Įkraunama...
Įkraunama...

Vokelis vestuvėms

QUOTE(Migluzee @ 2005 05 16, 17:08)
Jau taip atsitiko, kad savatė po mūsų vestuvių esame pakviesti į draugų vestuves. Ir iškilo man klausimas kiek gi į tą taip vadinamą vokelį įdėti. Norėčiau, kad pasidalintumėt savo nuomonėm ir patirtim.
  Kuomet buvome prieš tris metus draugų vestuvėse dovanojome vokelį su 100 lt ir gėlytėm, bet laikai kaip ir keičiasi, tai gal 100 lt kaip ir mažoka būtų.

O tie draugai jusu vestuvese dalyvauja?
jei taip tai geriausia butu susitarti vieni kitiems padovanoti kokia grazia smulkmena atminimui, mes su savo draugais butent taip ir darom, nes siemet ir ju ir musu vestuves. Tai kazkaip kvaila pirmiausia mes jiems nesim vokeli paskui jie mums g.gif
Atsakyti
QUOTE(Legute @ 2005 05 16, 20:08)
O tie draugai jusu vestuvese dalyvauja?
jei taip tai geriausia butu susitarti vieni kitiems padovanoti kokia grazia smulkmena atminimui, mes su savo draugais butent taip ir darom, nes siemet ir ju ir musu vestuves. Tai kazkaip kvaila pirmiausia mes jiems nesim vokeli paskui jie mums  g.gif

Iš tikrųjų būtų labai logiška susitarti dėl mažytės smulkmenos atminimui, bet kad nei Jūs, nei jie neneštų pinigėlių vokeliuose ax.gif . Juk tada vis tiek gi tiek vienai, tiek kitai porai dasideda nemažos išlaidos. O bendroj sumoj gi tas pats gausis, ar vieni kitiems perdovanosit tuos pačius pinigus, ar geriau jau kokią smulkmenėlę vieni kitiems padovanosite thumbup.gif
Atsakyti
g.gif mmmjo.

Dabar kai prisimenu visus ligšiolinius ėjimus į vestuves, tai net nesmagu pasidaro.... blush2.gif Vienose nupirkom dovaną už 40 Lt, kitose - už 60 Lt, vienose išvis nieko nedovanojom, nes padėjom suruošti daug ką, o dar kitose - 100 Lt. (čia visur - nuo poros).
Tiesiog maniau, kad kaip ir visur, taip ir su dovanomis - kuo pigiau, tuo geriau. schmoll.gif
Po savųjų vestuvių jau gerokai teks keist nuomonę... nes dabar jau suprantu, ką tai reiškia. blush2.gif

Bet vis gi kategoriškai nesutikčiau su nuomone, kad svečiai turi "sumesti" gyvenimo pradžiai. g.gif Kam tada išvis tuoktis, jei gyvenimas dar "nepradėtas"? unsure.gif Na, bet mes čia apie dovanas. Dabar manau, kad nuo poros 100 Lt - normalus "viduriukas".
Atsakyti
QUOTE(-inta- @ 2005 06 03, 19:42)
g.gif mmmjo.

Dabar kai prisimenu visus ligšiolinius ėjimus į vestuves, tai net nesmagu pasidaro....  blush2.gif Vienose nupirkom dovaną už 40 Lt, kitose - už 60 Lt, vienose išvis nieko nedovanojom, nes padėjom suruošti daug ką, o dar kitose - 100 Lt. (čia visur - nuo poros).
Tiesiog maniau, kad kaip ir visur, taip ir su dovanomis - kuo pigiau, tuo geriau.  schmoll.gif
Po savųjų vestuvių jau gerokai teks keist nuomonę... nes dabar jau suprantu, ką tai reiškia.  blush2.gif

Bet vis gi kategoriškai nesutikčiau su nuomone, kad svečiai turi "sumesti" gyvenimo pradžiai.  g.gif  Kam tada išvis tuoktis, jei gyvenimas dar "nepradėtas"? unsure.gif  Na, bet mes čia apie dovanas. Dabar manau, kad nuo poros 100 Lt - normalus "viduriukas".

drisciau gincytis, del poros vidurkio - 100Lt.
patirtis: manosios vestuves. kas dovanojo vokelius: 100Lt gavom tik is tu zmoniu, kurie ejo pavieniui, poros dejo minimaliai 200Lt
Atsakyti
Gerai, jei pora - tik vestuvėms pora... Bet jei iš vienos šeimos biudžeto "išimti" vien dovanai 200 Lt... o kur dar visi kiti pasiruošimai. g.gif
Na, čia, žinoma, kiekvienos poros aplinkoje "kartelė" - pagal vidutines pajamas.

[beje, čia turiu omeny dovaną nuo draugų. Jei giminės ar kiti labai artimi žmonės tuoktųsi - matyt, jau 200 Lt būtų minimumas]
Atsakyti
QUOTE(-inta- @ 2005 06 03, 20:42)
g.gif mmmjo.

Dabar kai prisimenu visus ligšiolinius ėjimus į vestuves, tai net nesmagu pasidaro....  blush2.gif Vienose nupirkom dovaną už 40 Lt, kitose - už 60 Lt, vienose išvis nieko nedovanojom, nes padėjom suruošti daug ką, o dar kitose - 100 Lt. (čia visur - nuo poros).
Tiesiog maniau, kad kaip ir visur, taip ir su dovanomis - kuo pigiau, tuo geriau.  schmoll.gif
Po savųjų vestuvių jau gerokai teks keist nuomonę... nes dabar jau suprantu, ką tai reiškia.  blush2.gif

Bet vis gi kategoriškai nesutikčiau su nuomone, kad svečiai turi "sumesti" gyvenimo pradžiai.  g.gif  Kam tada išvis tuoktis, jei gyvenimas dar "nepradėtas"? unsure.gif  Na, bet mes čia apie dovanas. Dabar manau, kad nuo poros 100 Lt - normalus "viduriukas".

