gal pasirodys kvailas klausimas..bet..kur jus tuos skrebukus dedat?reminat?segat i albuma?
dabar dedu i imautes, ir ruosiuosi gamint albuma, i viena jau netilps, reikia is karto du daryt.
QUOTE(ader @ 2010 09 01, 21:09)
dabar dedu i imautes, ir ruosiuosi gamint albuma, i viena jau netilps, reikia is karto du daryt.
as bandysiu i paprasta albuma suklijuoti nuotraukas ir apskrebenti aplinkui minimalistiniu stiliumi
QUOTE(marikana @ 2010 09 01, 17:41)
nors ne viena varysiu monologa
tavo padauza atsibudo, o mano net nemiegojo
nu, gerai, parodysiu ir antraji savo skrebuka, ji bandziau kopijuoti nuo sito (su savo variacijom, zinoma)
http://www.scrapinst...mp;user_id=4373
bet man, aisku, taip graziai nesigavo... labai kliuna pavadinimas ne pats, koks jis yra, o is ko padarytas... bandziau raudonos ir melynos atkartoti spalvos, o gavosi per tamsi... vadinasi Pirmoji, nes tai yra pirmoji mazylio diena ir pirmoji musu bendra nuotrauka, kuria dare mano tetis su mobiliaku tiesa, bandziau pirmakart su dantu sepetuku pataskyti, nezinau, kaip cia man gavosi man, tiesa sakant, per daug spalvu... turbut mano gyvenime ju truksta... pirmasis toks spalvingas ir sitam daugiau nei trys spalvos
tavo padauza atsibudo, o mano net nemiegojo
nu, gerai, parodysiu ir antraji savo skrebuka, ji bandziau kopijuoti nuo sito (su savo variacijom, zinoma)
http://www.scrapinst...mp;user_id=4373
bet man, aisku, taip graziai nesigavo... labai kliuna pavadinimas ne pats, koks jis yra, o is ko padarytas... bandziau raudonos ir melynos atkartoti spalvos, o gavosi per tamsi... vadinasi Pirmoji, nes tai yra pirmoji mazylio diena ir pirmoji musu bendra nuotrauka, kuria dare mano tetis su mobiliaku tiesa, bandziau pirmakart su dantu sepetuku pataskyti, nezinau, kaip cia man gavosi man, tiesa sakant, per daug spalvu... turbut mano gyvenime ju truksta... pirmasis toks spalvingas ir sitam daugiau nei trys spalvos
Mes kažkaip panašiai abstrakčiai mąstom , man patiko ir TAIP diena pavadinimas ir Pirmoji man
Tik šitam skrebuke man truksta spalvos kažko ryškesnio gal
QUOTE(Skrebuke Irma @ 2010 09 01, 17:51)
Sveikutes.
niekaip nespeju pasivyti su Jumis...pasigrozejau visu darbeliais, sveikinu atsiradusias naujokes .Patyrinejau skrebukus...patarimu galbut ir rasciau , bet...turinti reputacija 'ta kuri ryja naujokes' ...pirma einu papietauti kad nebuciau tokia alkana
niekaip nespeju pasivyti su Jumis...pasigrozejau visu darbeliais, sveikinu atsiradusias naujokes .Patyrinejau skrebukus...patarimu galbut ir rasciau , bet...turinti reputacija 'ta kuri ryja naujokes' ...pirma einu papietauti kad nebuciau tokia alkana
Aš nebijau būti suvalgyta jei bijočiau nelįsčiau jums į akis su savo alia šedevru, laukiu patarimų
QUOTE(Zmogiuke @ 2010 09 01, 18:39)
Lavrynka, pavadinimo raideles leisciau i apacia, nes dabar labai prilipusios prie virsutines krastines. Ir.. man nelabai skiriasi tas "suspaustas" ir "isplestas" variantai
Ciau, visom gero vakaro!
