Aš tai išvis neskaičiuoju, kiek vokeliais kas prineš. Vakar tėvai pasakė, kad galvoja padovanoti povestuvinę kelionę, tai net nelabai patogu pasidarė. Tik žinau, kad jų neperkalbėsiu, o keliauti tai labai labai mėgstu, tai jau tiek to
Pati vestuvėse nėkart nesu dalyvavusi (na, to atvejo, kai man buvo 12 metų ir dalyvavau kaimo vestuvėse, neskaičiuoju ), dauguma svečių (iš esmės vien jaunimo poros - pulkas) irgi pirmąkart vestuvėse bus. Dovanų sąrašo nesudarinėjame (nes visokių planų dėl ateities yra), jei kas klaus, sakysiu pinigais. Bet vestuvių "balanso" (kiek mums kainavo, kiek 'atsipirko') tikrai nesudarinėsiu ir tikiuosi, kad niekas, nešdamas dovaną pinigais, neskaičiuos, kiek mums kainavo jų 'pamaitinimas ir palinksminimas'.
Išvis labai nenoriu visko į pinigus suvesti. Man svarbu, kad tai būtų graži ir įsimintina šventė. To linkiu ir sau, ir visoms kitoms
As tai manau,kad apsurdiska tiketis pasipelnyt is vestuviu,ne ten pelno reikia ieskot,o kai kurie ateina ir paklausia per pacias vestuves "nu atsipirko jums?" nu isvis apsurdas
pas mus tai seimynelei yra viena tokia boba kuri sedi uz stalo ir rekia ant visos sales "ooo sian buvau turguj zinau kiek tas ir anas kainuoja, aj tokia mesyte neskani,o uz sita torta jie tiek sumokejo,aisku as tai buciau geresni nupikrus"nu net uz ja geda darosi
pas mus tai seimynelei yra viena tokia boba kuri sedi uz stalo ir rekia ant visos sales "ooo sian buvau turguj zinau kiek tas ir anas kainuoja, aj tokia mesyte neskani,o uz sita torta jie tiek sumokejo,aisku as tai buciau geresni nupikrus"nu net uz ja geda darosi
QUOTE(Sally @ 2005 06 09, 19:28)
As tai manau,kad apsurdiska tiketis pasipelnyt is vestuviu,ne ten pelno reikia ieskot,o kai kurie ateina ir paklausia per pacias vestuves "nu atsipirko jums?" nu isvis apsurdas
jo kartais buna tokiu "ciosiu"
QUOTE(Sally @ 2005 06 09, 09:21)
jeigu zmogus sako kad 100lt is poros tai jau ir taip daug,tai o kodel jei nesusimasto kokios islaidos jauniesiems jeigu gaili pinigu tai jau geriau neeik
jei jaunieji neturi pinigu tai tegul nedaro vestuviu, juk taip siais laikais yra,man pvz, nera esme dovana(pinigai ar kazkas kita) man svarbu kad ta svarbia diena su manim butu patys artimiausi zmones, man tai yra pati didziausia dovana ir kuri nera ikainojima jokiais pinigiais.
Kazkodel siais laikais visas demesys yra skiriamas i pinigus.?
Ps, negi merginos jus tik iteikus jums vokeli iskarto ziuresit i voko vidu, kad suzinotumete kiek kas dave.?man tai slykstu.
QUOTE(lotute @ 2005 06 10, 00:17)
jei jaunieji neturi pinigu tai tegul nedaro vestuviu, juk taip siais laikais yra,man pvz, nera esme dovana(pinigai ar kazkas kita) man svarbu kad ta svarbia diena su manim butu patys artimiausi zmones, man tai yra pati didziausia dovana ir kuri nera ikainojima jokiais pinigiais.
Vat ir man taip yra.... Artimiausi žmonės šalia tokią dieną... Kas gi daugiau gali būti svarbiau... Tokio dalyko net neįkainuosi niekuom, nei viena dovana ir joks vokelis neatstos tokio dalyko.
Va dėl tokių nuomonių mano svečiai ir nenori nešti vokelių, sako o jeigu per mažai įdėsiu. O aš visiems jiems pasakau tik viena, galit ir nieko neatnešti, man svarbiausia kad jūs ateitumėt...Aš tiesiog noriu tą ypatingą dieną būti su tais, kuriuos myliu, kurie myli mane, kad visiems būtu smagu ir linksma...
O koks skirtumas kiek vestuvėm išleido jaunieji? Juk jie kelia šventę svečiams, o ne svečiai ateidami savo dovanom ją nusiperka...200 reikia dėti, nes tiem maždaug išeina maistas žmogui, siaubas, nu tada ir svečius reikia rinktis pagal puotos dydį ir ištaigingumą...
