Įkraunama...
Įkraunama...

Vokelis vestuvėms

QUOTE(Dija24 @ 2006 11 29, 13:40)
Man labiau patiktu jei sveciai tuos pinigelius, kuriuos isleidzia gelems pridetu prie dovanos. Visgi tas papildomas 30-40Lt uz puokste nuo kiekvienu sveciu daug ka reiskia jauniesiems tiek pinigu isleidzianciu vestuvems. Ypac vasara juk tiek soduose gelyciu yra, galima sugalvoti tiek graziu puoksteliu ir pacioms padaryti.
O tai nieko ir nekainuos.
Man labai keistas tas skaiciavimas: nesiau 100 Lt + 30Lt sumokejau gelems+20Lt buteliui= vadinasi as dovanojau 150Lt. As visada kitaip skaiciuoju, o dovana vadinu tik tai ka iteikiu jauniesiems. Juk praktiskai tos geles ir nusimeto (paprastai iteikiam jaunajai, o jaunoji kazkam perduoda iskart ir priima kitas dovanas, ryte tu geliu kartais jau nebebuna, ypac karsta vasara jei nera kur po ranka pamerkti).
Kas liecia alkoholi - yra iprasta atsinesti buteli ir kokia cia dovana. Juk pats ji ir isgeri. Man bent jau geda taip jaunuosius isnaudoti ir sakyti, kad cia dovana jiems, bet gersiu as.
O dovana stengiuosi iteikti tokia, kad pasidengciau islaidas, kurias ant manes isleidzia (t.y. maistas+nakvyne). Bet aisku, jei dovana yra grupine, tai reikia derinti jau ir su kitomis poromis, savo nuomones neipirsi.

O jei einu i poras, tai perkama tortuka irgi nevadinu dovana ir neiskaiciuoju i dovanu islaidas. Tiesiog iprasta, kad pamerges perkasi papildomai tortuka, puoksteles, o pabroliai buteliuku.

P.S. Sorry, jei ka izeidziau tokiomis mintimis, bet tiesiog cia toks mano suvokimas.

va zinok del geliu as tau visiskai pritariu.. po mano vestuviu kambarys atrode kaip kokia geliu parduotuve, buvo sunku net koja ikleti, tai teko geles isnesti i balkona, geles man patinka bet kai ju per daug ir dar sitiek ant ju pinigu isleista tai manau veverta
Atsakyti
Kiek ėjome į vestuves, tai mažiausiai nuo žmogaus poros davėme 200lt. Jokių gėlių, saldainių ir šampano neskaičiavome. Jei jau pradedame skaičiuoti gėles, tai geriau nupirkti vieną ilgą rožę už 7lt, o ne puokštę už 50lt. ir sakyti kad dovanojome 150lt lotuliukas.gif . Nepykit, bet jei pradėsime skaičiuoti gėles, saldainius, tai galim skaiciuoti ir savo šukuosenas ir suknelių nuomas. Visą tai ką aš išleidžiu vestuvėms, tai yra mano išlaidos, bet ne dovana.
Atsakyti
QUOTE(cosma @ 2007 01 11, 11:55)
Kiek ėjome į vestuves, tai mažiausiai nuo žmogaus poros davėme 200lt. Jokių gėlių, saldainių ir šampano neskaičiavome. Jei jau pradedame skaičiuoti gėles, tai geriau nupirkti vieną ilgą rožę už 7lt, o ne puokštę už 50lt. ir sakyti kad dovanojome 150lt  lotuliukas.gif . Nepykit, bet jei pradėsime skaičiuoti gėles, saldainius, tai galim skaiciuoti ir savo šukuosenas ir suknelių nuomas. Visą tai ką aš išleidžiu vestuvėms, tai yra mano išlaidos, bet ne dovana.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
pritariu ir as kad dovana eina atskirai ,o papildomos islaidos neskaiciuojamos.
pas mus buvo, kad beveik puse sveciu buvo gryze musu vestuvem, tai sumos prasidejo nuo 100 lt, iki 1000.... ax.gif kas kiek gali. jei mergina ejo be poros tai dave 100. kita jauna seima nuo dveju dave irgi 100. mes su vyru vadiname ta dovana vokelije" nario mokestis" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nesvarbu suma, svarbu dalyvavimas, nuotaika, ir kiekvieno galimybes.
Atsakyti
QUOTE(Gervela @ 2006 12 05, 17:54)
priklausomai, pas ką einama į vestuves biggrin.gif  ar pas draugus, ar pažystamus, ar pvz. krikšto vaiką biggrin.gif  krikšto vaikui duodama apie 1000-1.500 lt, draugams- apie 200-300 lt, tikrai ne daugiau (čia nuo poros).  g.gif

