsienio gydytojai sako?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 07 balandžio 2011 - 10:38
zuzla, aš dabar nelabai turiu laiko tiksliai surasti tų atliktų tyrimų duomenis (kažkada labai tuo domėjausi), tačiau jie yra oi kaip nenauji smile.gif

O dėl visokių skiepų planuojant tai jie irgi gan skeptiškai nusiteikę.

Išvis, žiūriu, lietuvaitės labai linkusios per daug viską sureikšminti (apie pastojimą kalbu) smile.gif Būsiu nepopuliari ir greičiausiai pomidorais apmėtyta biggrin.gif , bet kai paskaitau, kiek visokių tyrimų/skiepų/vizitų pas gydytojus tūla lietuvaitė "suvartoja" prieš pastojant, kyla klausimas, ką ji ruošiasi daryti - į egzotišką šalį keliauti ar vaikutį kviestis... Manau, viskam turi būti ribos ir kas per daug, tas nesveika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 04 07, 11:46)
zuzla, aš dabar nelabai turiu laiko tiksliai surasti tų atliktų tyrimų duomenis (kažkada labai tuo domėjausi), tačiau jie yra oi kaip nenauji smile.gif

Išvis, žiūriu, lietuvaitės labai linkusios per daug viską sureikšminti (apie pastojimą kalbu) smile.gif  Būsiu nepopuliari ir greičiausiai pomidorais apmėtyta biggrin.gif

turėjau omeny, kad lietuviams jei gali būti nauji

aš tikrai neapmėtysiu, nes mano nuomonė tokia pati drinks_cheers.gif pradėjau tyrimus darytis tik dėl to kad nepastoju jau 1,5 metų
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 04 07, 11:50)
--turėjau omeny, kad lietuviams jei gali būti nauji

---aš tikrai neapmėtysiu, nes mano nuomonė tokia pati drinks_cheers.gif pradėjau tyrimus darytis tik dėl to kad nepastoju jau 1,5 metų

--Tai tokiu atveju tai yra didžiulis minusas lietuviams, kad toliau savo nosies nemato ir nesidomi kitų šalių praktikomis smile.gif Taip va ir velkamės iš paskos visiems.

---Jūsų atveju tai visai kitas reikalas, čia ir kalbų negali būti, kad reikia tirtis ir priežasties nepastojimo ieškoti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 04 07, 11:57)
--Tai tokiu atveju tai yra didžiulis minusas lietuviams, kad toliau savo nosies nemato ir nesidomi kitų šalių praktikomis smile.gif Taip va ir velkamės iš paskos visiems.

tai pirmai reikia savo kišenes prigrūsti, o tik paskui važiuot į tarptautines konferencijas ir domėtis naujovėmis, ką jau sakyti apie tyrimų atlikimą ir statistikos atnaujinimą Lietuvoje.. taip ir gyvenam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 04 07, 12:01)
tai pirmai reikia savo kišenes prigrūsti, o tik paskui važiuot į tarptautines konferencijas ir domėtis naujovėmis, ką jau sakyti apie tyrimų atlikimą ir statistikos atnaujinimą Lietuvoje.. taip ir gyvenam smile.gif

Ir labai gaila, kad taip. Šūkauja apie demografinės padėties gerinimą čia. O kaip tai daryti, kai net nevaisingoms šeimoms taip reikalinga procedūra anei centu nėra kompensuojama? Ir išvis - esam likę turbūt viena iš nedaugelio ES šalių, kur vis dar normalu (ir vos ne privaloma) pas gydytoją eiti su "dovanėle", kitaip nei tyrimų reikalingų gausi, nei bus paaiškinta kas (nesuabsoliutinu, žinoma). Nemoku duoti, nenoriu duoti ir neduodu biggrin.gif

