Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(varniukas @ 2010 09 01, 14:27)

bet kaip skaiciuosis man vidurkis?  g.gif  Juk jei as paimsiu atostogas, tai nukentes mano vidurkis visu menesiu?

nenukentes, nes skaiciuos uz 12 men iki 3 metu VPA smile.gif
Atsakyti
[quote=MonikuteBB,2010 09 01, 10:12]
Jei komplikuotas gimdymas, tai pridedamos papildomos 14 dienų po gimdymo. Negali žinoti koks gimdymas bus.
[/quote]

bet vistiek nesigauna tie skaiciai kaip ten jos aiskina siaubas, o del to komplikuoto tai gali gi sodrai nerodyt to papildomo lapo kuri israso ligonine, mano kelios drauges taip ir dare kai joms buvo svarbu terminai ....net daktare patare kad gali nerodyt jei itakos turi skaiciavimuose 4u.gif
[/quote]
Tai niekas taip neskaiciuoja - tik mazdaug... O siaip tai, jei zinot gimdymo data, tai dar geriau turit zinot, kada sueis 30 nestumo savaiciu (kai suteikia nest. ir gimd. atostogas). Va nuo tos dienos ir paskaiciuokit, kada baigsis 126 dienos (ir +14, jei ka). va tada tai tiksliausia data VPA zinosit. O tas 72 ir 56 d. skaiciavimas aktualus tik tada, kai vaikelis gimsta iki 30savaites ar netenkate savo dziaugsmelio verysad.gif verysad.gif verysad.gif .
Atsakyti
Sveikutės ,norėčiau pasiteiraut.Esu nedirbanti, stovi darbo biržoj, iki šiol auginau vaiką, vyras jau metus dirba (metai kai grižom i LT). Gegu,žę turėčiau gimdyt, ar galėtų vyras išeit auginomo atostogų ir dirbti,ar tai įmanoma?Labai dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2010 09 01, 16:12)
nenukentes, nes skaiciuos uz 12 men iki 3 metu VPA smile.gif

nelabai supratau unsure.gif
bet juk tas 2010 m. spaio men, kuris pas mane bus be jokiu pajamu (nei is darbo, nei is sodros), jis kaip tik ieina i tu 12 men vidurki.... g.gif

jau susipainiojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dianaairija @ 2010 09 02, 08:28)
Sveikutės ,norėčiau pasiteiraut.Esu nedirbanti, stovi darbo biržoj, iki šiol auginau vaiką, vyras jau metus dirba (metai kai grižom i LT). Gegu,žę turėčiau gimdyt, ar galėtų vyras išeit auginomo atostogų ir dirbti,ar tai įmanoma?Labai dėkui  4u.gif

Jei dirbs nelegaliai, tai ko gero imanoma... Bet jei jus vel po nestumo ir gimd. atostogu grisite i darbo Birza, tai nesitikekit, kabai ilgai jus be darbo laikys... Dabar gi visokiu nekokiu straipsniu pasirode, kad darbo pagal specialybe ieskos tik puse metu, paskui siulyti gali bet ka... O jei neisit i darbo Birza ir busit su maziuku (jei vyras pasiemes VPA), tai tuos 72 Lt Sodrai ko gero turesit moket...
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 08 31, 10:27)
3 mėn likę iki 3 metų, iki dekreto ar iki ko?... čia jau įvykęs faktas ar dar tik planuojatės antrą vaikiuką ir skaičiuojat kaip būtų geriau?  ax.gif jei faktas, tai parašykit viską tiksliau...
o du pašalpos skaičiavimo variantai, tai jūsų atveju būtų galima rinktis arba 1) tą patį užmokestį, kuris buvo apskaičiuotas pirmam vaikui (1200Lt, tik nuo tos sumos dar atsimestų procentai), arba 2) 12 mėn atgal nuo išėjimo į dekretą vidurkis
bet jūsų atveju antrasis būtų nenaudingas, nes į tą laikotarpį įeitų mėnesiai, kuomet pajamos buvo 0Lt

Pirmam vaikui suėjus 3 metams, iki dekreto su antruoju vaiku lieka trys mėnesiai...Tai kaip visdėlto bus skaičiuojamos dekretinės ir VPA?
Atsakyti
QUOTE(varniukas @ 2010 09 01, 15:27)
labai prasau pagalbos, nes jau susipainiojau, kaip man apsispresti del vaiko auginimo atostgu.,....
2010.10.05 mano dukrytei sukanka 2 metukai, o 2010.11.09 tureciau iseiti dekretiniu atostogu.
Tai gaunas, kad ta viena menesi (nuo spalio 5 d. iki lapkricio 9 d.) man reikia arba grizti i darba, arba prasitesti atostogas iki 3 metuku?

