Įkraunama...
Įkraunama...

Vokelis vestuvėms

QUOTE(RHA @ 2007 08 01, 17:28)

P.s. abejoju, kad su zmones su tokia mastysena daznai kviecia i vestuves  g.gif

tai aišku, dažniau kviečia tuos, kurie "teisingai mąsto" ir pinigais žarstosi į kairę, į dešinę. kam tie draugai, kam tie artimi giminaičiai, jeigu negali bent 500 litukų išvarvinti lotuliukas.gif
jei rimčiau, tai baisoka truputį skaityti, susimąsto vieną dieną kokia pelenė, kad pabodo visą gyvenimą būt pelene, reik bent vieną dieną pabūt princese, na ir prasideda...ir limuzino reik, ir karietos reik, ir fejerverkų reik, ir dar to, ir dar ano. o po to verkia, kad svečius su "neteisinga" mąstysena pasirinko ir vestuvės neatsipirko (išvis nesuprantu šito žodžio- koks čia dar gali būti atsipirkimas??), svečiai gi irgi "peleniški", iš kur kitokie bus smile.gif ....
Atsakyti
Mes prieš dvi savaitės dalyvavome vestuvėse ir padėjome į voką 70 EUR +gėlių puokštę 35Lt + butelis brendžio davėm tėvams. Kiek galėjome pagal savo galimybes, bet iš visos širdies.
Atsakyti
Na nežinau, bet man vissiškai nesvarbu kiek įdėtų pinigų... Turiu labai brangius draugus, nors vieno nebuvimas vestuvėse mane nuliūdintų iki ašarų ir būtų skaudu, o tai juk didžiulis minusas tokiai šventei.. Ir puikiai žinau, kaip sunkiai verčiasi kai kurie mano draugai, tad galėtų išvis nieko nenešti-svarbu kad būtų visi, kurios myliu wub.gif Jeigu draugė, kuri viena augina vaikelį ir už kapeikas verčiasi man įdėtų 200 lt - na sorry, gal ji ir taupė juos, bet negalėčiau priimt tiek daug... Arba priimčiau ir nupirkčiau ką nors jos vaikeliui už tuos pinigus... Aišku, jeigu žmonės uždirba daug ir jie gali sau leisti padovanoti ir 300, ir 400 lt, ir jeigu žinau, kad jie dėl tokios dovanos "neapkirpo" šeimos biudžeto, tai viskas puiku, bet kitais atvejais tai tikrai nenorėčiau, kad mano laimingiausią šventė verstų brangiausius žmonės pasikratyti kišenes... schmoll.gif Na, kiekvienas turi savo nuomonę...
Buvau vienose viestuvėse - užpernai, brangios mano draugės, buvau pamergė ir dovanojau virdulį, o maniškis sulčiaspaudę - jaunieji buvo išvardiję, ką maždaug norėjo gauti ir mes išsirinkom iš sąrašiuko 4u.gif Žinau, kad jiems vestuvės kainavo su viskuo ap[ie 3000 - suknelę pasiuvo jaunikio mama, svečių buvo gal apie 15, šventė namie, mužikantas - draugas su gitara, fotografas - puseserės vaikinas smile.gif Manau, viskas puikiai pasisėkė... 4u.gif
Kitą savaitę busim vyresnioji pora. Draugė labai nori, kad būtent mes būtųme jų pirmieji, juolab kad esam geriausios draugės, be to ji sunkiai besurado kitų pamergių, jos jai nėra labai jau artimos - ji labiau bendrauja su vaikinais, nei su panelėm, todėl kurį laiką išvis buvo manoma, kad vos ne mes vvieni busim.. (piršlių nebus, tad vebeik viską darysim mes), nors vestuvės ir nebus traddicinės, bet manau be šeimos židinio, be keliaraiščio, be medžiagos pasiruošimo žaidimams ir pan. neapseisim mirksiukas.gif Taigi planuojam nuo poros mūsų draugams įdėt 100lt (jaunieji kiek žinau pageidauja pinigais). Daugiau tiesiog negalim - šiuo metu nedirbu, o maniškis dar negavo pirmos algos. Kavinė kiek žinau žmogui jiems kainuoja apie 60 lt, nakvinė jų name, net negalvojam apie "apsimokėjimą" ir puikiai pažįstam savo draugus - jei irgi negalvoja apie tai... Mes dedam iš visos širdies, tiek kiek galim... Iš tikro galime pradėti skaičiuoti viską, tai nežinia kiek tada bus - vien kelionė pirmyn-atgal mums kainuos virš 160 lt, "vestuvinėm pribambasam" kaip pirmieji išleidom apie 80 ir dar leisim, neinu nei į kirpyklą, nei į makiazo daryt, suknelę ačiū Dievui gavau nemokamai. Taigi tikrai daugiau negu 100 lt negalėtųme įdėti... Nežinau, bet man tas 100 lt atrodo pats tas - juk visų galimybės skiriasi, ir 50 lt kažkam gali būti daug, negi čia imti ir nusistatyti sumą, kurią draugai turi nešt į vestuves? Man atrodo, ne..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ana_21: 03 rugpjūčio 2007 - 00:00
QUOTE(RHA @ 2007 08 01, 17:28)
Teisingas pastebejimas. Mano galva, jei jau neturi "babkiu", tai ir neik i vestuves. Uztenka pasveikinti prie civilines metrikacijos skyriaus ar bacnycios, smokteleti simbolini bucinuka i skruostuka ir isgerti sampano stiklinaite  drinks_cheers.gif  wink.gif Bet tikrai negrazu ateiti i vestuves uz dyka, valgyti jaunuju saskaita, lysti i operatoriaus ir fotografo objektyva, klausytis uzsakytos muzikos ir dar laukti, kad tave linskmintu.