Ačiū už patarimą , pabandysiu pastumdyti raides Kolkas nieko neklijavau , viskas dar darbinei stadijoje;
Tai va tikriausiai iklimpau , žinokit patiko , iki 15 dienos turiu tokį atipo užsakymą vienam skrebukui , niu dovanai puskei išvažiuoja gyvent į užsienį tai noriu kažką jai prisiminimui
Papildyta:
QUOTE(yrakaipyra @ 2010 09 01, 20:37)
gal pasirodys kvailas klausimas..bet..kur jus tuos skrebukus dedat?reminat?segat i albuma?
Aš nupirkau albumą , bet kolkas neturiu ką ten dėti pirmas skrebukas iškeliaus pas krikšto dukrytės tėvelius , antras kurį gaminsiu pas puskę , tai lauksiu geresnių laiku
QUOTE(yrakaipyra @ 2010 09 01, 12:37)
ScrapManijoj esu paruošus l.l išsamų nuotraukų bei baigtų skrebukų rūšiavimo metodą. Kadangi skrebinu jau ne metus ir ne du, nemažai pas mane tų albumų.
Galbūt ir kitom naujokėm pravers
čia
o dabar... pasiruošę??? einu kritiką surašyti ...arbūzo prisivalgiau tai esu soti...nerysiu
aplamai, tai tik mano pačios nuomonė...atsirinkit kas tinka o kas ne
Lavrinka:
*Pirmiausia, kadangi gyveni LT (jei neklystu), tai tikriausiai nesureikšmini, bet... dedama raudoną klevo lapą ant balto kvadratėlio, savaime tampa Kanados vėliava ...ir be jokių abejonių galiu sakyti kad jei JAV ar Kanados forume parodytum dauguma pagalvotų kad esate Kanadiečiai.
*Bendrai tariant apie visą LO...visi elemenrtai pribarstyti...nėra jokio salyčio, kaip pavyz. man tas bantukas...nelabai, lyg į gėlę panašus. Vietoj jo geriau dėti juostelę kurią surišti į bantuką.
*Kodėl tokias pastelines spalvas pasirinkai?..man 0 asociacijos su Rugsėjo pirma, o 100 proc. su Šv. Velykom
*Pavadinimas man nelabai ne dėl raidžių dydžio o dėl margumo.
*Mažesnės nuotraukos įvairiai karpytas rėmelis man nelabai irgi....tai buvo tendencija kada SB tapo masiškai populiarus hobis USA c. vėlyvais '80 ...jau seniai praėjus mada, tai ir tos figurinės žirklės
Šiaip įdomu man naujokių darbo eiga. Ar išsamiau gali parašyti kaip ką rinkaisi kada turėdama nuotraukas sėdaisi jas skrebinti?
Bet visdėlto reikia kad pagaminai pirmą skrebuką ir pasiryžai su mumis pasidalinti...žn kad ne visos drįsta.
Marikana
Maži padaužos :man visai neblogas Tik viena, svarbiausia ką galiu patarti sekančiam kartui tai jei skrebinsi su ryškiom spalvom (detalėm popieriukais) tai nuotraukos turėtų būti juodai-baltos arba jei spalvotos, tai irgi labai ryškiai sodrios. dabar šios foto tokios blankios, o visos detalės rėkiančios....konkurencija dėmesiui. Atkreipk dėmesį SB spaudoj...dauguma tų skrebukų kuriuose nenoninės ryškios detalės, foto beveik visada j/b.
Pirma:...nedabaigei pavadinimo . Pašaliniam žmogui (o gal net ir būsimom kartom) neaišku; Pirma...kas? Gal pirma dukrelė? Atspausdinčiau po 'Pirma" pavadinimu kelias eilutes teksto juostelės kad skaitytūsi: 'Pirma nuotrauka kartu'.
*Taip pat man dar trūksta apskritimo...štai ką daryčiau (jei neturi tokio 'journaling' apskritimo štampuko
Paimk stiklinę, pabraukyk akrilinių dažų ant lentelės ar lėkštės, ir patepus su stikline štampuok ties apatiniu dešiniu nuotrauos kampu kad atrodytų lyg apskritimas truputėlį palindęs po nuotrauka. Tada, su liniuote nupiešk linijas ir turėsi 'journaling' apskritimą.