Ai, pyktis ima ir tiek, geriau net nepradėsiu veltis į tas kalbas schmoll.gif

Sėkmės Jums, zuzla 4u.gif Labai tikiuosi, kad sėkmė nusišypsos Jums neužilgo ir sutiksiu Jus kituose skyreliuose, apie vaiko ožiukus ir kantrybės trūkumą rašančią biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 04 07, 12:08)
Nemoku duoti, nenoriu duoti ir neduodu biggrin.gif

Sėkmės Jums, zuzla 4u.gif Labai tikiuosi, kad sėkmė nusišypsos Jums neužilgo ir sutiksiu Jus kituose skyreliuose, apie vaiko ožiukus ir kantrybės trūkumą rašančią biggrin.gif  4u.gif

ir man tas pats biggrin.gif

4u.gif ačiū už gerus žodžius
Atsakyti
naujoke4
Man darė lytiškai plintančias(chlamidia ir t..) skydliaukės hormonus, per A paimtų audinių tyrimus. Nieko blogo nerado, tai taip ir liko neaišku niekas.. Tiesa, dar ligoninėje darė kraujo tyrimą(labai platų spektrą..plačiau pakomentuoti negaliu nes ne tas man tada galvoj buvo sad.gif ), tai gydytoja sakė, kad tyrimas labai geras..nors jau persileidimas buvo prasidėjęs verysad.gif

Dar šeimos gydytoja patarė pastebeti progesterono kiekį 14 ciklo dieną ir 23. Tyrimai geri.
Dėl audinių, tai du kartus darė echoskopiją. Pirmą kartą praėjus 1 men. po A, o kitą dar mo mėnesio. Bet jau per pirmą apsilankymą sakė, kad audiniai atsistatę. Be to mapo ciklas išliko 28d. ir veikia kaip laikrodukas ax.gif
Tad kaip ir nebėra priežasčių ko nors dar laukti.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarok: 07 balandžio 2011 - 11:29
QUOTE(zuzla @ 2011 04 07, 08:58)
užsienyje tai čia kur? smile.gif visur už LT ribų? gal sukonkretinkit sakydama smile.gif

UK, sakykim, draugė pasakojo, nėštumas iki 3 mėn neštumu nelaikomas, ta prasme, kad niekas nei kraują / ligas tikrina, nei matuoja, nei kitaip fiksuoja, į įskaitą nerašo ir t.t. taip kad šiuo atveju Lietuvai "+" rašau smile.gif

bet kokiu atveju, žmogaus pasirinkimas - klausyti ar ne gydytojo...
Papildyta:
nesiskiepijau nuo mokyklos laikų..

UK tai tikrai registruoja nestukes anksciau, tik pirma echoskopija gauni 12 savaiciu, jeigu nera jokiu blogumu. As turejau echoskopija 7 savaiciu, nes pries tai jau turejau persileidima, o 10 savaiciu buvau pas akusere, pasvere, paeme kraujo ir slapimo tyrimus, paskyre echoskopijos diena.
As UK dideli pliusa dedu uz tai, kad atsizvelgia i moters emocine busena. Kai nuvaziavau nakti su kraujavimu, tai ir vyras laisvai galejo pasilikti salia manes ir niekas nei puse zodzio nepasake. Kad tik moteriai lengviau butu. Palatu atskiru nera, kiek atsimenu buvo 6 lovos vienoje patalpoje ir atskiriamos tik uzuolaidomis. O LT, baisu... Buvau tuo metu Lietuvoje, kai vandenys nubego. Nuvaziavome nakti ir ka, vyrui neleido pasilikti, mat kitos pacientes ilsisi. Gulejau vienintele palatoje g.gif baisu net prisiminti ta nakti, kai jau lauki pabaigos, pati viena paskendusi asarose...

Ir dar, as susidariau toki ispudi, kad LT labai jau senos paziuros, mat nenormalu, kad pora kartu eina i pasimatymus su gydytoju, o jeigu eina tai turi laukti uz duru blink.gif UK visur ejau su vyru thumbup.gif

Prirasiau ne i tema blush2.gif
Atsakyti