O koks skirtumas kiek vestuvėm išleido jaunieji? Juk jie kelia šventę svečiams, o ne svečiai ateidami savo dovanom ją nusiperka...200 reikia dėti, nes tiem maždaug išeina maistas žmogui, siaubas, nu tada ir svečius reikia rinktis pagal puotos dydį ir ištaigingumą...
Jooooooo.Kiek žmonių tiek nuomonių.Ko pats nepatyrei savo kailiu ,to ir nesužinosi. nesuprantu aš tų žmonių, ai maždaug neturiu pinigų tai ir neinu.Bet nepagalvoja,kad tiems ,pas kurios neina ne pinigai svarbiausia.Gal jiems skaudu bus ,kad atsisako dalyvauti tokioje svarbioje šventėje. Aš tai žinau,kad niekas tuščiom vistiek neis. Aš labiausiai vertinu tuos kurie išvis ateis. Labai nesamonė taip ribotai gyvent. Va neturiu pinigų -neisiu. Tai ne esmė.
QUOTE(plato @ 2005 06 10, 00:54)
Jooooooo.Kiek žmonių tiek nuomonių.Ko pats nepatyrei savo kailiu ,to ir nesužinosi. nesuprantu aš tų žmonių, ai maždaug neturiu pinigų tai ir neinu.Bet nepagalvoja,kad tiems ,pas kurios neina ne pinigai svarbiausia.Gal jiems skaudu bus ,kad atsisako dalyvauti tokioje svarbioje šventėje. Aš tai žinau,kad niekas tuščiom vistiek neis. Aš labiausiai vertinu tuos kurie išvis ateis. Labai nesamonė taip ribotai gyvent. Va neturiu pinigų -neisiu. Tai ne esmė.
Būtent . Juk šiais laikais jaunieji, dažniausiai, jau nekviečia visokių pusiau matytų ir nepažystamų žmonių. Jau ne tie laikai, kai visam kaimui balių suruošdavo. Tai jei jaunieji išsirenka kažkokius artimiausius žmonės, tai gal jie paprasčiausiai nori su jais kartu atšvęsti ir labai tikisi, kad tie neatsisakys ateiti. O ne tai, kad tikisi daugiau dovanų gauti (nesvarbu kokiam pavidale).
Hmmmm. Keista, as kazkaip negalvojau kiek mums dovanos, ir kiek turetu dovanoti. As manyciau, kiek kas gali. Jei negalinieko, tai ok. Ne del to as ta zmogu kvieciu...
Patys pernai ejome i 2 vestuves, tai nesem viena syki 200 lt (cia anyta buvo sureguliavus, kad tiek reikia nesti, nors tuo metu tie 200 lt atrode l. daug), o kita 100 lt. (hmm, beje jei kviesciau tas poras, kuriu vestuvese buvome mes, as suabejociau, kad jie dovanotu tokias sumas). Pati dovanociau ir ateityje min 100 (nuo poros). Jei tai butu artimesni zmones, tai tada jau ziureciau kiek galiu. O jei negaliu sau leisti, neiciau i vestuves (na cia jei kviecia, neaisku del kokies priezasties 9 taip buvo su tom 2 vestuvem ).
Man labai keista, kai zmones sako, kad dovanoti turi tiek ar tiek. Juk nekiekvienas gali sau leisti.
Man išvis neaišku, nei kada tuos vokelius įteikinės, nes penkios poros visur su mumis važinės, o be tėvų tai dar tik krikšto tėvai vestuvėse bus. Neįsivaizduoju net, kur tuos vokelius dėti reiks
QUOTE(Helianta @ 2005 06 10, 12:27)
Man išvis neaišku, nei kada tuos vokelius įteikinės, nes penkios poros visur su mumis važinės, o be tėvų tai dar tik krikšto tėvai vestuvėse bus. Neįsivaizduoju net, kur tuos vokelius dėti reiks
Mes kai sausį į pulką ėjome, tai vieni jaunuosius sveikino prie Zagso, kiti - prie bažnyčios (nors visi kartu visą laiką važinėjosi). Bet šiaip tai liūdininkai pulko poras buvo spėję perspėti, kad nieko nedovanotumėm iki kol į šventimo vietą nuvažiuosime, nes ten gi irgi visokios močiutės/tetos bus susirinkę. Tai ir jauniesiems nereikia tų vokelių saugoti, kol po gamtas važinėja. O ir paskui visos poros po vieną prieina ir pasveikina. Bet čia aš tik vieną kartą vestuvėse buvau (kur tik vokeliais dovanas nešė), tai ir pasakoju kaip buvo, ką mačiau. Gal kitur ką kitaip daro.