Daug rašyti net nereikia, bet man asmeniškai l.l svarbus aprašymas (kaip beabejo ir tavo mažyliui bus Darbelis tada taps labiau asmeniškas, šiltesnis, o juk tokia nuotrauka ir toks momentas tiesiog prašosi daugiau žodžių negu 'Pirma'
Kažkur amerikiečių forume mačiau panašią nuotrauką, panašiu pavadinimu, ir aprašymas buvo tik keletą eilučių: geriausia vieta kur būti, tai čia kartu su tavimi.
Šis darbelis bėja, man l.l. Sakyčiau vienas iš geriausių...Vestuvinis man irgi labai patiko, bet tas toks labiau tradicinis, tipiškų detalių ir meždiagų, o šis toks kūrybiškas, laisvesnis...patinka man visi tokie pataškymai, laisvi detalių primėtymai
o as jau ir nesu visai tokia naujoke, tikiuosi.. jau 11 skrebuku, o dar tobulet ir tobulet biggrin.gif wink.gif mokytis ir mokytis biggrin.gif
Jei jau +10 skrebukų padarei tikrai neesi naujokė.
Asmeniškai, nors aš jau nemažai metų skrebinu, iki šiol dar mokausi, ir vis ką pirmą kartą išbandau. Vis atrandu kokią man dar nebandytą techniką (kaip ir tą Tim Holtz su Distress rašalais kur nurodžiau savo bloge).
Jaučiu kad profilaktiškai turiu priminti, kad savo darbelių aš nekeliu "tik pasidžiaugti". Jei kas man turite klausimų, pastebėjimų ar taip kokios kritikos mano skrebukam pamesti...mielai laukiu Nors darbelių aš iš naujo nekoreguoju, visvien tikiu kad naudinga pamatyti kitu kampu, ir tai nepriklauso kiek metų jau skrebinu ar kiek esu priskrebinus.
yrakaipyra Atvirukų aplamai nekomentuoju man gražu kitos merginos kurios juos gamina gal ką geriau patars.
QUOTE(Skrebuke Irma @ 2010 09 02, 00:29)
Lavrinka:
*Pirmiausia, kadangi gyveni LT (jei neklystu), tai tikriausiai nesureikšmini, bet... dedama raudoną klevo lapą ant balto kvadratėlio, savaime tampa Kanados vėliava ...ir be jokių abejonių galiu sakyti kad jei JAV ar Kanados forume parodytum dauguma pagalvotų kad esate Kanadiečiai.
*Bendrai tariant apie visą LO...visi elemenrtai pribarstyti...nėra jokio salyčio, kaip pavyz. man tas bantukas...nelabai, lyg į gėlę panašus. Vietoj jo geriau dėti juostelę kurią surišti į bantuką.
*Kodėl tokias pastelines spalvas pasirinkai?..man 0 asociacijos su Rugsėjo pirma, o 100 proc. su Šv. Velykom
*Pavadinimas man nelabai ne dėl raidžių dydžio o dėl margumo.
*Mažesnės nuotraukos įvairiai karpytas rėmelis man nelabai irgi....tai buvo tendencija kada SB tapo masiškai populiarus hobis USA c. vėlyvais '80 ...jau seniai praėjus mada, tai ir tos figurinės žirklės
Šiaip įdomu man naujokių darbo eiga. Ar išsamiau gali parašyti kaip ką rinkaisi kada turėdama nuotraukas sėdaisi jas skrebinti?
Bet visdėlto reikia kad pagaminai pirmą skrebuką ir pasiryžai su mumis pasidalinti...žn kad ne visos drįsta.
* Tas lapas ne baltas jis su gėlytėm, Pastaba priimu atrodo dar turiu ažuolo lapuko lipduką
* Dėl to juokingo bantuko minėja , kad jis tikrai nėra tikrasis elementas tik klaustukas uždėtas ką ten prichimičint , norėjau būtent per jį daryti sąsaja su nuotrauka o daugiau negaliu sugalvot kaip sujungti į visumą , gėlė gal tiktų bet nuotraukai geltona o geltonos ir taip per daug, o gal pabandyt gėlę?
