Jei pagal nauja tvarką išeini VPA po 2011.07.01, tai skaičiuojama pašalpa imant 24 mėn. vidurkį (na aišku jei nepakeis kaip dabar svarsto į 12mėn.). Pas mane kaip tik i tą 24 mėnesių laikotarpį patenka, kai aš dirbau įmonei, kuri paskelbė bankrotą. Ir jie man neišmokėjo darbo užmokesčio už keletą mėnesių. Tai kaip įdomu sodra skaičiuos? Nes priskaičiuota tai buvo, bet neišmokėta Gal pas kažką buvo panaši situacija? Gal teko jau susidurt? Ir dar klausimas, o iš Garantinio fondo gautos pajamos irgi skaičiuojamos, jei patenka i tą 24 mėnesių laikotarpį?
QUOTE(Indriuks @ 2010 11 10, 12:29)
Na taip, bet tarkim,jei mano pajamos gautos bunant VPA IR NGA su pirmu vaiku skiriasi nuo pajamu gautu kai pradejau dirbti.Kad aiskiau butu sukonkretinu-grizau is VPA sausi, kai vaikui suejo 2metai,spali isejau i dekreta.Suprantu, kad galiu rinktis ,jog pasalpa moketu pagal anksciau paskaiciuota du arba perskaiciuotu is naujo, taip?
manau, kad galit. As is sodros gavau atsakyma i paklausima, tai supratau, kad ir NGA ir VPA galima pasirinkti
"Jeigu laikotarpiu, iš kurio draudžiamųjų pajamų Įstatymo nustatyta tvarka turi būti apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpos dydžiui nustatyti, apdraustasis (-oji) buvo nėštumo ir gimdymo, apdraustasis (-oji) tėvystės arba vaiko priežiūros atostogose, nauja pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota atitinkama ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpa."
QUOTE(Indriuks @ 2010 11 10, 13:10)
Merginos, gal kas zinote-tuose dokumentuose,kuriuos darbdavys ar buhalteris turi nusiust i sodra,po to kai pateikiama pazyma apie NGA,yra kazkoks punktas,kuri reiktu pazymeti,norint kad skaiciuotu pasalpa palankesniu variantu?
Tikrai nera darbovietes pildomuose popieriuose - gi ne darboviete pasalpa mokes . Buhaltere tik pildo pranesima Sodrai, nuo kada iki kada jus gaunate biuleteni ir del kokios priezasties. Jus pati, rasydama Sodrai prasyma del vaiko augin. pasalpos skyrimo, ir turesite viska nurodyt.
Papildyta:
QUOTE(Audinga! @ 2010 11 10, 13:38)
Jei pagal nauja tvarką išeini VPA po 2011.07.01, tai skaičiuojama pašalpa imant 24 mėn. vidurkį (na aišku jei nepakeis kaip dabar svarsto į 12mėn.). Pas mane kaip tik i tą 24 mėnesių laikotarpį patenka, kai aš dirbau įmonei, kuri paskelbė bankrotą. Ir jie man neišmokėjo darbo užmokesčio už keletą mėnesių. Tai kaip įdomu sodra skaičiuos? Nes priskaičiuota tai buvo, bet neišmokėta Gal pas kažką buvo panaši situacija? Gal teko jau susidurt? Ir dar klausimas, o iš Garantinio fondo gautos pajamos irgi skaičiuojamos, jei patenka i tą 24 mėnesių laikotarpį?
Mane Sodroj patikino, kad tokiu atveju svarbu, kad imones popieriai butu tvarkingai pateikti Sodrai - kiek jums priskaiciuota (o ne ismoketa) atlyginimo tais menesiais.
Mano situacija su skolom siuo metu panasi, bet dar ne bankrotas...
Papildyta:
O va kad tuos menesius atlyginima Sodra skaiciuotu ir dar Garantinio fondo pinigelius pridetu, tai nelogiska butu - garantinis gi uz tuos pacius men. dali skolos ir ismoka - negali pajamos dvigubintis.
QUOTE(Audinga! @ 2010 11 10, 13:38)
Jei pagal nauja tvarką išeini VPA po 2011.07.01, tai skaičiuojama pašalpa imant 24 mėn. vidurkį (na aišku jei nepakeis kaip dabar svarsto į 12mėn.). Pas mane kaip tik i tą 24 mėnesių laikotarpį patenka, kai aš dirbau įmonei, kuri paskelbė bankrotą. Ir jie man neišmokėjo darbo užmokesčio už keletą mėnesių.
Man irgi taip buvo - į laikotarpį, kurio pajamos imamos papuolė vieno mėnesio du ir išeitinė kompensacija (atleido šalių susitarimu), tačiau neišmokėjo man tų pinigų po šiai dienai. Dabar jau iškeltas bankrotas. Bet skaičiuojant NGA pašalpą - įskaičiavo viską.
