Sveikos mamos, vakar pabandžiau išsivirti arbūzų žievelių uogienę ir gavau litrą karamelės Ruošiau taip: žieveles mirkiau vandenyje su soda, tada dėjau tiek cukraus, kiek žievelių (pagal svorį) ir viriau, kol jos tapo skaidrios. Tiksliau viriau viriau ir suviriau į karamelę . Gal reikėjo vandens įpilti? Padėkit - gal kas žinot gerą receptuką?
o kas turėjo gautis? skaidri masė?
Visai gal ir nieko butu
**************************
http://www.geri-rece...ska-arbuzu.html
*****************************
Saltinis www.delfi.lt
Arbūzų uogienė:
1 vidutinio dydžio arbūzas stora žieve
7-8 stiklinės cukraus
keli gvazdikėliai
1 citrinos sultys
Arbūzą nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Nupjaukite minkšimą taip, kad jo dar centimetras liktų ant žievelės. Kietąjį išorinį žievės sluoksnį nulupkite ir išėjusio žalio minkštimo luobeles supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą, įpilkite pusę stiklinės vandens, stiklinę cukraus ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir paikite pastovėti per naktį. Kitą dieną suberkite likusį cukrų, sudėkite gvazdikėlius ir virkite iki norimo tirštumo. Į pabaigą supilkite citrinos sultis ir dar kiek pavirinę supilstykite į stiklainius.
**********************************
Arbūzų uogienė.
1 arbūzas (1 kg), 1 kg. cukraus, 5-10 gvazdikėlių, truputis vanilino, 1,5 stiklinės vandens, truputis citrinos rūgšties. Arbūzą nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, užpilti citrinos rūgštimi parūgštintu virintu vandeniu ir palaikyti 10-12 val. Išvirti cukraus sirupą ir karštą užpilti ant išgriebtų bei nuvarvintų arbūzų, ataušinti. Taip kartoti 5-7 kartus. Paskutinį kartą, užpylus arbūzus sirupu, sudėti gvazdikėlius, vaniliną ir užvirinti. Arbūzų uogienė savotiško skonio, tinka prie arbatos.
****************************
http://www.gaspadine...iu_cukatai.html
**************************
http://www.geri-rece...ska-arbuzu.html
*****************************
Saltinis www.delfi.lt
Arbūzų uogienė:
1 vidutinio dydžio arbūzas stora žieve
7-8 stiklinės cukraus
keli gvazdikėliai
1 citrinos sultys
Arbūzą nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Nupjaukite minkšimą taip, kad jo dar centimetras liktų ant žievelės. Kietąjį išorinį žievės sluoksnį nulupkite ir išėjusio žalio minkštimo luobeles supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą, įpilkite pusę stiklinės vandens, stiklinę cukraus ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir paikite pastovėti per naktį. Kitą dieną suberkite likusį cukrų, sudėkite gvazdikėlius ir virkite iki norimo tirštumo. Į pabaigą supilkite citrinos sultis ir dar kiek pavirinę supilstykite į stiklainius.
**********************************
Arbūzų uogienė.
1 arbūzas (1 kg), 1 kg. cukraus, 5-10 gvazdikėlių, truputis vanilino, 1,5 stiklinės vandens, truputis citrinos rūgšties. Arbūzą nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, užpilti citrinos rūgštimi parūgštintu virintu vandeniu ir palaikyti 10-12 val. Išvirti cukraus sirupą ir karštą užpilti ant išgriebtų bei nuvarvintų arbūzų, ataušinti. Taip kartoti 5-7 kartus. Paskutinį kartą, užpylus arbūzus sirupu, sudėti gvazdikėlius, vaniliną ir užvirinti. Arbūzų uogienė savotiško skonio, tinka prie arbatos.
****************************
http://www.gaspadine...iu_cukatai.html
QUOTE(irmulia @ 2010 08 24, 15:28)
o kas turėjo gautis? skaidri masė?
o taip - turėjo gauti skaidrios, gražios arbūzo juostelės gintarinės spalvos skystyje Ragavu tokias ir bandžiau pati, bet nepavyko. Reiks bandyti vėl...