** Spalvas tokias pasirinkau galvodama apie rudenį kaip lapai pereina iš žalių i geltonus ir raudonus , man ruduo asosijuojasi būtent su spalvotais lapais spalvų įvairovę, gal jei įsigilinčiau i SB taisykles suprasčiau , kad čia tik man tokios asociacijos
***Dėl raidžių bandžiau dėti žalias tai pasirodė nuobodoka , dabar , kad marga ir man marga , bet gal tokia pirmoko betvarkė , gal dar pabandyti tas bordines pakarpyt ? Kokias raides patartum?
*** o man tas rėmėlis patinka gal aš ir namadinga pasirodysiu , bet man tas elementas patinka Prijaučiu 80 madai
Pasakoju eiga kaip pradėjau
ogi prieš kokia savaite o gal net dvi gavau pirmąsias medž. bet vis laiko nebuvo prisėst , vakar vyras užsibuvo su draugais vakare , mažė anksti užmigo ir man atsirado laiko sau ir ištraukiau pačiupinėti popierių , tuo metu draugė skype pasveikino su rugsėjo pirmąją nors dabar nieko bendro su šią švente kaip ir ne turiu padėkojau ir toliau varčiau popierių ir aptikau įdomu lapą su raidėm ir skaičiais ir pagalvojau apie mokyklą ir prisiminiau kaip mes lydėjom dukterėčia į pirma klasę su visa palyda ir seneliais ir tėveliais ir tetom ir dėdėm , ogi pagalvojau atrodo turiu nuotraukas kažkur išverčiau albumus ieškodama ir radau; Pradėjau nuotraukas dėloti ant popieriaus o tokio pat raštuoto buvo kelios spalvos ir man kažkaip geltonam fone tos nuotraukos atgijo , bet kažkaip pasimetę jos ten prisiminiau kaip jus čia rašėt apie pasportavimą atrodo taip jus tai vadinat, rėmėlį nuotraukai suteikt ir pradėjau galvoti , kokį , skurdus popieriaus pasirinkimas lemė , kad pasirinkau tokį pat poperių tik kitokių spalvų , nes nei drugeliai nei gėlytes prie raidžių netiko , o spalvos man kaip minėjau tokios rudeniškos, pasirinkčiau vietoj bordinės tokią ryžą geriau bet nebuvo tokios, toliau galvojau apie pavadinimą , pagalvojau , kad noriu tikslaus rimto tokio ne plaukiojančio ir abstraktaus įvedžiau į google rugsėjo pirmoji pažiūrėjau vaizdų nieko nepamačiau , nuėjau užkast atėjau ir jau turėjau pavadinimą Galvojau užrašyt trafaretinėmis raidėmis bet bėda neturiu nieko rašomo namie tik tušinuką , o man prispyrė ką nors nuveikt , tai pradėjau karpyt raides iš to pačio popieriaus manikiūrinėmis žirklėmis ilgokai žaidžiau po to pagalvojau kad reik spalvos dar dešnėje juosteles su figurinėm žirklėm iškirpau uždėjau gražu bet kai sudėjau raides per margą perdėjau į kairę tada .Pagalvojau kad norėčiau truputi prisiminimų užrašyt etikėtę radau ir galvoju kaip ją pritvirtint , užkliuvo pukuotos vėlutės....grįžo vyras nuėjom miegot
Kaip mažė užmigo pietų miego greičiau bėgau įlyst į mano stalčių, ir tada pastėbėjau , kad trūksta mano skrebuke sąlyčio nuotraukos ir fono , gėlyte geltoną uždėjau be ryšio , bantukas nuotruakoj mielas pasirodė išknisau namus ieškodama kokio kaspino neradau , bet taip knietėjo pažiūrėt kaip atrodys su bantų , tai bintą vaistinėlei paėmiau tik tam kad įsivaizduot kaip čia bus , galvojau jei patiks važiuosim po piet į pardę juostelės
oi kaip išsipliečiau , jau per daug aš čia
* Tas lapas ne baltas jis su gėlytėm, Pastaba priimu atrodo dar turiu ažuolo lapuko lipduką 4u.gif
* Dėl to juokingo bantuko minėja , kad jis tikrai nėra tikrasis elementas tik klaustukas uždėtas ką ten prichimičint , norėjau būtent per jį daryti sąsaja su nuotrauka blush2.gif o daugiau negaliu sugalvot kaip sujungti į visumą , gėlė gal tiktų bet nuotraukai geltona o geltonos ir taip per daug, o gal pabandyt gėlę?
