Rytoj einam į vestuves paprastais svečiais. Dėsim į vokelį 100 lt. +gėlės šampanas ir brendis. Nes kiek prisimenu savo vestuves tai visas pulkas nešė po 100 lt (nuo poros) kažkaip daugiau ir nesitikėjau. nu aišku solidesnės sumos sulaukėm iš krikšto tėvų ir senelių.
kiek kas išgali, tiek ir duoda bet manyčiau, kad jaunai šeimai reiktų pagelbėti ir bent po 100 Lt nuo žmogaus duot
QUOTE(lijo @ 2005 12 30, 13:54)
kiek kas išgali, tiek ir duoda bet manyčiau, kad jaunai šeimai reiktų pagelbėti ir bent po 100 Lt nuo žmogaus duot
QUOTE(mikepodukofke @ 2005 12 22, 02:22)
Cia man tarp kitko beskaitant toks klausimas iskilo: o kodel jei negali sau leisti atnesti dovanos, reikia atsisakyti eiti i vestuves?
as paklausiau del to, kad man sukele dideli juoko priepuoli, toks neatitikimas loginis: dauguma jei negali dovanoti dovanos, nutaria neiti i vestuves, nes mano, kad taip nemandagu, bet jeigu jaunikis ar jaunoji pasakytu, kad eiti i vestuves be dovanos nemandagu butu apsaukti materialistais... kazkaip nelogiska. jei ka, cia as ne apie save. siaip pastebejima padariau
kodel negrzu eiti i vestuves jeigu neturi galimybiu nesti dovanos? PAvyzdziui per musu vestuves vienas labai labai geras draugas tikrai neglejo nesti jokiu pinigu ir jis norejo neiti, bet mes pasakem, kad ziauriai uzpyksim ir nuliusim jeigu jis neis. Tai jis pasake, kodel negali eiti tai mes pradejom juoktis ir tik pasakem, kad mes kvieciamis svecius tikrai ne del dovanu, o kad smagu butu. Nors jauciu ir pati neiciau jeigu neisgaleciu nupirkti jokios dovanos. mums per vestuves dauguma sveciu dave piunigais, nes mes gyvenam airijoje ir negalejom jokiu dovanu isisvest, aisku gavompora, bet tas tai issivezem (labai jau geros buvo ) vokeliuose buvo iv nuo 50 iki 200, aiksu buvo daug didesniu sumu, bet jau cia labai artimi zmones. ir mes kai ejom i draugu vestuves nesem 200 litu, o jau 400ir daugiau tai yra nesamone, juk niekas nedaro vestuviu ir neskaiciuoja, kad dar sveciauituri susimoketi butu turbut sokas jeigum gautum kvietim ir ten butu parasyta, bilieto kaina tiek ir tiek + dovana
QUOTE(gidryte @ 2006 01 04, 23:29)
juk niekas nedaro vestuviu ir neskaiciuoja, kad dar sveciauituri susimoketi
cia tu klysti
bet mes geriau su tokiais nedraugaukim
QUOTE(Erina @ 2005 12 30, 10:06)
Rytoj einam į vestuves paprastais svečiais. Dėsim į vokelį 100 lt. +gėlės šampanas ir brendis. Nes kiek prisimenu savo vestuves tai visas pulkas nešė po 100 lt (nuo poros) kažkaip daugiau ir nesitikėjau. nu aišku solidesnės sumos sulaukėm iš krikšto tėvų ir senelių.
o as manau ka isleisit ant geliu, geraiu i vokeli ta suma idekit. geles nuvys ir taip visi prines..o kuo vokelyje daugiau, tuo geriau, as ir to alkoholio nenesciau, juk jaunieji pasirupina vaisemis, na nebent i poras einat!
o as manau kiek kas gali tiek ir teduoda...mes i puskes ejjom, tai 100svaru idejom, nors vestuves lt, bet gyvena anglijoj..tai kazkaip kitiek mazai atrode, o kaip turejom tai ir negaila buvo
QUOTE(katyteee @ 2006 01 05, 18:25)
o as manau ka isleisit ant geliu, geraiu i vokeli ta suma idekit. geles nuvys ir taip visi prines..o kuo vokelyje daugiau, tuo geriau, as ir to alkoholio nenesciau, juk jaunieji pasirupina vaisemis, na nebent i poras einat!
jo, aš irgi nesineščiau šampano, ir gėlių neneščiau, o idealiausia manau jaunavedžiams būtų, kad iš viso neateičiau, tik pinigus persiųsčiau ir kuo daugiau tuo geriau
As cia su viena pazistama kalbejau, tai jin man tokia fraze numete:
"Negi tu nezinai , kad yra nusistoveje sumos. Eini i vestuves nesi 200Lt, i krikstynas 100Lt, i gimtadieni 50Lt. Ir cia nuo zmogaus ne nuo poros"
Tai pagalvojau is kur cia tokios normos? Ka nors girdejote apie tai
Sakyciau tokios nemazos sumeles
"Negi tu nezinai , kad yra nusistoveje sumos. Eini i vestuves nesi 200Lt, i krikstynas 100Lt, i gimtadieni 50Lt. Ir cia nuo zmogaus ne nuo poros"
QUOTE(vilmaarch @ 2006 01 10, 16:23)
As cia su viena pazistama kalbejau, tai jin man tokia fraze numete:
Tai čia gal pas ją giminėj galioja tokios nusistovėjusios sumos. . Kiek galiu tiek nešu, dzin man kažkokios bobos nusistovėjusios sumos.
Ir jau taip išeina, kad gimtadieniui ar šiaip kitai šventei dovanų negalima nešt, tik voką , nes taip nusistovėję.