Sveikos planuotojos
Ech, as siame forume jau kuris laikas sedziu ir vis paskaitineju, nes ir pacia planavimas neramina ir norisi kad viskas butu ok.
Per metus pakeiciaus 4 ginekologes, ieskodama, kuri tiktu man ir kompetencija ir, kad susisneketume, kitaip sakant "auros"
Kiekvienos is eiles ginekologes (kurios kartu yra akuseres) tiek privaciai, tiek "valdiskai" vaiksciodama vis klausiu, kokiu man vitaminu reikia, kokius vitaminus man reiktu gerti pries pastojant, tai visu gydytoju vienareiksmiskas budavo atsakymas ypac jau "darant" vaikuti JOKIU chemikalu nevartoti (chemikalus ivardija vitaminus, kurios organizmas gauna per piliules). O jei jau nori kazka vartoti, tai Vitaminu antioksidantu grupe: vitaminai CAE,zinkas ir dar kozkoks... nebepamenu
.
Kaip ne viena gydytoja yra pasakius, kiekviena karta jau ne pirma desimtis metu uzeina banga "kazkokiam vitaminui", ir ispuciamas tas reikalas yra ant tiek, kad jau jei nevartosi, tai viskas vaikelis gims nesveikas su defektais ir pan (tfu tfu tfu).
Bet jei pasidometumete statistika, daugiausia sveiku vaikeliu gimsta netyciukai, kodel? Todel kad motinos neprifarsiruoja nesveikom dozem vitaminu, kuriu galbut ir taip pas Jus apstu. Zmones geria vitaminus, kuriu 100% paros dozes buna vienoje tableteje, ka tai reiskia? Yra isgeriama su tablete visa paros doze, o jei jus su maistu dar gaunate kas tada? Perteklius? Ar jis yra geriau uz trukuma? Folio rugsties ir darzoves turi, kaip antai spinatai, jei Jus juos irgi vartojate ar tai ne perteklius? Nieko nesakau antioksidantai, vitaminai, kurie stiprina musu imunine sistems yra gerai ir reikia, taciau nereikia persistengti...
Del raudoniukes, kodel reikia skiepytis jei nesirgai? Tuomet reikia nuo visu nesirgtu ligu skiepytis, nes nezinai kokios ligos provezis atkeliaus i Lietuva, kaip antai Vel pasaulyje atsiranda Polio ligu zidiniai, o gal ir LT pasieks tai ir nuo jos skiepytis?
O gal tiesiog geriau pasisaugoti, nesilankyt dideliuose zmoniu susirgimuose ir isvengti skiepu? Cia pamastymui...