Na nežinau, bet man vissiškai nesvarbu kiek įdėtų pinigų... Turiu labai brangius draugus, nors vieno nebuvimas vestuvėse mane nuliūdintų iki ašarų ir būtų skaudu, o tai juk didžiulis minusas tokiai šventei.. Ir puikiai žinau, kaip sunkiai verčiasi kai kurie mano draugai, tad galėtų išvis nieko nenešti-svarbu kad būtų visi, kurios myliu
Jeigu draugė, kuri viena augina vaikelį ir už kapeikas verčiasi man įdėtų 200 lt - na sorry, gal ji ir taupė juos, bet negalėčiau priimt tiek daug... Arba priimčiau ir nupirkčiau ką nors jos vaikeliui už tuos pinigus... Aišku, jeigu žmonės uždirba daug ir jie gali sau leisti padovanoti ir 300, ir 400 lt, ir jeigu žinau, kad jie dėl tokios dovanos "neapkirpo" šeimos biudžeto, tai viskas puiku, bet kitais atvejais tai tikrai nenorėčiau, kad mano laimingiausią šventė verstų brangiausius žmonės pasikratyti kišenes...
Na, kiekvienas turi savo nuomonę...
Buvau vienose viestuvėse - užpernai, brangios mano draugės, buvau pamergė ir dovanojau virdulį, o maniškis sulčiaspaudę - jaunieji buvo išvardiję, ką maždaug norėjo gauti ir mes išsirinkom iš sąrašiuko
Žinau, kad jiems vestuvės kainavo su viskuo ap[ie 3000 - suknelę pasiuvo jaunikio mama, svečių buvo gal apie 15, šventė namie, mužikantas - draugas su gitara, fotografas - puseserės vaikinas
Manau, viskas puikiai pasisėkė...
Kitą savaitę busim vyresnioji pora. Draugė labai nori, kad būtent mes būtųme jų pirmieji, juolab kad esam geriausios draugės, be to ji sunkiai besurado kitų pamergių, jos jai nėra labai jau artimos - ji labiau bendrauja su vaikinais, nei su panelėm, todėl kurį laiką išvis buvo manoma, kad vos ne mes vvieni busim.. (piršlių nebus, tad vebeik viską darysim mes), nors vestuvės ir nebus traddicinės, bet manau be šeimos židinio, be keliaraiščio, be medžiagos pasiruošimo žaidimams ir pan. neapseisim
Taigi planuojam nuo poros mūsų draugams įdėt 100lt (jaunieji kiek žinau pageidauja pinigais). Daugiau tiesiog negalim - šiuo metu nedirbu, o maniškis dar negavo pirmos algos. Kavinė kiek žinau žmogui jiems kainuoja apie 60 lt, nakvinė jų name, net negalvojam apie "apsimokėjimą" ir puikiai pažįstam savo draugus - jei irgi negalvoja apie tai... Mes dedam iš visos širdies, tiek kiek galim... Iš tikro galime pradėti skaičiuoti viską, tai nežinia kiek tada bus - vien kelionė pirmyn-atgal mums kainuos virš 160 lt, "vestuvinėm pribambasam" kaip pirmieji išleidom apie 80 ir dar leisim, neinu nei į kirpyklą, nei į makiazo daryt, suknelę ačiū Dievui gavau nemokamai. Taigi tikrai daugiau negu 100 lt negalėtųme įdėti... Nežinau, bet man tas 100 lt atrodo pats tas - juk visų galimybės skiriasi, ir 50 lt kažkam gali būti daug, negi čia imti ir nusistatyti sumą, kurią draugai turi nešt į vestuves? Man atrodo, ne..