O as su vyru savaitgalį eisiu į vestuves, ir ramia širdimi dėsiu 200 Lt į voką. Šiaip būčiau pirkusi kokią dovaną, bet jaunieji pakvietime parašė "geriausia dovana jauniesiems šlamantys ir skambantys". Pagaliau į vestuves einant vien tik dovanos neužtenka. Papildomos išlaidos ir rūbai, ir gėrimai, ir gėlės, ir tortas, ir kelionė (kai reikia trenktis 200 km). O jei vestuvės senoviškos, tai dar ir vestuvių metu kiek pinigų reikia. Atėjus už maršą muzikantams, ryte tiems patiems muzikantams už keltuves, o dar jei sugalvoja stiklainį siųst apie stalą, tai ten irgi reikia pinigų. Net jei rūbų, kirpyklos ir pan. kainų neskaičiuojant, greta dovanos dar 200 Lt susirinks. Nors mano DU pakankamas, bet aš visada pagalvoju apie tuos, kurie neturi pinigų, uždirba mažiau, visai nedirba ar jau pasenę.. O tokių tetulių ir dėdžių apstu.
Kai buvo mano vestuvės, mes sąmoningai nedarėm jokios rinkliavos antrą dieną (sveikinimų koncertas ar labarytis - kaip kokiame krašte vadinasi), nes mūsų nuomone žmonės jau dovanas atnešė, nėr ko juos reketuot dar ir vestuvių metu. Kiti piršliai dar sugalvoja neva spėjimą, kas gims, tai ir pasiunčia porą kojinių ar panašiai, kas į žydra dės, reiškia už berniuką, kas į rožinę - reiškia už mergaitę, kur daugiau tas ir gims.. Absurdas kažkoks..
Tokiu atveju svečius reikėtų įspėti, kad neneškit dovanų, vestuvių metu mes susirinksim daugiau negu padovanotumėt..