P.s. abejoju, kad su zmones su tokia mastysena daznai kviecia i vestuves  g.gif

Su šituo tikrai nesutinku... blink.gif blink.gif blink.gif Įsivaizduok, labai brangūs Tau žmogus neturi pinigų ir dėl to neateina??? Kaip Tu jausies???? Tau bus gera, nes sutaupei? Sakykite ką nori - mano nuomone tokių atvėju tas žmogus nėra Tau brangus... Jei mano bent vienas mylimas žmogeliukas dėl tokio menknekio kaip pinigai neateitų, man būtų sugadintos vestuvės vienareikšmiškai... verysad.gif Kam man tada išvis ta šventė, jei negali būti su manim man brangūs žmonės?? Ogi niekam - tada šiaip galim susirašyt, ir taškas... Pvz, buvo laikas, kai vienai mano draugei, kuri man yra vienas brangiausių žmonių, buvo situacija, kad vos duonai užtekdavo... Ir jei tada būtų mano vestuvės - tai ką, ji jau turi būti nurašyta... Nežinau, be jos neisivaizduočiau tos nuostabios dienos, jokie pinigai neatstos man BRANGAUS žmogaus, o kam atstoja - riškia dar nesutiko ant tiek širdžiai mielų žmonių...
Neįsižeiskit už nuomonę... 4u.gif
Atsakyti
oho kokios intrigos pradejo cia virti? g.gif O as manau taip: jei jaunieji prdeda skaiciuoti jau pries vestuves kiek kas duos ir kiek jie susirnks tai kam tada is viso daryti tas vestuves? Jos nuosirdumo visai netures ir vestuves bus tik tokios: kiek dave kiek da g.gif duos. Nesamone. Buvau as tokiose vestuvese kai jaunoji dar pries vestuves lakste ir rekavo kad pas ja atvaziuos sveciai is lenkijos, o jie pinigu turi labai d g.gif ug, tai reiskiasi ides nemazai i voka. Zinokit pasislykstejau as ta janaja. As buvau su savo draugu antraja pamergiu pora (beje zenijosi jo brolis), todel dovana kartu su draugo mama dovanojom. Taciau buvau ir cia as palaikyta geroj vietoj, nes po vestuviu man buvo pasakyta , kad mes nieko jai nepadovanojom. Kaip nepadovanojom pagalvojau? Juk nors mano tevai nejo i tas vestuves bet vis tiek mama su sese buvo pasveikinti jaunuju prie baznycios ir padovanojo 200 lt voke. Is tikruju nesmagu buvo, kai ji vos ne visai giminei prisnekejo tokiu dalyku. Pagalvokit merginos ar verta daryti tada vestuves, jei skaiciuojat nuo dabar pinigelius? Juk tai vienintele jusu svente, tokios daugiau nebebus. Ir dar vestuves niekad neatsiperka atnestais sveciu vokeliais ir dovanomis. tai tiek.
Atsakyti
Neiškenčiau ir aš nepasisakius dėl dovanotų pinigėlių sumos.

Pernai per mūsų vestuves prie bažnyčios atėjo pasveikinti mano vyro mamos krikšto mama (mes jos nekvietėm į vestuves) ir įteikė vokelį su 50 Lt. Galiu pasakyti tiek, kad mane tai labai sugraudino - senučiukė, gyvenanti viena, jau vien tai, kad parodė mums dėmesį atvykdama pasveikinti, bet dar ir iš savo menkos pensijos mums pinigėlių padovanojo. L. gerai suprantu, kad senam žmogui 50 Lt yra labai daug, todėl tai mane labai sugraudino. Po vestuvių nuvažiavom aplankyti, atsidėkojom nuveždami vaišių.

