Manau, kad neturetu buti kokia nors suma kuria butu "privaloma" deti i vokeli. Kas kiek gali, tas tiek ir deda. Ir kai savo vestuves kelem tai maziausiai galvojom, kiek pigu surinksim. Nes jei buciau galvojusi, kad kievienas atnes tiek kiek isleidom vienam asmeniui ir prides 100-200 litu, tai vestuves buciau galejusi pavadinti didziausiu bankrotu Gavau nuo 30 iki 100 litu. Tik viena seima, kuriu i baliu nekvietem, ateje pasveikinti atnese 200 litu. Man buvo svarbu, kad visi kviesti zmones atejo, ne vienas neatsisake. kad visiems buvo linksma
sutinku, kad 300-400 Lt yra laaaabai daug... ypac - jei abu esam studentai...
tuo labiau, kad mums nusimato 2 vestuves (2 sheshtadieniai ish eiles), tai kad ishleisti puse tukstantelio dovanoms yra brangu....
gerai cia kazhkas pastebejo - juk dar ir apsirengti reikia, ir shukuosena pasidaryti.... ir taip shios vestuves mums kainuos apie 1000Lt
tuo labiau, kad mums nusimato 2 vestuves (2 sheshtadieniai ish eiles), tai kad ishleisti puse tukstantelio dovanoms yra brangu....
gerai cia kazhkas pastebejo - juk dar ir apsirengti reikia, ir shukuosena pasidaryti.... ir taip shios vestuves mums kainuos apie 1000Lt
Brangiosios aš nesutinku mano artimiausia giminė nusprendė dovanoti po 600 litų, draugai pasitarę po 200 litų argi tai yra daug? Nėra jie nei turtuoliai, nei kokie pasikėję tiesiog visi žino kad pinigų reiks 1.vaikeliui, 2.gyvenimo pradžiai,3. kad už žmogų restorane mokėjom 120 lt, 4. kad vestuvės tik kartą gyvenime, tai nėra vardynos ar gimtadienis taigi jei eini i vestuves tai malonėk pasitaupyti
QUOTE (Slampe @ 2004 05 26, 18:44) |
Brangiosios aš nesutinku mano artimiausia giminė nusprendė dovanoti po 600 litų, draugai pasitarę po 200 litų argi tai yra daug? Nėra jie nei turtuoliai, nei kokie pasikėję tiesiog visi žino kad pinigų reiks 1.vaikeliui, 2.gyvenimo pradžiai,3. kad už žmogų restorane mokėjom 120 lt, 4. kad vestuvės tik kartą gyvenime, tai nėra vardynos ar gimtadienis taigi jei eini i vestuves tai malonėk pasitaupyti |
Nesamonė, 600.00 Lt manau labai daug dovanom
Nu nebent iš tėvų, senelių, o iš kitų svečių, tai tikrai daug
QUOTE (lilia @ 2004 05 26, 20:06) |
Nesamonė, 600.00 Lt manau labai daug dovanom Nu nebent iš tėvų, senelių, o iš kitų svečių, tai tikrai daug |
nu taip,- daug, bet as irgi visada apmastau, kad nebutu dovana - vos ne mokestis uz vaises...tipo - einu i gimtadieni - nesu 20 litu...nu juk as ir surysiu ir pragersiu tuos 20 litu, kas is to jubiliatui...taip ir su vestuvem, jei einu viena - tai imu 100 ir net negalvoju, akd tai daug, nes greiciausiai uz mane tiek ir atsege jaunieji...o jei jau pora eina ir nesa 100 - tai gaunasi, kad kiekvienas 50 litu nesa...nu lyg ir mazoka vestuviu proga...sakykit kaip norit...
QUOTE (Sara @ 2004 05 26, 21:26) | ||
nu taip,- daug, bet as irgi visada apmastau, kad nebutu dovana - vos ne mokestis uz vaises...tipo - einu i gimtadieni - nesu 20 litu...nu juk as ir surysiu ir pragersiu tuos 20 litu, kas is to jubiliatui...taip ir su vestuvem, jei einu viena - tai imu 100 ir net negalvoju, akd tai daug, nes greiciausiai uz mane tiek ir atsege jaunieji...o jei jau pora eina ir nesa 100 - tai gaunasi, kad kiekvienas 50 litu nesa...nu lyg ir mazoka vestuviu proga...sakykit kaip norit... |
bet tai jeigu ta pora pvz. gyvena provincijoj, augina 2 paauglius vaikus ir gyvena praktiskai is 1 pedagogisko atlyginimo, nu, dar darzoviu kazkiek pasisodina? tokiu atveju pasirinkimas gaunasi - eiti ar neiti.. jeigu as kvieciu zmogu i savo vestuves, tai noriu, kad jis ir ateitu, o ne supasuotu del pinigu trukumo..
nu tai aisku, kad as irgi, kai kvieciu i svecius- noriu ne dovanu, o matyti sau mielus zmones.....as tik pasakiau savo poziuri, kaip svecio....
QUOTE (Sara @ 2004 05 26, 19:41) |
nu tai aisku, kad as irgi, kai kvieciu i svecius- noriu ne dovanu, o matyti sau mielus zmones.....as tik pasakiau savo poziuri, kaip svecio.... |
Katik liepos men. istekanciu temoj parasiau, kad pas mus bus 4 zmones, kuriu as nekvieciau (vyro tetis pakviete), kuriems vietos nebus baliuje, kuriu as nepazystu ir nepageidauju. Tai ka tada daryti? Guosti save, kad nors dovana atnes? Neatnes jie nieko - gyvena kaime, vyras pijokas... Ai, susinervinau Nenoriu as ju...
QUOTE (Brazile @ 2004 05 24, 09:51) |
man atrodo realiausiai, kad 200 nuo poros jei tai draugai, jei gimines tai daugiau , o torto tai tikrai nenesem. dar geles, saldainiai, alkoholis. |
pritariu... mes draugams irgi nuo poros nesem 200 lt ir geliu... jei gimines butu buve, butumem dovanoje daugiau... is tiesu, viskas priklauso nuo pajamu...
Manau, kas kiek galit, tas tiek ir neskit, bet kuo daugiau - tuo geriau
O mes i gimtadienius nesam po 100, i jubiliejus po 200, o i vestuves apie 3-4 simtus
Ir dar, jei einat i vestuves ir sakot, kad prie dovanos jum reikia dar ir aprangos, sukuosenos ir makijazo, tai manau, kad tai jauniesiems nelabai rupi
O mes i gimtadienius nesam po 100, i jubiliejus po 200, o i vestuves apie 3-4 simtus
Ir dar, jei einat i vestuves ir sakot, kad prie dovanos jum reikia dar ir aprangos, sukuosenos ir makijazo, tai manau, kad tai jauniesiems nelabai rupi
O aš labai norėčiau, kad ateitų visi tie, kuriuos kviečiame, ir netgi (dabar taip mąstau, nežinau, ką sakysiu vėliau...) geriau tegul ateina tik su simboline dovana ar pinigų suma, negu visai neateina... Nes būtų nefaina, jei iš 30 kviečiamų liktų tik 10... Vis tiek turbūt turėtume užsimokėti didesnę sumą, negu tiek, kiek išeina už 10 žmonių (nemanau, kad kavinė imtų 600 už visą vakarą...).