Neblogom sumom sklaidotės unsure.gif Turiu net tris krikšto vaikus, beveik visi pametiniai, tai vieną kurią vasarą į bankrotą nueisiu blink.gif
Atsakyti
Na mes eidami į vestuves (pulką) dovanosime 100 lt, mažoka, bet išlaidų ir taip labai nemažai pamergėms/pabroliams g.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2007 02 05, 07:39)
Na mes eidami į vestuves (pulką) dovanosime 100 lt, mažoka, bet išlaidų ir taip labai nemažai pamergėms/pabroliams  g.gif

Na 100Lt tikrai manau kad mazoka (50lt/zm schmoll.gif ) blush2.gif Juk pati ruosiesi teketi ir zinai kaip viskas brangu, kad pakelti vestuves mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hun @ 2007 02 05, 16:09)
Na 100Lt tikrai manau kad mazoka (50lt/zm  schmoll.gif ) blush2.gif Juk pati ruosiesi teketi ir zinai kaip viskas brangu, kad pakelti vestuves mirksiukas.gif

Visiskai su tavimi sutinku.Man tiek duoti butu nesmagu...Kazkaip tikrai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 05, 15:12)
Visiskai su tavimi sutinku.Man tiek duoti butu nesmagu...Kazkaip tikrai verysad.gif

Visai normali suma, manyčiau tongue.gif Ypač jei ją paverti kokiu nors fun dalyku (pvz. knygom su visokiom užuominom, puzzle iš jaunųjų nuotraukos ir pan.) ax.gif Gi ne visi gali tūkstančiais mėtytis doh.gif Ypač jei jaunesni arba pensininkai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bum @ 2007 02 05, 16:28)
Visai normali suma, manyčiau  tongue.gif Ypač jei ją paverti kokiu nors fun dalyku (pvz. knygom su visokiom užuominom, puzzle iš jaunųjų nuotraukos ir pan.)  ax.gif Gi ne visi gali tūkstančiais mėtytis  doh.gif Ypač jei jaunesni arba pensininkai  rolleyes.gif

Na istikruju tai taip...Man siulo visi i kvietimus rasyti,kad dovanas duokit,tokias,kad tilptu i vokeli.Bet man kazkaip nei si,nei tas...Gal zmogus gali sau leisti,tik 50lt skiti tai sventei,tai geriau jau tegul dovana perka ar ka...Na,nemandagu man taip ir viskas... verysad.gif Nors tikimes,kad sveciai nors 2000lt padovanos pinigais,nes noresim buta uz juos tvarkytis,bet kaip bus,taip... wub.gif
Atsakyti
As galvoju, kad dabar vestuves tik brangsta, todel ir suma vokelyje turetu biski dideti. Tarkim pries por metu buvo "stafke" 100 lt, tai dabar normalu butu 150-200 lt.
Nors jei svecias sau to negali leisti tikrai nieko nepadarysi
Atsakyti
Niu mes kai ejom i poras, tai dar ana vasara dejom 150lt nuo poros. Buvo poru,kurios ir 100lt dejo; buvo tokiu kurie dirba gerus darbus,jei negailejo ir 300lt.
As tai suprantu,kad ne visi gali deti daug (juk kiekvienas pagal galimybes savo dovanoja)... ax.gif
Kaip cia kazkas gerai paminejo, eina "nario mokestis" kad daugmaz apsimoketi savo buvima(maista ir lova)... o jau kas gali daugiau- tai valio!!!
Atsakyti