QUOTE(Yell @ 2005 06 03, 21:55)
drisciau gincytis, del poros vidurkio - 100Lt.
patirtis: manosios vestuves. kas dovanojo vokelius: 100Lt gavom tik is tu zmoniu, kurie ejo pavieniui, poros dejo minimaliai 200Lt

as manu, kad 100 litu tai yra tikrai normalu - ne milijonieriai eina ir ne bagoti verslininkai bei naujieji lietuviai - tokiems deti maziau 1000 negrazu butu
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2005 06 03, 22:29)
as manu, kad 100 litu tai yra tikrai normalu - ne milijonieriai eina ir ne bagoti verslininkai bei naujieji lietuviai - tokiems deti maziau 1000 negrazu butu

Na, aš irgi taip manau, kad ir 100 litų tikrai normali suma. Kas kiek gali, tas tiek ir deda. O kaip dėl manęs, tai man iš viso geriau net nedėtų. Užsidirbsime ir patys gyvenimo pradžiai, nebūtina taip jau remti mus...
Atsakyti
Kai kvietėm svečius, vieni klausė ką dovanų norėtume, kiti klausė ar turim dovanų sarašą. Tie kur klausė ko norim tai taip ir užsiminiau kad kad pinigais, kur dovanų sarašą tai taip pat pasakiau kad dabar gyvenam su tėvais ir kolkas turim būtiniausius dalykus, tai daviau suprasti kad dovanotu pinigais. o buvo ir tokių kur pasakė atnešim dovaną jau sugalvojom ką dovanoti. Tai tokiem nieko ir nesakiau, kažkaip nedrįsau. Va pavyzdžiui mano krišto mama pasakė kad dovana bus asmeniškai man, o tipo jaunikio krišto tėvai tegul dovanoja jam, blink.gif nu žinokit supykau doh.gif bet niekaip neišdrįsau paprieštarauti. bet čia jos toks noras, turbut bus gerai ką padovanos tą.
Atsakyti
QUOTE(inore @ 2005 06 04, 11:56)
Kai kvietėm svečius, vieni klausė ką dovanų norėtume, kiti klausė ar turim dovanų sarašą. Tie kur klausė ko norim tai taip ir užsiminiau kad kad pinigais, kur dovanų sarašą tai taip pat pasakiau kad dabar gyvenam su tėvais ir kolkas turim būtiniausius dalykus, tai daviau suprasti kad dovanotu pinigais. o buvo ir tokių kur pasakė atnešim dovaną jau sugalvojom ką dovanoti. Tai tokiem nieko ir nesakiau, kažkaip nedrįsau. Va pavyzdžiui mano krišto mama pasakė kad dovana bus asmeniškai man, o tipo jaunikio krišto tėvai tegul dovanoja jam,  blink.gif nu žinokit supykau doh.gif bet niekaip neišdrįsau paprieštarauti. bet čia jos toks noras, turbut bus gerai ką padovanos tą.

Na, aš tai irgi nieko ir nesakyčiau. Kažkaip iš viso niekada nemėgstu sakyti, ką norėčiau gauti dovanų (čia ne tik apie vestuves kalba). Na, kažkoks nemalonus jausmas būna, tarytum išmaldos prašyčiau. Tai ir Tavo atėju, jei man tokia situacija būtų, tai net jei kas ką sugalvojo dovanoti, tikrai nereguliuočiau. Man kažkaip jokio skirtumo. Aplamai man svarbiau yra tik pamatyti tuos žmones per mano vestuves, o dovanų ir pinigų man iš vis nereikia. Visa tai yra uždirbama. Man svarbesni nematerialiniai dalykai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2005 06 03, 22:29)

schmoll.gif kiek mačiau tai pora visada ddėda 200lt,nes kai buvo draugų vestuvės 3 poros dėjo po 100lt(vestuves buvo vieną vakarą,kitą dieną patys artumiausi susirinko pas jaunąją)taigi ir tie atėjo ir patys paskutini išėjo doh.gif nu pasigėditų žmonės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-inta- @ 2005 06 03, 21:12)
Gerai, jei pora - tik vestuvėms pora... Bet jei iš vienos šeimos biudžeto "išimti" vien dovanai 200 Lt... o kur dar visi kiti pasiruošimai.  g.gif
Na, čia, žinoma, kiekvienos poros aplinkoje "kartelė" - pagal vidutines pajamas.

[beje, čia turiu omeny dovaną nuo draugų. Jei giminės ar kiti labai artimi žmonės tuoktųsi - matyt, jau 200 Lt būtų minimumas]

Mano nuomonė tai tokia:jei nėra pinigėliu,arba gaila yra tu 200lt tai kam tada eit i tas vestuves g.gif kai žmonės neturi pinigų namuose sėdi blush2.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad nuo poros turėtų būti 200Lt. 4u.gif Nes juk į vestuves einama... kurios dažniausiai daromos ne vienos dienos...
Nežinau,bet aš eidama viena į paprastą draugės gimtadienį apie 60Lt. su gėlėmis išleidžiu... Todėl į vestuves nuo savęs dėti 50Lt. man atrodo nepadoru... ax.gif
Atsakyti