Na, per musu vestuves tai vidutiniskai, tarkim, buvo 200 Lt nuo poros. Buvo ir 4 asmenu seima (pasiturintys) ir padovanojo 200lt, geriausias draugas -1000Lt... Bet as manau 200-400Lt nuo poros/seimos normaliausia suma.
nezinau merginos su tom sumom... 200 ir daugiau gali dovanot nebent labai artimi zmones, bet ir tai ne visi tiek gali leisti. Draugo sesuo kai tekejo, tai vidutine suma buvo apie 100 litu nuo poros ar seimos. na jei ir per mano vestuves po tiek dovanotu tai butu labai gerai. nors aisku daugiau dovanos tevai ir seneliai, nes juk isteka vyriausia anuke ir dukte
Siaip as pavyzdziui porom pasakysiu, kad jei negali tegu nieko nedovanoja, nes pati zinau, kiek pinigeliu jie ir taip isleidzia pati kai buvau pora tai su visais mergvakariais, bernvakariais, drabuziais, gelem, ispirkimais ir pan. isejo ~800Lt, tai manau jau jaunieji jau nelabai turetu priimineti is ju dar dovanas.
QUOTE(vilmaarch @ 2006 01 12, 07:38)
Siaip as pavyzdziui porom pasakysiu, kad jei negali tegu nieko nedovanoja, nes pati zinau, kiek pinigeliu jie ir taip isleidzia pati kai buvau pora tai su visais mergvakariais, bernvakariais, drabuziais, gelem, ispirkimais ir pan. isejo ~800Lt, tai manau jau jaunieji jau nelabai turetu priimineti is ju dar dovanas.
Pritariu. Juo labiau, jei poros dar studentai ar moksleiviai. Juk dar neužsidirba patys, o vien pasiruošimas kiek kainuoja Reikai kaip dovaną priimti jau vien tai, kad jie savo buvimu puošia vestuves
Na, nemanau, kad virs 200Lt yra jau per daug... Tiesiog viskas nuo zmoniu/seimos priklauso. Sakau, pas mus "populiariausia" buvo 200Lt. Tevu draugai 400Lt dovanojo (bet jie nerealiai turtingi), o vyro geriausias draugas - 1000Lt (buvom apsale, bet jis irgi gali sau leisti).
Pvz, draugams mes dovanotume 200Lt, jei teketu mano sesuo, tai negaileciau 500 ir daugiau... Viskas priklauso nuo daugelio dalyku. Ir nera standartu.
Pvz, draugams mes dovanotume 200Lt, jei teketu mano sesuo, tai negaileciau 500 ir daugiau... Viskas priklauso nuo daugelio dalyku. Ir nera standartu.
QUOTE(rolana @ 2006 01 10, 12:00)
jo, aš irgi nesineščiau šampano, ir gėlių neneščiau, o idealiausia manau jaunavedžiams būtų, kad iš viso neateičiau, tik pinigus persiųsčiau ir kuo daugiau tuo geriau
biski nusisnekejai tu cia man..bet nieko, pasitaiko!
as manau zmones turetu dovanoti kiek isgali...gal vienam ir 50lt dideli pinigai!
o is vis, juk zmones ne tam kvieti, kad ar dovanas pinigus sunestu.
taip pat manau pinigu suma priklauso kas tave sieja su tais zmonems!
o is vis, juk zmones ne tam kvieti, kad ar dovanas pinigus sunestu.
taip pat manau pinigu suma priklauso kas tave sieja su tais zmonems!
QUOTE(rolana @ 2006 01 10, 13:00)
jo, aš irgi nesineščiau šampano, ir gėlių neneščiau, o idealiausia manau jaunavedžiams būtų, kad iš viso neateičiau, tik pinigus persiųsčiau ir kuo daugiau tuo geriau
bet tikrai nusisnekejai... gerai katyte sako, juk dovana dovanoji ne del to kad pasirodyt koks tu geras, o kad padet, ar kad zmonems nauda butu, ypac kai vestuves, juk jauni, visko reikia dazniausiai, tai kas jiems is tu geliu ir buteliu, nei pasiklosi, nei uzsiklosi...
