Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Audinga! @ 2010 11 10, 11:11)
Na ar suprantate ka noriu pasakyti?  blush2.gif  smile.gif  Šios sąlygos galioja ar kai išeini iki 2011.07.01 i dekretą, ar iki 2010.07.01 turi gimti vaikelis?  ax.gif

kai išeini į VPA, bet jei tau paskaičiavus VPA gaunasi vėliau nei liepos 1 ir turi galimybę ir noro naudotis senesniu įstatymu, tiesiog neik į dekretą mirksiukas.gif gims vaikas galėsi eiti iš kart į vaiko priežiūros atostogas mirksiukas.gif na tikiuosi supratai, tik jokių prašymų nei darbe nei sodroj apie dekretą nerašyk, nei prieš nei po gimdymo mirksiukas.gif o gimdymui gali pasinaudoti kasmetinėmis atostogomis jei turi 4u.gif

QUOTE(Susapnuota @ 2010 11 11, 10:31)
O blyn.... tai neapsimoka... koks tolkas eit veliau  g.gif

vėliau apsimoka eiti toms, kurios suėjus 30sav neturi stažo ir nori pratempti gumą jį gauti, taip pat ir su pajamom mirksiukas.gif o jei šiaip sau tai tikrai neapsimoka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cheburaska7 @ 2010 11 11, 11:03)
Jei iseini nuo sausio tai nuo sausio 1 +126, veliau prasides vaiko prieziuros atst.

Skambinau i Sodra, sake, kad nuo gruodzio 1 ir bus +126 dienos...
O iki kada dirbsiu nesvarbu ax.gif

Nzn tiket ar ne... nes kelis kartus mane jau konsultantai sodroj skirtingai konsultavo doh.gif

o dar sakykit, stazas 12 men per paskutinius 24 men. tai cia sumasumarum turi but 12 men, ar iseiles eiti tie 12 men blink.gif g.gif ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susapnuota: 11 lapkričio 2010 - 11:39
QUOTE(Susapnuota @ 2010 11 11, 11:32)
Skambinau i Sodra, sake, kad nuo gruodzio 1 ir bus +126 dienos...
O iki kada dirbsiu nesvarbu  ax.gif
Nzn tiket ar ne... nes kelis kartus mane jau konsultantai sodroj skirtingai konsultavo  doh.gif
o dar sakykit, stazas 12 men per paskutinius 24 men. tai cia sumasumarum turi but 12 men, ar iseiles eiti tie 12 men blink.gif  g.gif

tikrai ne vis tiek kada išeisi į dekretą mirksiukas.gif draugė ėjo mėnesiu vėliau ir dekretas prasitesė, na bet gal kažkas pasikeitė g.gif
o jei norit kokybiško konsultacijos reikia prašyti šnekėt su teisės skyrium ,nes ten kur tos vištos sėdi tai patyliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2010 11 11, 12:38)
tikrai ne vis tiek kada išeisi į dekretą mirksiukas.gif  draugė ėjo mėnesiu vėliau ir dekretas prasitesė, na bet gal kažkas pasikeitė g.gif
o jei norit kokybiško konsultacijos reikia prašyti šnekėt su teisės skyrium ,nes ten kur tos vištos sėdi tai patyliu doh.gif

Ir as noriu menesi daugiau padirbt ir viskas ax.gif Tiesiog labai labai praso darbe blush2.gif
Jei negausiu uz tai daugiau pinigeliu, koks skirtum tada mastau.gif
Atsakyti
sveikos.gal aks gali padeti.dabar laukiuosi 3 vaikelio.i dektera iseinu sausio pradzioje.antram vaikui tik geguze sueis 2 metai.tai ar as gausiu dekretines.i darba nebuvau gryzus po pirmo nestumo
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2010 11 11, 11:41)
Ir as noriu menesi daugiau padirbt ir viskas  ax.gif Tiesiog labai labai praso darbe  blush2.gif
Jei negausiu uz tai daugiau pinigeliu, koks skirtum tada  mastau.gif

na jei tavo dekretas bus apskaičiavus mažesnis, tai tada gal ir apsimoka, bet jei metus turėjai tas pačias pajamas, tai kam dirbti ir gauti vienodai jei gali ilsėtis nestuke.gif na čia jau tau spręst, bet šiaip nepamiršk kad vėliau išėjus ir VPA vėliau prasidės, vėl gi pašalpos dalelę prarasi mirksiukas.gif

