Olesta - puikumelis
Ar jums taip pat buna, kaip man - kai arteja tas momentas daryti torta, diena-nakti mintys apie torta neapleidzia. Net naktimis sapnuoju kaip puosiu ir pan. Gal su manim kas nors jau nebegerai?
Akvilyte, nesinervink.. Problema yra ir tame, kad mes cia ne fotografes.. todel ir pats tortas ir padeklas kitaip atrodo ant nuotraukos, nei realiai.. paskutiniai mano du tortai - tos pacios spalvos, is vieno mases gabalo, o ant nuotrauku - ne neitartum.. nes vienas stovejo kokiais 20 cm arciau lango..
Todel negalime susidaryti 100% vaizdo is nuotraukos Antra - jei zmogus turi klijentu, kurie moka pinigus - nieko cia blogo..
Nes nesenai maciau toooki torta, kad baisu.. o kaina - didziule.. Bet pirkes zmogus buvo visai patenkintas
Todel negalime susidaryti 100% vaizdo is nuotraukos Antra - jei zmogus turi klijentu, kurie moka pinigus - nieko cia blogo..
Nes nesenai maciau toooki torta, kad baisu.. o kaina - didziule.. Bet pirkes zmogus buvo visai patenkintas
QUOTE(bitule @ 2010 08 24, 21:48)
O galima klausimėlį ? Ar yra kažkokia paslaptis kaip tą juostelę gražiai užjuosti ant torto? Man bekeliant ištysta, trūkinėja, darosi nevienodo pločio... , o pas jus taip idealiai , raštelis nei trupučio nedeformuotas. Ar čia vien rankų miklumas, o gal prieš dedant juostelę šiek tiek apdžiovinti reikia?
nėra jokios paslapties, nebent tokia, kad aš ją klijuoju ne viena tą juostą man talkina arba MB arba krikšto dukrytė, kuri vasaroja pas mane... aš klijuoju vieną galą, kitą visą dalį juostos laiko antras žmogus, kitaip ištepčiau tortą, tystų plyštų.... kai tik apdengiu tortą, tuoj pat kočioju tą juostą, išspaudžiu raštą, atsipjaunu ir klijuoju dugninę pusę patepusi degtine...jei džiovinsi, pradės trupėti...šito torto apačia skersmuo 35 cm, vadinasi apjuosimui apie 80 cm juostutė, aš jos viena pati niekaip nepriklijuočiau
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 08 24, 21:50)
o kam svajot,nusipirk tokias formeles ir pasidarysi. cia juk nerankomis darytos
ne bet ir ne kojom turbūt manau kad dabaigtos tai tai tikrai rankiniu būdu iš formelių tokių gatavų neištrauksi riek dar su pagaliuku pasidarbuot.. o tas man nesekas
QUOTE(Asseni @ 2010 08 24, 21:50)
Cia turbut pagal poreiki.
na tavo tortai ir išsiskiria smulkiausiom detalėm kurių jokios formelės nepadarys
QUOTE(Olesta @ 2010 08 24, 21:48)
čia pirkausi mažiuką ant medinės rankenytės pigesnį, jis tik tokią juostą ir daro ant batukų klijuoju įspaudo juostelę, tuoj jei rasiu iš arčiau parodysiu...deja arčiau, nei šioje foto, nerandu dabar taip staigiai, yra toks įspaudas, parsiduoda jie du, vienas platesnis kitokiu rašteliu ir vienas platesnis, kitokiu rašteliu bet viename komplekte... tai tą siaurąjį aš randu dažnai kur pritaikyt, tortų apačioms, apvadams kai reikia kur, paskutiniu metu, padailinu batukų apačias, kad nereikėtų aisinguoti ties padeliu...
tuos kur apacioje,tai turiu. as kai pirkausi,tai komplekte net po 4 buvo. grazus man jie
Papildyta:
QUOTE(akvilyte @ 2010 08 24, 21:54)
ne bet ir ne kojom turbūt manau kad dabaigtos tai tai tikrai rankiniu būdu iš formelių tokių gatavų neištrauksi riek dar su pagaliuku pasidarbuot.. o tas man nesekas
na tavo tortai ir išsiskiria smulkiausiom detalėm kurių jokios formelės nepadarys
tai jau nesunku suspaudineti. turiu ir spec su kuo tuos galus daryti,bet man geriausiai darosi su parkelio galiuku
QUOTE(eda.dita @ 2010 08 24, 21:51)
Olesta - puikumelis
Ar jums taip pat buna, kaip man - kai arteja tas momentas daryti torta, diena-nakti mintys apie torta neapleidzia. Net naktimis sapnuoju kaip puosiu ir pan. Gal su manim kas nors jau nebegerai?
