QUOTE(rrasius @ 2010 11 11, 15:49)
sveikos.tokiu klausimuku-i dekreta man lapricio 29d arba gruodzio 4d.nes palei mm anksciau butu eit,o jei palei echo veliau keliom dienom.siuo metu esu biuleteny,nuo spalio 13d.ji tes iki dekreto dienos(del ko nesiplesiu,nes nestumas toks jau).tai kai iseisiu i dekreta,ar i sodra kokiu pazymu reikes pristatyt?uz kokius men ir metus(gal jei lapricio 29d einu tada uz pernais metus spali ir lapkriti?)? aktualu,nes kol tas pazymas parsius man,tai laiko praeis ne viena savaite...o noretusi anksciau zinot,ar reiks kokiu pazymu.
ir dar-jei pazymesiu kad dekretinius pinigelius is kart visus pravestu,ar daug prarasiau(alga gaunama minimumas)? juk ta skirtuma galiu susigrazint deklaruojant pajamas uz 2010metus?
Jei išeisi lapkritį tai skaičiuos pajamas gautas nuo 2009 spalio 1 iki 2010 rugsėjo 30, jei gruodį, tai atitinkamai mėnesiu vėliau
einant į sodrą reikia turėti: nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimą, darbdavio pažymą apie nėštumo ir gimdymo atostogų suteikimo mėnesį priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį, taikytą NPD, išskaičiuotą ir sumokėtą gyventojų pajamų mokesčio sumą (jei nėštumo ir gimdymo atostogos suteikiamos ne nuo pirmos mėnesio dienos, šiuo atveju jums reiktų to, darbdavio išduotą pažymą, kurioje turi būti nurodyta:
*darbovietės pavadinimas,
*apdraustojo vardas ir pavardė,
*asmens kodas arba socialinio draudimo numeris,
*priskaičiuotos draudžiamosios pajamos, pagal kurias apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis (apie kurias duomenų draudėjai dar nėra pateikę).
*taip pat turi būti nurodytos draudžiamosios pajamos tų mėnesių, kurie patenka į kompensuojamojo uždarbio skaičiavimo laikotarpį, tačiau Registre tų mėnesių pajamos nurodytos bendroje ketvirčio pajamų sumoje.
o šiaip viską galima pasiskaityti štai
čia