Įkraunama...
Įkraunama...

Vokelis vestuvėms

QUOTE(mikepodukofke @ 2006 01 14, 14:23)
Lietuvos kaime, zmones dovanas dovanodavo jauniesiems, kad ju naujam gyvenimui kraiti sukrauti... viskas turi isimciu, taciau jauni zmones pradedami gyvenima bus tau dekingesni uz naudinga dovana. Ir pries dovanodama geles, gerai pagalvok, ar tikrai ju reikia, o gal jie vazos dar neturi ? a? kaip manai?

Jei jau kalbi apie senąsias kaimiškas vestuves, tai nepamiršk, kad nuotakos tekėdavo su kraičiu, kurį kaup davo keletą metų 4u.gif
Šiaip labai įdomu būtų pamatyti tavo reakciją per vestuves, kai visi tik vokelius teiktų ar DIDELES dežės (mažose gi naudingos, gyvenimo pradžiai tinkamos dovanos netelpa doh.gif ) ir JOKIŲ gėlių, nes svečiai gėlėms skirtus pinigus išleido pvz. tos didelės dėžės pakavimui lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2006 01 14, 20:44)
Jei jau kalbi apie senąsias kaimiškas vestuves, tai nepamiršk, kad nuotakos tekėdavo su kraičiu, kurį kaup davo keletą metų  4u.gif
Šiaip labai įdomu būtų pamatyti tavo reakciją per vestuves, kai visi tik vokelius teiktų ar DIDELES dežės (mažose gi naudingos, gyvenimo pradžiai tinkamos dovanos netelpa  doh.gif  ) ir JOKIŲ gėlių, nes svečiai gėlėms skirtus pinigus išleido pvz. tos didelės dėžės pakavimui  lotuliukas.gif

nu ir kokia manai ta reakcija butu...? vienodai man su gelem, ar be geliu jie, as pvz. nelabai tas geles megstu... kas man is to, kad jos kibiruose sumektos ten stoves...?
nuvys po keliu dienu ir ismes kas nors jas lauk... ir man tikrai vaza labiau praverstu nei geliu puokste... cia abstrakciai imant... ir siaip nepersistenk, su tom DIDELEM dezem, nes akivaizdziai nenutuoki apie ka mes su katyte kalbam...
Atsakyti
Nu neįsivaizduoju vestuvių be gėlių schmoll.gif pas mus jų buvo kalnai, neturėjau net kur merkt ir labai labai dėl to džiaugiaus biggrin.gif o dėl dovanų- tikrai thumbup.gif yra praktiškos dovanos. Manau jei jaunavedžiai neaptekę pinigais tai tikrai geriau pasigilint ko jiems reikės, be to pinigai ir gerai. Mes taip gavom- galėjom nusipirkt ko reikėjo. O šiap visai gerai kai sudaromas dovanų sąrašas- tada kiekvienas svečias gali išsirinkt kokią dovaną pirkt. Nu tik jaunavedžiams belieka neperlenkt su norais tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 01 14, 14:23)
Nukryspti nuo temos, nekalbam, mes juk apie tai, del ko zmones vestuves daro, kalbam apie tai, kad jeigu jau nesi dovana, tai jau geriau nesti ka nors naudingo, o ne slamsto kruva. Atsiprasau, kad taip grubiai issireiskiau, taciau jau varo mane is kantrybes, zmones visur ieskantys priekabiu, kad galetu kitus materialistais apsaukti... Galu gale pats dovanu dovanojimas per vestuves isigime nuo ju pradzios.
Lietuvos kaime, zmones dovanas dovanodavo jauniesiems, kad ju naujam gyvenimui kraiti sukrauti... viskas turi isimciu, taciau jauni zmones pradedami gyvenima bus tau dekingesni uz naudinga dovana. Ir pries dovanodama geles, gerai pagalvok, ar tikrai ju reikia, o gal jie vazos dar neturi ? a? kaip manai?