skaičiuojate jūs teisingai, bet jūsų atveju net ir skaičiuoti nereikia, nes nepriklausomai nuo to, ar grįšite į darbą ar ne, galite rinktis variantą, kad imtų tą patį jau paskaičiuotą kompensuojamąjį uždarbį kaip su pirmu vaiku, tik atsimes atitinkami procentai

QUOTE(Guotė @ 2010 09 02, 17:02)
Pirmam vaikui suėjus 3 metams, iki dekreto su antruoju vaiku lieka trys mėnesiai...Tai kaip visdėlto bus skaičiuojamos dekretinės ir VPA?

taigi parašiau senesnėj žinutėj du skaičiavimo variantus, kurį norit tą ir renkatės... smile.gif tik grįžti į darbą tiems 3 mėnesiams vistiek reikia, nes jei iš jo išeisite, nebus kam išleisti jus atostogų su antruoju vaiku
Atsakyti
jeigu vakar isejau NGA tai yra 2011 09 02 tai is kokiu men skaiciuos vidurki? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 09 02, 21:22)
skaičiuojate jūs teisingai, bet jūsų atveju net ir skaičiuoti nereikia, nes nepriklausomai nuo to, ar grįšite į darbą ar ne, galite rinktis variantą, kad imtų tą patį jau paskaičiuotą kompensuojamąjį uždarbį kaip su pirmu vaiku, tik atsimes atitinkami procentai

paimtu ta ankstesni paskaiciuota uzdarbi, nepriklauomai nuo to, kad tada eme tik 3 men vidurki? g.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif niekur neradau atsakymo i viena klausima, tai gal jus padesite atsakyti i ji mirksiukas.gif niekur nedirbau iki nestumo, o dabar auginu dukryte kuriai dabar beveik 14 menesiuku, zadu apsilankyti pas gydytoja, noreciau suzinoti ar man reikes moketi uz gydytojo paslaugas ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Baravyke @ 2010 09 01, 09:36)
Nesuprantu..jei Skaičiuos iš 2009-07-01 - 2010-07-30 gautų pajamų, tai kam Pristatyti reikia išrašą iš darbo apie gautas šį mėnesį pajamas ir pritaikytą NPD ?? Ką -sodra nežiūri 2009-07-01 - 2010-07-30  vidurkio? O jei aš šį mėn, t.y. rugpjūtį, gavau mažai pajamų dėl liepos atostogų?

SIO menesio pajamos (kalbejot apie rugpjuti) ismokamos rugsejo menesi. o ne tai ka gavot rugpjuti UZ LIEPA wink.gif atostoginiai tebuvo avansas, anksciau ismoketi tie pinigai, kurie butu mokami rugpjuti UZ LIEPA.

QUOTE(Natele @ 2010 09 02, 15:47)
Jei dirbs nelegaliai, tai ko gero imanoma... Bet jei jus vel po nestumo ir gimd. atostogu grisite i darbo Birza, tai nesitikekit, kabai ilgai jus be darbo laikys... Dabar gi visokiu nekokiu straipsniu pasirode, kad darbo pagal specialybe ieskos tik puse metu, paskui siulyti gali bet ka... O jei neisit i darbo Birza ir busit su maziuku (jei vyras pasiemes VPA), tai tuos 72 Lt Sodrai ko gero turesit moket...

LEGALIAI jei dirbs wink.gif
beja, o DB siuo metu iesko darbo??? nejuokaukit biggrin.gif
o kad siuntines i darbus - butu puiku.

QUOTE(EZUIKA @ 2010 09 03, 10:39)
Laba diena 4u.gif  niekur neradau atsakymo i viena klausima, tai gal jus padesite atsakyti i ji mirksiukas.gif  niekur nedirbau iki nestumo, o dabar auginu dukryte kuriai dabar beveik 14 menesiuku, zadu apsilankyti pas gydytoja, noreciau suzinoti ar man reikes moketi uz gydytojo paslaugas ar ne?

nereikes moket - jus vaika auginat iki 2m wink.gif
Atsakyti
QUOTE(varniukas @ 2010 09 03, 10:03)
paimtu ta ankstesni paskaiciuota uzdarbi, nepriklauomai nuo to, kad tada eme tik 3 men vidurki?  g.gif

taip 4u.gif paskaitinėkit temą, daug kartų čia apie tai kalbėta, arba sodros psl wink.gif
Atsakyti