QUOTE(MAILUTE @ 2010 11 11, 11:47)
sveikos.gal aks gali padeti.dabar laukiuosi 3 vaikelio.i dektera iseinu sausio pradzioje.antram vaikui tik geguze sueis 2 metai.tai ar as gausiu dekretines.i darba nebuvau gryzus po pirmo nestumo

gali išeiti ir iki kol sueis du metukai antram, gausi pašalpą už abu mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Indriuks,2010 11 10, 16:24]
[quote=Natele,2010 11 10, 14:44]
Tikrai nera darbovietes pildomuose popieriuose - gi ne darboviete pasalpa mokes doh.gif . Buhaltere tik pildo pranesima Sodrai, nuo kada iki kada jus gaunate biuleteni ir del kokios priezasties. Jus pati, rasydama Sodrai prasyma del vaiko augin. pasalpos skyrimo, ir turesite viska nurodyt.
Papildyta:
O tai kaip tumet iseina, sodra pati nuspres pagal kuri varianta (anksciau paskaiciuota ar naujai perskaiciuota) moketi dekreto ismokas? blush2.gif
[/quote]
darboviete padarys tai, kas jai priklauso... o visa kita jus pati turesite parasyti pildydama Sodroj prasyma del pasalpos gavimo: ir banko saskaitos nr., ir pasalpos skaiciav.... nepamenu, tiksliai, gal kas ten kiek ir keitesi.... Be jusu Sodrai pateikto prasymo - pasalpos nesitikekite gauti mirksiukas.gif .
Papildyta:
[quote=Audinga!,2010 11 10, 16:06]Tai tas mane ir domina, ar tuos priaskaičiuotus pinigėlius traukia i pašalpos vidurkį ar ne smile.gif Jei taip, tai faktas, kad iš Garantinio gautos pajamos nebus įtrauktos. Ai vienu žodžiu, tikiuosi mūsų valdžia priims, kad skaičiuotų už 12 mėn.
[/quote]
Kol jus dar nebuvot atleista del bankroto, tai popieriuj jusu atlyginimas vistiek turejo atsispindeti, kur Sodrai pateikia... nors ir neismokejo... As jau 2 kartus Sodroj klausiau, man liepe nusiramint, jei darbdavys pateikia Sodrai tvarkingus popierius - tai bus viskas tvarkoj... O ar ismokejo atlyg., ar ne realiai, Sodra gi netikrina... Manau, kad nepamelavo... doh.gif
Papildyta:
[quote=Susapnuota,2010 11 11, 12:41]Ir as noriu menesi daugiau padirbt ir viskas  ax.gif Tiesiog labai labai praso darbe  blush2.gif
Jei negausiu uz tai daugiau pinigeliu, koks skirtum tada  mastau.gif
[/quote]
Tikrai Sodra dvigubai nemokes doh.gif . O 126 dienos skaiciuojas nuo tada, nuo kada tau israso ta nestumo ir gimd. biuleteni gydytoja smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 11 lapkričio 2010 - 12:25
Sveikos,esu VPA iki 3 m.,lapkricio 22 d. iseinu i nestumo ir gimdymo atostogas,noriu pasitikslinti,ar man reikia kazkiek grizti i darba,kad pasalpas skaiciuotu kaip su pirmu vaiku g.gif ,aciu
Atsakyti
QUOTE(Bitute1977 @ 2010 11 11, 13:17)
Sveikos,esu VPA iki 3 m.,lapkricio 22 d. iseinu i nestumo ir gimdymo atostogas,noriu pasitikslinti,ar man reikia kazkiek grizti i darba,kad pasalpas skaiciuotu kaip su pirmu vaiku g.gif ,aciu

nereikia
Atsakyti
Sveikos,

Nesenai gime kudikis, iki kada turiu nulekt i darboviete parasyti prasyma vaiko auginimo atostogu??
Atsakyti
QUOTE(*Urtėja* @ 2010 11 11, 14:27)
Sveikos,

Nesenai gime kudikis, iki kada turiu nulekt i darboviete parasyti prasyma vaiko auginimo atostogu??

Galit nors ir dabar,bet VPA vistiek bus skaiciuojama nuo tada kai baigsis jusu NGA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 11 lapkričio 2010 - 13:31
QUOTE(Bitute1977 @ 2010 11 11, 13:17)

aišku, kad ne tongue.gif

QUOTE(*Urtėja* @ 2010 11 11, 13:27)
Sveikos,

jei esate dekrete, tada reikia susitvarkyti iki tos dienos, kada jos baigiasi, nes už kiekvieną dieną bus prastova darbe 4u.gif jei dekrete neasat, tai tuomet kuo greičiau, nes nuo to priklauso pinigėliai 4u.gif
Atsakyti