Gal galėtum gerbiamoji parodyt tą sakinį, kur aš kurią nors apšaukiau materialiste cool.gif .
Kažkaip dar neteko girdėti, kad gėlių nešimas jaunavedžiams prilygsta šlamšto nešimui. Aišku, jei gėlių nemėgsti, manau iš anksto reiktų svečius perspėti, kad jų netįstų glėbiais ir neapsunkintų gyvenimo jums tokiu šlamštu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rolana: 16 sausio 2006 - 10:21
Mums pvz, irgi būtų geriau, jei dovanotų pinigais, nes būtino "turto" esame jau užgyvenęsmile.gif) taip, kad dar vienas koks nors puodų rinkinys ar pan. mums tikrai nereikalingas biggrin.gif
Juk negali žinoti jaunavedžių norų ir poreikių, gali padovanoti visai nereikalingą daiktą...tai geriau pinigėliais, jie juos pagal paskirtį ir išleis smile.gif
Atsakyti
O mes tai kaip tik artimiausiu draugu ir tevu prasem, kad geliu nedovanotu. Uzteko per akis ir tu, kurias gavom nuo "rotusiniu" sveikintoju ir siaip nuo sveciu. geles grazu ir malonu, bet kai ju per daug... Ir is viso, man geles tai nera KAZKAS TOKIO...
Atsakyti
musu jau dabar klausineja visi, kokios dovanmos noretume...tai juk jei nenorit geliu, tai ir sakykit, nieko cia blogo, vis tiek jei klausia, tai tikisi ir tiesaus atsakymo
Atsakyti
QUOTE(jolančiukas @ 2006 01 15, 07:27)
Nu neįsivaizduoju vestuvių be gėlių schmoll.gif pas mus jų buvo kalnai, neturėjau net kur merkt ir labai labai dėl to džiaugiaus biggrin.gif o dėl dovanų- tikrai  thumbup.gif yra praktiškos dovanos. Manau jei jaunavedžiai neaptekę pinigais tai tikrai geriau pasigilint ko jiems reikės, be to pinigai ir gerai. Mes taip gavom- galėjom  nusipirkt ko reikėjo. O šiap visai gerai kai sudaromas dovanų sąrašas- tada kiekvienas svečias gali išsirinkt kokią dovaną  pirkt.  Nu tik jaunavedžiams belieka neperlenkt su norais tongue.gif

nu va pati pasakai, kad buvo kalnai net neturejai kur merkt...ir del to dziaugeis...del ko kad nepamerktos geles nuvyto???

geles grazu..nieko nesakau...bet kiek macius ar buvus vestuvese, tai jaunieji stovi, kaip visis juos sveikina, gauna geles, vokeli, vokeli i kisene, o geles kazkam stovinciam uz nugaros atiduoda...riek jas ir te mato...o jei cia dar prie rotuses ar baznycios...tai jos visos sukisamos i bagazine ir tampomos puse dienos, kol visos nuvysta ar nuleipsta...na o tolimesnis ju likimas...stovi pas tevus dazniausiai tris dienas ant sekcijos ar dar kur...nes jaunieji dar vis baliavoja ir tvarkos po vestuviu reikalus...o kaip jau atlieka laiko pasiimt gelems, laikas jau jas ismest!

as nesakau kad geliu nereik, bet nereik ir persistengt...kam mest ant puokstes 50lt, tai geraiu jau jauniesiems atiduot vokelyje..

tu sakai kaip be geliu vestuvese..juk pati turesi puokste, pamerges tures...bus tsalas gelems papuostas...ko dar truksta? juk nedesi tu atnestu puoksciu ant vaisiu stalo...juk visai bus jos ne i tema!

o as irgi visom keturiom uz dovanu sarasa arba pinigus!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katyteee: 16 sausio 2006 - 19:13
katyteee, kiek skaitau tavo postu, tu man kazkokia piktoka daraisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinaa @ 2006 01 17, 11:26)
katyteee, kiek skaitau tavo postu, tu man kazkokia piktoka daraisi smile.gif

biggrin.gif
ne, ji tikriausiai morališkai ruošiasi savo artėjančiai dienai smile.gif
ir viliasi, kad gėlių gaus mažiau nei vokelių ar iš anksto "suderintų" dovanėliųsmile.gif

o šiaip...man gėlių gali net nedovanoti...kaip katyteee pasake, kam leisti 50 Lt puokštei, jei geriau į vokelį įdėti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(varliuz @ 2006 01 17, 11:40)
biggrin.gif
ne, ji tikriausiai morališkai ruošiasi savo artėjančiai dienai smile.gif
ir viliasi, kad gėlių gaus mažiau nei vokelių ar iš anksto "suderintų" dovanėliųsmile.gif

o šiaip...man gėlių gali net nedovanoti...kaip katyteee pasake, kam leisti 50 Lt puokštei, jei geriau į vokelį įdėti... rolleyes.gif

nei viliupsi nei tikiuosi, nei kitu zmoniu pinigus skaiciuoju kaip kiti....

paprasciauisiai isakau savo nuomone kaip ir kitos...o jei ka ji uzgauna...tai atsiprasau...nes pastebejau kad daznai visos tik laiupsi viena kitai...o uz akiu velnias zino ka galvoja...
o as tiesiog atvirai uzsakau savo nuomone...
o nuotaikoj tai as labai geroj, tik kartais supykdo mane kitu zmoniu nemokejimas priimti kito zmogaus numones!
tam si tema ir yra, dikutuoti, isreiksti nuomone.....o ne uzsipulti zmones, kad tai padare...

o kaip ir buvau minejus anksciau sioje temoje, man nesvarbu kas ir kiek, o svarbu kad is sirdies....
Atsakyti
katyteee, nepriimk taip visko asmeniškai smile.gif
tai buvo parašyta juoko forma juk 4u.gif
Atsakyti