** Spalvas tokias pasirinkau galvodama apie rudenį kaip lapai pereina iš žalių i geltonus ir raudonus , man ruduo asosijuojasi būtent su spalvotais lapais spalvų įvairovę, gal jei įsigilinčiau i SB taisykles suprasčiau , kad čia tik man tokios asociacijos 4u.gif
***Dėl raidžių bandžiau dėti žalias tai pasirodė nuobodoka , dabar , kad marga ir man marga , bet gal tokia pirmoko betvarkė , gal dar pabandyti tas bordines pakarpyt g.gif ? Kokias raides patartum?
*** o man tas rėmėlis patinka gal aš ir namadinga pasirodysiu , bet man tas elementas patinka blush2.gif Prijaučiu 80 madai biggrin.gif
* Dėl to juokingo bantuko minėja , kad jis tikrai nėra tikrasis elementas tik klaustukas uždėtas ką ten prichimičint , norėjau būtent per jį daryti sąsaja su nuotrauka blush2.gif o daugiau negaliu sugalvot kaip sujungti į visumą , gėlė gal tiktų bet nuotraukai geltona o geltonos ir taip per daug, o gal pabandyt gėlę?
** Spalvas tokias pasirinkau galvodama apie rudenį kaip lapai pereina iš žalių i geltonus ir raudonus , man ruduo asosijuojasi būtent su spalvotais lapais spalvų įvairovę, gal jei įsigilinčiau i SB taisykles suprasčiau , kad čia tik man tokios asociacijos 4u.gif
***Dėl raidžių bandžiau dėti žalias tai pasirodė nuobodoka , dabar , kad marga ir man marga , bet gal tokia pirmoko betvarkė , gal dar pabandyti tas bordines pakarpyt g.gif ? Kokias raides patartum?
*** o man tas rėmėlis patinka gal aš ir namadinga pasirodysiu , bet man tas elementas patinka blush2.gif Prijaučiu 80 madai biggrin.gif
*su gėlytėm ar be, visvien vienas lapas ant vieno kvadratėlio...panašumas į vėliavą yra
Jei pageidauji pavaizduti rudenio temą, tai geriau daugiau tų lapų ir įvairesnių.
*Bantukas keistai atrodo taip kupste pridėtas, lyg netyčia ten nukrito...asosiacija su nuotraukoj pavaizduotu bantu nėra iškart suprantama...o jei iškart nesuprantama ką bandai pasakyti, tai komplikuoja skrebo dizainą, be reikalo apkrauna, ir geriau be to elemento. Geriau kaip minėjau priklijuok juostelę kurios laisvis galus suriši į bantuką.
Bantukai ne tik vienas mokyklinukės simbolis. Man asmeniškai daug kas primena mano 1-mą klasę: ruda uniforma su baltų nertinių apykakle, gladiolės...savo pirmokės nuotrauką skrebinti panaudočiau šiuos simbolius. Bet šiuolaikiniai pirmokai--juk kiti laikai (aš juk jau sena babuška) . Galbūt yra galimybė paklaust dukterėčios kas jai asocijuojasi su Rugs.1?
