Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Susapnuota @ 2010 11 11, 12:32)
Skambinau i Sodra, sake, kad nuo gruodzio 1 ir bus +126 dienos...
O iki kada dirbsiu nesvarbu  ax.gif

gal ne taip klausimą suprato, nes nesitiki, kad konsultantė tokių pagrindų nežinotų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 11 11, 14:45)
gal ne taip klausimą suprato, nes nesitiki, kad konsultantė tokių pagrindų nežinotų  g.gif

baik tu žinok, jos ten kartais iš vis grybauja doh.gif
Atsakyti
sveikos.tokiu klausimuku-i dekreta man lapricio 29d arba gruodzio 4d.nes palei mm anksciau butu eit,o jei palei echo veliau keliom dienom.siuo metu esu biuleteny,nuo spalio 13d.ji tes iki dekreto dienos(del ko nesiplesiu,nes nestumas toks jau).tai kai iseisiu i dekreta,ar i sodra kokiu pazymu reikes pristatyt?uz kokius men ir metus(gal jei lapricio 29d einu tada uz pernais metus spali ir lapkriti?)? aktualu,nes kol tas pazymas parsius man,tai laiko praeis ne viena savaite...o noretusi anksciau zinot,ar reiks kokiu pazymu.
ir dar-jei pazymesiu kad dekretinius pinigelius is kart visus pravestu,ar daug prarasiau(alga gaunama minimumas)? juk ta skirtuma galiu susigrazint deklaruojant pajamas uz 2010metus?
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2010 11 11, 15:49)
sveikos.tokiu klausimuku-i dekreta man lapricio 29d arba gruodzio 4d.nes palei mm anksciau butu eit,o jei palei echo veliau keliom dienom.siuo metu esu biuleteny,nuo spalio 13d.ji tes iki dekreto dienos(del ko nesiplesiu,nes nestumas toks jau).tai kai iseisiu i dekreta,ar i sodra kokiu pazymu reikes pristatyt?uz kokius men ir metus(gal jei lapricio 29d einu tada uz pernais metus spali ir lapkriti?)? aktualu,nes kol tas pazymas parsius man,tai laiko praeis ne viena savaite...o noretusi anksciau zinot,ar reiks kokiu pazymu.
ir dar-jei pazymesiu kad dekretinius pinigelius is kart visus pravestu,ar daug prarasiau(alga gaunama minimumas)? juk ta skirtuma galiu susigrazint deklaruojant pajamas uz 2010metus?

Jei išeisi lapkritį tai skaičiuos pajamas gautas nuo 2009 spalio 1 iki 2010 rugsėjo 30, jei gruodį, tai atitinkamai mėnesiu vėliau 4u.gif

einant į sodrą reikia turėti: nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimą, darbdavio pažymą apie nėštumo ir gimdymo atostogų suteikimo mėnesį priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį, taikytą NPD, išskaičiuotą ir sumokėtą gyventojų pajamų mokesčio sumą (jei nėštumo ir gimdymo atostogos suteikiamos ne nuo pirmos mėnesio dienos, šiuo atveju jums reiktų to, darbdavio išduotą pažymą, kurioje turi būti nurodyta:
*darbovietės pavadinimas,
*apdraustojo vardas ir pavardė,
*asmens kodas arba socialinio draudimo numeris,
*priskaičiuotos draudžiamosios pajamos, pagal kurias apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis (apie kurias duomenų draudėjai dar nėra pateikę).
*taip pat turi būti nurodytos draudžiamosios pajamos tų mėnesių, kurie patenka į kompensuojamojo uždarbio skaičiavimo laikotarpį, tačiau Registre tų mėnesių pajamos nurodytos bendroje ketvirčio pajamų sumoje.

o šiaip viską galima pasiskaityti štai čia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2010 11 11, 16:49)