Buvau pasiskaičiavus pagal tax.lt esančią lentelę - tai bendras skirtumas nuo mano skaičiuotos ir pervestos sumos - keletas šimtų
Gal galit kuri padėti. Nu nemoku sodros paskaičiavimų pažiūrėti Nieko nebesusigaudau, man rašo "Klaida vykdant autentifikavimo procesą. Įvyko klaida, galimai susijusi su sertifikavimo paslaugų tiekėju. Prašome bandyti jungtis vėliau. " Žiūriu vis dažnai kyla klausimų kaip paskaičiavimus pažiūrėti, tai įkelčiau ir į pirmą temos žinutę
QUOTE(Niktė @ 2010 11 10, 15:53)
Gal galit kuri padėti. Nu nemoku sodros paskaičiavimų pažiūrėti Nieko nebesusigaudau, man rašo "Klaida vykdant autentifikavimo procesą. Įvyko klaida, galimai susijusi su sertifikavimo paslaugų tiekėju. Prašome bandyti jungtis vėliau. " Žiūriu vis dažnai kyla klausimų kaip paskaičiavimus pažiūrėti, tai įkelčiau ir į pirmą temos žinutę
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
issirenki savo banka ir prisijungi.
QUOTE(Natele @ 2010 11 10, 15:44)
Tikrai nera darbovietes pildomuose popieriuose - gi ne darboviete pasalpa mokes . Buhaltere tik pildo pranesima Sodrai, nuo kada iki kada jus gaunate biuleteni ir del kokios priezasties. Jus pati, rasydama Sodrai prasyma del vaiko augin. pasalpos skyrimo, ir turesite viska nurodyt.
Papildyta:
Mane Sodroj patikino, kad tokiu atveju svarbu, kad imones popieriai butu tvarkingai pateikti Sodrai - kiek jums priskaiciuota (o ne ismoketa) atlyginimo tais menesiais.
Papildyta:
O va kad tuos menesius atlyginima Sodra skaiciuotu ir dar Garantinio fondo pinigelius pridetu, tai nelogiska butu - garantinis gi uz tuos pacius men. dali skolos ir ismoka - negali pajamos dvigubintis.
Papildyta:
Papildyta:
Tai tas mane ir domina, ar tuos priaskaičiuotus pinigėlius traukia i pašalpos vidurkį ar ne Jei taip, tai faktas, kad iš Garantinio gautos pajamos nebus įtrauktos. Ai vienu žodžiu, tikiuosi mūsų valdžia priims, kad skaičiuotų už 12 mėn.
[quote=Natele,2010 11 10, 14:44]
Papildyta:
O tai kaip tumet iseina, sodra pati nuspres pagal kuri varianta (anksciau paskaiciuota ar naujai perskaiciuota) moketi dekreto ismokas?
Papildyta:
O tai kaip tumet iseina, sodra pati nuspres pagal kuri varianta (anksciau paskaiciuota ar naujai perskaiciuota) moketi dekreto ismokas?
[quote=Indriuks,2010 11 10, 16:24]
Papildyta:
[/quote]
Jus pati ir nuspresit.
Papildyta:
[/quote]
Jus pati ir nuspresit.
Toks klausimas iskilo Nestumo ir gimdymo atostogos (pvz) paskirtos nuo gruodzio 1d. Vaiko auginimo atostogos kaip as suprantu gaunasi Gruodzio 1d. + 126 d. kalendorines dienos.
Bet jeigu as neiseinu nestumo ir gimdymo atostogu gruodzio 1d. (kai sueina 30 sav ) o daleiskim sausio 1d. Tai man +126 dienos skaiciuosis nuo kurios dienos, vistiek nuo gruodzio 1 ar jau nuo sausio 1d.?
Gal kas neiseijot laiku nestumo gimdymo atostogu ?? Kaip ten kas skaiciuojasi?
Aciu
Bet jeigu as neiseinu nestumo ir gimdymo atostogu gruodzio 1d. (kai sueina 30 sav ) o daleiskim sausio 1d. Tai man +126 dienos skaiciuosis nuo kurios dienos, vistiek nuo gruodzio 1 ar jau nuo sausio 1d.?
Gal kas neiseijot laiku nestumo gimdymo atostogu ?? Kaip ten kas skaiciuojasi?
Aciu
Jei iseini nuo sausio tai nuo sausio 1 +126, veliau prasides vaiko prieziuros atst.
QUOTE(cheburaska7 @ 2010 11 11, 11:03)
Jei iseini nuo sausio tai nuo sausio 1 +126, veliau prasides vaiko prieziuros atst.
O blyn.... tai neapsimoka... koks tolkas eit veliau