*Dėl spalvų...kas čia žino, galbūt kalta šviesa kurioj fotografavai ...realiai darbeliai visad kitaip atrodo ir tai bandau prisiminti rašydama patarimus Man monitorius rodo labiau pastelinius atspalvius negu rudenio spalvas kurios esa labiau tamsesnės, gilesnės... nu pvyz: bordo, ruda, tamsiai geltona, spanguolių raudona, auksinė, oranžinė/morkinė.
oi kaip išsipliečiau , jau per daug aš čia doh.gif
Niekad ne per daug...yra kam įdomu skaityti
kaip karpei pavadinimą? Ar pirma ranka paišei--> iškarpei, ar atspausdinai Word'u ir tada iškirpai?
Lauksim sekančio skrebuko
**
Na štai merginos ir mano receptinė broko biški yra, bet nebebuvo laiko taisyt teisinuosi : rankų darbas, gali būt truputis nuklidymų
p.s. įkėliau einu studijuot ko prirašėt
p.s. įkėliau einu studijuot ko prirašėt
labas rytas, visoms... saltoka, ane? brrr...
as dedu i imautes, o ka darysiu paskui, nezinau... po kol kas gerai, kaip yra
*gal pas tave taip rodo, o pas mane Lavrynkos skrebuko spalvos pakankamai ryskios... beja, man skrebuko spalvos labiau primena LT veliava, nei Kanados jei jau apie veliavas kalbetume
** pati ieskojau tose nuotraukose kokiu ryskiu detaliu, tai uzsikabinau tik uz sunelio marskineliu raudonu, isties nespalvotos foto turbut geraiu atrodytu
*** del Pirmoji - tai pavadinima paliksiu toki, bet butinai desiu aprasyma, o ideja padaryti laukeli su stikline, tiesiog superine tik mastau, kaip cia deti, kad ant nuotraukos neuzvarvolinciau, teks, pridengti kamputi kazkaip pabandysiu, gal nesugadinsiu
**** aciu pagyrimai man paglosto sirdi.... stengiuos vis ka nors naujo ismeginti...
***** valio!!!
labai aciu uz nuomone ir patarimus
* o as bandyciau ir gele, kad ir geltona, jei dar ji siek tiek kito atspalvio, tai vos ne monochromija toj vietoj gautusi, kaip praeito konkurso temai darem... gal visai gerai ziuretusi... nors man labiau lapu norisi... gal bandyk papiesti oi, jau as tai eksperte
QUOTE(yrakaipyra @ 2010 09 01, 20:37)
as dedu i imautes, o ka darysiu paskui, nezinau... po kol kas gerai, kaip yra
QUOTE(Skrebuke Irma @ 2010 09 02, 00:29)
**Maži padaužos :man visai neblogas. Tik viena, svarbiausia ką galiu patarti sekančiam kartui tai jei skrebinsi su ryškiom spalvom (detalėm popieriukais) tai nuotraukos turėtų būti juodai-baltos arba jei spalvotos, tai irgi labai ryškiai sodrios. dabar šios foto tokios blankios, o visos detalės rėkiančios....konkurencija dėmesiui. Atkreipk dėmesį SB spaudoj...dauguma tų skrebukų kuriuose nenoninės ryškios detalės, foto beveik visada j/b.
*** Pirma:...nedabaigei pavadinimo. Pašaliniam žmogui (o gal net ir būsimom kartom) neaišku; Pirma...kas? Gal pirma dukrelė? Atspausdinčiau po 'Pirma" pavadinimu kelias eilutes teksto juostelės kad skaitytūsi: 'Pirma nuotrauka kartu'. Taip pat man dar trūksta apskritimo...štai ką daryčiau (jei neturi tokio 'journaling' apskritimo štampuko... Paimk stiklinę, pabraukyk akrilinių dažų ant lentelės ar lėkštės, ir patepus su stikline štampuok ties apatiniu dešiniu nuotrauos kampu kad atrodytų lyg apskritimas truputėlį palindęs po nuotrauka. Tada, su liniuote nupiešk linijas ir turėsi 'journaling' apskritimą. Daug rašyti net nereikia, bet man asmeniškai l.l svarbus aprašymas (kaip beabejo ir tavo mažyliui bus Darbelis tada taps labiau asmeniškas, šiltesnis, o juk tokia nuotrauka ir toks momentas tiesiog prašosi daugiau žodžių negu 'Pirma'
****Šis darbelis bėja, man l.l. Sakyčiau vienas iš geriausių...Vestuvinis man irgi labai patiko, bet tas toks labiau tradicinis, tipiškų detalių ir meždiagų, o šis toks kūrybiškas, laisvesnis...patinka man visi tokie pataškymai, laisvi detalių primėtymai
