o tai tas intensyvumas minkant matosi? nebuna taip, kad paskui dar paryskeja ar spalva kaip tik nublanksta.
issirinkau kelis pertepimus, gal galite pakomentuoti, kuri naudoti virsutiniame suoksnyje plius sonai, kad gerai uzsidetu MMG?
o gal isvis kazkuris ne i tama
siaip nemegstu vienodu
aisku kiekius pasiredaguociau pagal biskvitus
Paukščių pieno pertepimas, aš jį pilu ant viršaus plono biskvito su aguonomis
40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.
Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti.
450g
grietines betkokios1/2 stiklines cukraus
2 pak citrinines zele
1 citrina
Plius graikiški riesutai
grietine reikia sumaisyti su cukrumi, tarkuota citrinos zievele, visos citrinos sultimis. Zele (abu pakeliai) istirpinti 1 stiklinej karsto vandens ir supilti i grietine. Ideti i saldytuva ir truputi sustingdyt (kad laikytusi ant sauksto). Situo misiniu pertepti biskvitus ir papuosti vaisiais. Gaunasi labai gaivus tortas.
Avieciu zele su avietėmis4 šaukštai tirpios kavos,
300g sviesto,
indelis kondensuoto pieno [ geriau rududu]kavą ištirpinti trijuose šaukštuose verdančio vandens. Sviestą išsukti su virtu kondensuotu pienu [ jei rududu- virti nereikia ]. Pamažu supilti ištirpintą kavą [4 arbatinius šaukštelius ].
labai aciu