Jums jau katik labai issamiai atsake, tai reikes isejimo i dekr. menesio pazymos apie gautas pajamas, jei iseisite ne nuo menesio 1d. Jei iseisite lapkriti, apie praejusiu metu menesiu pajamas kaip ir nereikia nieko, nes labai graziai IV ketvirtis iseina -2009 spalis, lapkritis, gruodis. Jei nuo gruodzio iseisit, tai reiks dar uz 2009 lapkriti ir gruodi priskaiciuotu atlyg. pazymos, mat ketvirtis nesusidaro. Taip yra todel, kad iki2009m. dadbovietes Sodrai turejo atsiskaitinet kas ketvirti, pateikiant atlyginimus vienoj sumoj uz 3 men., o nuo 2010m. jau kas menesi Sodrai popieriai su atlyg. pristatomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 12 lapkričio 2010 - 08:32
QUOTE(Natele @ 2010 11 12, 08:30)
Jums jau katik labai issamiai atsake, tai reikes isejimo i dekr. menesio pazymos apie gautas pajamas, jei iseisite ne nuo menesio 1d. Jei iseisite lapkriti, apie praejusiu metu menesiu pajamas kaip ir nereikia nieko, nes labai graziai IV ketvirtis iseina -2009 spalis, lapkritis, gruodis. Jei nuo gruodzio iseisit, tai reiks dar uz 2009 lapkriti ir gruodi priskaiciuotu atlyg. pazymos, mat ketvirtis nesusidaro. Taip yra todel, kad iki2009m. dadbovietes Sodrai turejo atsiskaitinet kas ketvirti, pateikiant atlyginimus vienoj sumoj uz 3 men., o nuo 2010m. jau kas menesi Sodrai popieriai su atlyg. pristatomi.

aciukas,labai suprantamai paaiskinot 4u.gif buvau,pamirsus,kad turi graziai ispult ketvirtis,o ne vina dalis taip kita taip.
tik va ar man reiks is darbo pazymos uz lapkricio menesi si,kada as jame bunu pilna menesi(minejau esu nuo spalio 13d. ir tes iki dekreto)?tai tada tikiuos kad gine ir isleis mane palei mm data i dekreta.maziau popierizmo butu.ir pinigeliai greiciau,nes ju tikrai reiks...

ir dar-ar daug prarandu jei imu visus iskart dekretinius?alga minimumas.bet ta skirtuma gi susigrazinsiu deklaruodama pajamas uz 2010m?
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2010 11 12, 10:13)
aciukas,labai suprantamai paaiskinot 4u.gif  buvau,pamirsus,kad turi graziai ispult ketvirtis,o ne vina dalis taip kita taip.
tik va ar man reiks is darbo pazymos uz lapkricio menesi si,kada as jame bunu pilna menesi(minejau esu nuo spalio 13d. ir tes iki dekreto)?tai tada tikiuos kad gine ir isleis mane palei mm data i dekreta.maziau popierizmo butu.ir pinigeliai greiciau,nes ju tikrai reiks...

ir dar-ar daug prarandu jei imu visus iskart dekretinius?alga minimumas.bet ta skirtuma gi susigrazinsiu deklaruodama pajamas uz 2010m?

Manau, kad nereikes, nes uz spalio men. darboviete jau su Sodra bus susitvarkius iki jusu isejimo i dekreta, o nuo spalio 13 iki dekreto juk Sodra jums mokes, tai ji ir tures visus jusu ligos pasalpos paskaiciavimus. Bet dar palaukim kitu nuomoniu, kad tikriau butu.
O del praradimo, tai pabandykit ivesti visa jusu turima gauti suma uz 4 men, o antra karta puse, ir palyginsit tada cia (dar kaikuriuos punktus irgi reiks irasyt):
http://www.buhalteri...dex.php?cid=709
Bet cia tik mazdaug nes neaisku, kaip Sodra ten tas ismokas tiksliai paskaiciuos.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 11 12, 10:43)
Manau, kad nereikes, nes uz spalio men. darboviete jau su Sodra bus susitvarkius iki jusu isejimo i dekreta, o nuo spalio 13 iki dekreto juk Sodra jums mokes, tai ji ir tures visus jusu ligos pasalpos paskaiciavimus. Bet dar palaukim kitu nuomoniu, kad tikriau butu.
O del praradimo, tai pabandykit ivesti visa jusu turima gauti suma uz 4 men, o antra karta puse, ir palyginsit tada cia (dar kaikuriuos punktus irgi reiks irasyt):
http://www.buhalteri...dex.php?cid=709
Bet cia tik mazdaug nes neaisku, kaip Sodra ten tas ismokas tiksliai paskaiciuos.

niu aciukas dar karteli,vis aiskiau,kad ir mazdaug.bet manau del vieno menesio ka prarasiu(nes siu metu dekretui apmokant gruodis tik isoka) nebus ziauriai daug,tai imsiu iskart visa.na bet lieka laukt dekreto dienos ir viskas isaiskes. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2010 11 11, 11:32)
Skambinau i Sodra, sake, kad nuo gruodzio 1 ir bus +126 dienos...
O iki kada dirbsiu nesvarbu  ax.gif
Nzn tiket ar ne... nes kelis kartus mane jau konsultantai sodroj skirtingai konsultavo  doh.gif
o dar sakykit, stazas 12 men per paskutinius 24 men. tai cia sumasumarum turi but 12 men, ar iseiles eiti tie 12 men blink.gif  g.gif ???