QUOTE(vilmaarch @ 2006 01 10, 15:23)
As cia su viena pazistama kalbejau, tai jin man tokia fraze numete:
"Negi tu nezinai , kad yra nusistoveje sumos. Eini i vestuves nesi 200Lt, i krikstynas 100Lt, i gimtadieni 50Lt. Ir cia nuo zmogaus ne nuo poros"
Tai pagalvojau is kur cia tokios normos? Ka nors girdejote apie tai
Sakyciau tokios nemazos sumeles
"Negi tu nezinai , kad yra nusistoveje sumos. Eini i vestuves nesi 200Lt, i krikstynas 100Lt, i gimtadieni 50Lt. Ir cia nuo zmogaus ne nuo poros"
Tai pagalvojau is kur cia tokios normos? Ka nors girdejote apie tai
Sakyciau tokios nemazos sumeles
nu nieko sau pas mus tai tikrai taip nebuvo ir nera
QUOTE(Amade @ 2006 01 11, 14:21)
Na, per musu vestuves tai vidutiniskai, tarkim, buvo 200 Lt nuo poros. Buvo ir 4 asmenu seima (pasiturintys) ir padovanojo 200lt, geriausias draugas -1000Lt... Bet as manau 200-400Lt nuo poros/seimos normaliausia suma.
va pas mus irgi panasiai buvo, nese ivairiai. buvo, kad nuo zmogaus 50, buvo kad 250.
QUOTE(katyteee @ 2006 01 12, 18:45)
biski nusisnekejai tu cia man..bet nieko, pasitaiko!
Gal ir nusišnekėjau, bet tokia jau mano nuomonė. Be gėlių sau tikrai neleisčiau eiti į vestuves, nu bet gi visokių svečių pasitaiko
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 01 12, 20:12)
bet tikrai nusisnekejai... gerai katyte sako, juk dovana dovanoji ne del to kad pasirodyt koks tu geras, o kad padet, ar kad zmonems nauda butu, ypac kai vestuves, juk jauni, visko reikia dazniausiai, tai kas jiems is tu geliu ir buteliu, nei pasiklosi, nei uzsiklosi...
Va, o tavo postą skaitant supratau, kad vestuvės tai vos ne ištikusi bėda, kurioje visi tiesia pagalbos ranką. Juk ženijies tam, kad nori įteisinti savo santykius su mylimu žmogum, o ne tam kad sulauktum paramos iš artimųjų ir draugų.
Nors..., kiekvienas skirtingai supranta
QUOTE(rolana @ 2006 01 14, 09:20)
Gal ir nusišnekėjau, bet tokia jau mano nuomonė. Be gėlių sau tikrai neleisčiau eiti į vestuves, nu bet gi visokių svečių pasitaiko
Va, o tavo postą skaitant supratau, kad vestuvės tai vos ne ištikusi bėda, kurioje visi tiesia pagalbos ranką. Juk ženijies tam, kad nori įteisinti savo santykius su mylimu žmogum, o ne tam kad sulauktum paramos iš artimųjų ir draugų.
Nukryspti nuo temos, nekalbam, mes juk apie tai, del ko zmones vestuves daro, kalbam apie tai, kad jeigu jau nesi dovana, tai jau geriau nesti ka nors naudingo, o ne slamsto kruva. Atsiprasau, kad taip grubiai issireiskiau, taciau jau varo mane is kantrybes, zmones visur ieskantys priekabiu, kad galetu kitus materialistais apsaukti... Galu gale pats dovanu dovanojimas per vestuves isigime nuo ju pradzios.
Lietuvos kaime, zmones dovanas dovanodavo jauniesiems, kad ju naujam gyvenimui kraiti sukrauti... viskas turi isimciu, taciau jauni zmones pradedami gyvenima bus tau dekingesni uz naudinga dovana. Ir pries dovanodama geles, gerai pagalvok, ar tikrai ju reikia, o gal jie vazos dar neturi ? a? kaip manai?