*****Jei jau +10 skrebukų padarei tikrai neesi naujokė.
**Maži padaužos :man visai neblogas. Tik viena, svarbiausia ką galiu patarti sekančiam kartui tai jei skrebinsi su ryškiom spalvom (detalėm popieriukais) tai nuotraukos turėtų būti juodai-baltos arba jei spalvotos, tai irgi labai ryškiai sodrios. dabar šios foto tokios blankios, o visos detalės rėkiančios....konkurencija dėmesiui. Atkreipk dėmesį SB spaudoj...dauguma tų skrebukų kuriuose nenoninės ryškios detalės, foto beveik visada j/b.
*** Pirma:...nedabaigei pavadinimo. Pašaliniam žmogui (o gal net ir būsimom kartom) neaišku; Pirma...kas? Gal pirma dukrelė? Atspausdinčiau po 'Pirma" pavadinimu kelias eilutes teksto juostelės kad skaitytūsi: 'Pirma nuotrauka kartu'. Taip pat man dar trūksta apskritimo...štai ką daryčiau (jei neturi tokio 'journaling' apskritimo štampuko... Paimk stiklinę, pabraukyk akrilinių dažų ant lentelės ar lėkštės, ir patepus su stikline štampuok ties apatiniu dešiniu nuotrauos kampu kad atrodytų lyg apskritimas truputėlį palindęs po nuotrauka. Tada, su liniuote nupiešk linijas ir turėsi 'journaling' apskritimą. Daug rašyti net nereikia, bet man asmeniškai l.l svarbus aprašymas (kaip beabejo ir tavo mažyliui bus Darbelis tada taps labiau asmeniškas, šiltesnis, o juk tokia nuotrauka ir toks momentas tiesiog prašosi daugiau žodžių negu 'Pirma'
****Šis darbelis bėja, man l.l. Sakyčiau vienas iš geriausių...Vestuvinis man irgi labai patiko, bet tas toks labiau tradicinis, tipiškų detalių ir meždiagų, o šis toks kūrybiškas, laisvesnis...patinka man visi tokie pataškymai, laisvi detalių primėtymai
*****Jei jau +10 skrebukų padarei tikrai neesi naujokė.
*gal pas tave taip rodo, o pas mane Lavrynkos skrebuko spalvos pakankamai ryskios... beja, man skrebuko spalvos labiau primena LT veliava, nei Kanados jei jau apie veliavas kalbetume
** pati ieskojau tose nuotraukose kokiu ryskiu detaliu, tai uzsikabinau tik uz sunelio marskineliu raudonu, isties nespalvotos foto turbut geraiu atrodytu
*** del Pirmoji - tai pavadinima paliksiu toki, bet butinai desiu aprasyma, o ideja padaryti laukeli su stikline, tiesiog superine tik mastau, kaip cia deti, kad ant nuotraukos neuzvarvolinciau, teks, pridengti kamputi kazkaip pabandysiu, gal nesugadinsiu
**** aciu pagyrimai man paglosto sirdi.... stengiuos vis ka nors naujo ismeginti...
***** valio!!!
labai aciu uz nuomone ir patarimus
QUOTE(Lavrynka @ 2010 09 02, 02:06)
* o geltonos ir taip per daug, o gal pabandyt gėlę?