viskas gerai..... tu dar tik pradedi,o aš va kiek ju jau prikepus,o kartais va taip užplaukia,kad guli nakty ir galvoji kaip čia ka padarius.....
na ir aš ymesiu dar viena parodyti.....
mano medutis,MMG,rožes-paslilažas,lapeliai plikyti....
QUOTE(bitule @ 2010 08 24, 21:48)
Man bekeliant ištysta, trūkinėja, darosi nevienodo pločio...
aš dedu (kokius du kartus tik dėjau ) tortą ant besisukančio padėklo (pavogiau iš mamos virtuvės super dalykėlis) ir tada kai suki patį tortą tai tengana gerai viskas gaunas.. likęs galas guli ant stalo, o besukant padėklą šliaužia ir visa ta juosta... jei riektų kažkaip užjuost paprastai tai nzn...
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 08 24, 21:55)
tai jau nesunku suspaudineti. turiu ir spec su kuo tuos galus daryti,bet man geriausiai darosi su parkelio galiuku
na turbūt rankų mikumas reikalingas ne mano nervam toks kruopštus darbas
QUOTE(kirbe @ 2010 08 24, 20:57)
viskas gerai..... tu dar tik pradedi,o aš va kiek ju jau prikepus,o kartais va taip užplaukia,kad guli nakty ir galvoji kaip čia ka padarius.....
nuraminai, vadinas praeis tai O tai jau namiskiai sako, kad liauciausi su tais tortais, nes kasdien ka bedarau - tai tik tortu fotkes ziuriu internete, lendu i sia tema per diena po kelis kartus, planuoju mintise puosima ir t.t.
QUOTE(Olesta @ 2010 08 24, 21:53)
nėra jokios paslapties, nebent tokia, kad aš ją klijuoju ne viena tą juostą
Labai labai ačiū , nes jau galvojau, kad čia mano rankos beviltiškai kreivos
Kad ir nedažnai torčiukus lipdau, bet puošimai dažniausiai nusitempia į gilią naktį, tai pagalbos sunku tikėtis. Bet kitą kartą žinosiu, kad yra rimtas reikalas kai ką išversti iš lovos
o galit pasakyt kur, kada ir is kur uzsakymus darot? Kazkaip kiek tema skaitau nemaciau kad butu pasaiulyta ir kitoms jungtis ar cia tik uzdaras ratas?... As irgi noreciau sio bei to nusipirkti...
QUOTE(akvilyte @ 2010 08 24, 22:00)
aš dedu (kokius du kartus tik dėjau ) tortą ant besisukančio padėklo (pavogiau iš mamos virtuvės super dalykėlis) ir tada kai suki patį tortą tai tengana gerai viskas gaunas.. likęs galas guli ant stalo, o besukant padėklą šliaužia ir visa ta juosta... jei riektų kažkaip užjuost paprastai tai nzn...
čia gera ideja......
Papildyta:
QUOTE(Atize @ 2010 08 24, 22:07)
o galit pasakyt kur, kada ir is kur uzsakymus darot? Kazkaip kiek tema skaitau nemaciau kad butu pasaiulyta ir kitoms jungtis ar cia tik uzdaras ratas?... As irgi noreciau sio bei to nusipirkti...
buna tikrai viešai pasiulyta,gal tiesiog praleidot pro akis......
QUOTE(kirbe @ 2010 08 24, 21:57)
na ir aš ymesiu dar viena parodyti.....
mano medutis,MMG,rožes-paslilažas,lapeliai plikyti....
ot man patinka tavo stilius.. geliu forma, spalvos, drapiruote.. toks turtingas, prabangus tortukas
Asseni, as visada atvira nereikalingupriemoniu pasiulymams
O ziauriai man reiketu raidziu formu, kokio smulkaus ispaudu rastelio.. kaip ant tu batuku, kokio koceliuko mazutelio, ir t.t. ir t.t...