Visiškai nesvarbu kokia suma yra įteikiama, svarbu kad viskas būtų daroma iš šidies. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurginia @ 2007 08 03, 10:59)
Visiškai nesvarbu kokia suma yra įteikiama, svarbu kad viskas būtų daroma iš šidies. 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurginia @ 2007 08 03, 10:59)
Neiškenčiau ir aš nepasisakius dėl dovanotų pinigėlių sumos.

L. gerai suprantu, kad senam žmogui 50 Lt yra labai daug, todėl tai mane labai sugraudino. Po vestuvių nuvažiavom aplankyti, atsidėkojom nuveždami vaišių.

pilnai pritariu. nereikia absoliutinti ir sureiksminti pinigu. kas vienam 50 lt mazai, kitam - nezmoniskai daug. Kai man senelis i voka idejo 800 litu, irgi supratau, kad jam cia ne is dangaus nukrito. O vyro senele paduovanojo 200 lt ir del to jo netapo maziau mylima. Radau vokelyje ir 10 euru, juos paduovanojo 7 metu berniukas. Jam tai - kosminiai pinigai! O kaip jis isdydziai nese voka... iki asaru smagu buvo ziureti! As tikejausi atviruko ir patikekit, tikrai buciau juo patenkinta ir laiminga!

Mergaites, negalvokit apie atsipirkimus, nesistenkite visiems itikti per savo sventes ir tada tikrai viskas klosis gerai.
Atsakyti
Hmmm, žmones, kur jus jau taip dirbat, kad įdėti į vokelį 100-200 Lt jums yra labai didelė suma? Nesiginčysiu, kad kiekvienas skirtingai suprantam pinigų sumos didumą ir kiekvieno sąžinė yra skirtinga.

Pažįstamos vestuvėse 2 gauti vokeliai buvo tušti. Matyt, tie svečiai labai brangiais artimaisiais save laike, kad vien jų dalyvavimas vestuvėse turėjo būti pati brangiausia dovana. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingerele @ 2007 08 03, 09:31)
Juk nors mano tevai nejo i tas vestuves bet vis tiek mama su sese buvo pasveikinti jaunuju prie baznycios ir padovanojo 200 lt voke.

O kodel mama su sese dovanojo pinigų, sakyčiau, net daugokai, jei net į vestuves nėjo?
Atsakyti
QUOTE(RHA @ 2007 08 03, 15:25)
Hmmm, žmones, kur jus jau taip dirbat, kad įdėti į vokelį 100-200 Lt jums yra labai didelė suma? Nesiginčysiu, kad kiekvienas skirtingai suprantam pinigų sumos didumą ir kiekvieno sąžinė yra skirtinga.

Lietuvoj dirbam. tuo  viskas pasakyta. o jeigu įdėjai 100 Lt tai čia jau laikyt, kad neturi sąžinės?  lotuliukas.gif

Pažįstamos vestuvėse 2 gauti vokeliai buvo tušti. Matyt, tie svečiai labai brangiais artimaisiais save laike, kad vien jų dalyvavimas vestuvėse turėjo būti pati brangiausia dovana. g.gif

labai abejoju, kad kas nors dovanotų tuščią voką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 03 rugpjūčio 2007 - 19:43
Papasakosiu nutikima savo vestuvese. keletas jaunu sveciu (laikyti geriausiais jaunystes draugais) paciame vestuviu baliaus ikarstyje pradejo elgtis pernelyg laisvai, metyti kandzias replikas ir elgtis svelniai tarent nemandagiai musu ir kitu sveciu atzvilgiu. po kurio laiko teko nugirsti ju pokalbi tarpusavyje tipo [B]daviau voka reiskias susimokejau todel dabar elgsiuos kaip noriu. sventei einant i pabaiga jie sugalvojo,kad patys sau isides vestuviu pyrago, prisipils visus tuscius bambalius rastus savo automobiliuose alaus ir stovedami tarpduryje ir po pazastimis laikydami pilnus bambalius pareisks: alus labai putoja, kazko sunkiai bega ir isvazevo. Tai kur tau neputos jai backa isgreze iki paskutinio laso. o sveciu dar puse liko kurie su mielu noru dar aluciu pasivaisintu. Gryze namo nakantraudami puoleme pasiziureti tu voku kie neva susimokejo uz viska. juose radome pacias maziausias sumas t.y. 150Lt. nuo poros, o tu sveciu kurie elgesi kukliausiai sumos prasidedavo nuo 300Lt. iki didziauios 15.000Lt.
Atsakyti
Gavom ir po 200, ir po 1000 bigsmile.gif Esam be galo dekingi visiems, nors kvieteme tikrai ne del pinigu, o todel kad norejome situo zmones matyti musu sventeje wub.gif
Atsakyti