* o as bandyciau ir gele, kad ir geltona, jei dar ji siek tiek kito atspalvio, tai vos ne monochromija toj vietoj gautusi, kaip praeito konkurso temai darem... gal visai gerai ziuretusi... nors man labiau lapu norisi... gal bandyk papiesti oi, jau as tai eksperte
QUOTE(Skrebuke Irma @ 2010 09 02, 06:41)
*su gėlytėm ar be, visvien vienas lapas ant vieno kvadratėlio...panašumas į vėliavą yra
Jei pageidauji pavaizduti rudenio temą, tai geriau daugiau tų lapų ir įvairesnių.
*Bantukas keistai atrodo taip kupste pridėtas, lyg netyčia ten nukrito...asosiacija su nuotraukoj pavaizduotu bantu nėra iškart suprantama...o jei iškart nesuprantama ką bandai pasakyti, tai komplikuoja skrebo dizainą, be reikalo apkrauna, ir geriau be to elemento. Geriau kaip minėjau priklijuok juostelę kurios laisvis galus suriši į bantuką.
Bantukai ne tik vienas mokyklinukės simbolis. Man asmeniškai daug kas primena mano 1-mą klasę: ruda uniforma su baltų nertinių apykakle, gladiolės...savo pirmokės nuotrauką skrebinti panaudočiau šiuos simbolius. Bet šiuolaikiniai pirmokai--juk kiti laikai (aš juk jau sena babuška) . Galbūt yra galimybė paklaust dukterėčios kas jai asocijuojasi su Rugs.1?
*Dėl spalvų...kas čia žino, galbūt kalta šviesa kurioj fotografavai ...realiai darbeliai visad kitaip atrodo ir tai bandau prisiminti rašydama patarimus Man monitorius rodo labiau pastelinius atspalvius negu rudenio spalvas kurios esa labiau tamsesnės, gilesnės... nu pvyz: bordo, ruda, tamsiai geltona, spanguolių raudona, auksinė, oranžinė/morkinė.
kaip karpei pavadinimą? Ar pirma ranka paišei--> iškarpei, ar atspausdinai Word'u ir tada iškirpai?
**
**
*bandysiu pakarpyti lapų įvairėsnių ir priklijuot
**dukterėčios neklausiu čia kaip ir toks siurprizas o vat mokyklinė apykaklė gera įdėja man pačiai skaitant postą tiek sentimentų sukylo
*** nu o spalvos jos nei pastelinės nei ryškios realybei tokios vidutinės sakyčiau tarsi iš spalvų gamos
Malonu , kad kažkas paskaitė tą mano painią rašliava
Neturiu namie printerio io čia didelė bėda sakyčiau norint skrebint Bet bijau ir užsiminti vyrui , kad reikia tom pradinėm priemonėm jau išleidau nemažai
Raides kirpau tiesiogiai iš lapo kuris buvo su tokiais raštais su manikiūrinėmis žirklėmis
Naują skrebuką tikiuosi iki 15 dienos sumeistraut, kolkas tik nelabai idėja dar susiformavo galvoje laukiu muzos
Papildyta:
QUOTE(marikana @ 2010 09 02, 09:59)
** Aha man irgi buvo asocijacijų ypač dabar čempionato metu kai visis su vėliavomis visur važinėja ,o spalvos kaip ir minėjau man nėra nei ryškios nei pastelinės tokios nežinau kitokio žodžio net , vidutinės ir tiek
** o aš jau užsikabinau už lapų įdėjos o kaip nors galima normalų gyvą lapą apdirbti , kad jis laikytusi skrebuke , ar čia visai nusišneku ir dar jau audžiu mintį surasit gražiu lapų paveiksliukų ir nusiųst tėveliui atsispauzdinti ir klijuot 3d efektu galbūt , žiūrėsim
papasakokit, kaip graziau nuspalvinti atspausta stampuka, kad nebutu terliuze pirmokiska
QUOTE(yrakaipyra @ 2010 09 02, 11:07)
papasakokit, kaip graziau nuspalvinti atspausta stampuka, kad nebutu terliuze pirmokiska
piestukais, as bent taip megstu