Bet žinokit, tada ir aš nebesuprantu, kas ten sodroj dirba doh.gif
Man šita tema šiaip įdomi, aš ją karts nuo karto pasiskaitau jau porą metų, tai tada drįsčiau sakyt, kad už tokias sodros konsultantes ir aš daugiau žinau. Aišku, nežinau niuansų visų dėl autorinių sutarčių, individualių imonių savininkų, bet tokius dalykus... nu kad jos nežinotų doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 11 11, 15:45)
gal ne taip klausimą suprato, nes nesitiki, kad konsultantė tokių pagrindų nežinotų  g.gif

Patikek, skambinau i sodros skyrius ir i Kauna ir i Vilniu... tai visur sakydavo kitaip. Tai galu gale paskambinau savo ginei, ir paklausiau jos, kaip ji ishraso biliuteni. Tai paaiskino, kad nesvarbu kokia diena iseisiu i dekreta + 126 dienos. Su tokiom ziniom jau tiesiai nuejau i sodra, ir aisku moteriske, kuri matosi, dirba jau ne pirmus metus paaiskino, kad jei man netruksta stazo (kuri ji mielai paskaiciavo, ir man jo netruksta) todel neapsimoka eiti veliau i dekreta, nes prasitesia viska, tuo paciu sumazeja menesiu antrais metais per kurias gausiu ismokas. Nes vaikui sueis 2 metai anksciau, nei tariami 2 metai.

QUOTE(priklausomybe @ 2010 11 12, 14:40)
Bet žinokit, tada ir aš nebesuprantu, kas ten sodroj dirba  doh.gif
Man šita tema šiaip įdomi, aš ją karts nuo karto pasiskaitau jau porą metų, tai tada drįsčiau sakyt, kad už tokias sodros konsultantes ir aš daugiau žinau. Aišku, nežinau niuansų visų dėl autorinių sutarčių, individualių imonių savininkų, bet tokius dalykus... nu kad jos nežinotų  doh.gif  doh.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif Jau susiduriau su "tokiom" konsultantem kai pirmo laukiausi doh.gif
Ka noret, jei tarp sodros konsultantu radau savo klasioke, kuri perejo i sodra is visai kitos srities.... ka ji gali pakonsultuot doh.gif
Atsakyti
labutis, turiu klausimėlį - auginu mažiuką (gaunu iš sodros išmokas) bet gyvenimo planai pasikoregavo - bus dar vienas šeimos narys, tai man dabar neaišku kai aš eisiu į dekretą tai man tikriausiai 2 pašalpų nemokės (vaiko auginimo ir dekreto), o kaip paskui kai jau prasidės ir dabar būsimo kūdikėlio auginimas, kokios tada išmokos bus ar už abu vaiku gausiu atskirai (vienas gaunasi iki metų, kitas iki 2 metų). Tiesa, įdekretą tai dar spėsiu išeiti iki 2011 liepos 1 d., o jau vaiko auginimo tai jau vėliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2010 11 12, 14:48)
labutis, turiu klausimėlį - auginu mažiuką (gaunu iš sodros išmokas) bet gyvenimo planai pasikoregavo - bus dar vienas šeimos narys, tai man dabar neaišku kai aš eisiu į dekretą tai man tikriausiai 2 pašalpų nemokės (vaiko auginimo ir dekreto), o kaip paskui kai jau prasidės ir dabar būsimo kūdikėlio auginimas, kokios tada išmokos bus ar už abu vaiku gausiu atskirai (vienas gaunasi iki metų, kitas iki 2 metų). Tiesa, įdekretą tai dar spėsiu išeiti iki 2011 liepos 1 d., o jau vaiko auginimo tai jau vėliau g.gif

iki liepos pirmos gausi už du, nuo liepos pirmos 100% atlyginimo verysad.gif
jei išeitum į priežiūros iki liepos pirmos gautum už du visą laiką 4u.gif
aš asmeniškai neisiu į dekretą, o nuo pirmos vaiko gimimo dienos į priežiūros, tai, kad pasiskaičiuok, gal ir tau apsimoka, jei pagimdysi tikrai iki liepos 1 dienos mirksiukas.gif
Atsakyti