Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Lin4ia @ 2010 11 08, 12:11)
niekas neisleidzia, kaip supratau tiesiog SoDra skiria VPA pasalpa kuri priklauso nes teise pasalpai islieka. Tik reikia pateikti dokumentus kad tikrai buvo nutraukta ta sutartis nestumo metu - t.y. sutarti ir pazyma kiek tau buvo savaiciu atleidimo dienai.

Na neturint raštiško atsakymo - aš nebūčiau labai dėl to tikrumo garantuota. Nes į atostogas kažkas turi išleisti. Teisė į pašalpą išlieka, niekur nedingsta, bet reikia išeiti atostogų, kad gauti pašalpą. Žodžiu - nepasitikėčiau žodžiais.
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2010 11 08, 13:59)
Na neturint raštiško atsakymo - aš nebūčiau labai dėl to tikrumo garantuota. Nes į atostogas kažkas turi išleisti. Teisė į pašalpą išlieka, niekur nedingsta, bet reikia išeiti atostogų, kad gauti pašalpą. Žodžiu - nepasitikėčiau žodžiais.

nebūtinai. jei darbuotojas atleidžiamas pasibaigus sutarties terminui, teisė gauti pašalpą vistiek išlieka. tokiu atveju sodra paskaičiuoja ir moka, tereikia pateikti įsakymą dėl atleidimo su nurodyta priežastimi.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,norejau suzinot,ar gali but,jog gavome tevystes pasalpa kaip uz ne pilna menesi.Situacija tokia,kad dokumentus sodrai del pasalpos padavem spalio 8,po 2 savaiciu paskambino is sodros jog truksta kazkokio dokumento,tai mes ji iskart pristateme.Lapkricio 8 gavome pirma ismoka 800Lt.,nors vyro atlyginimas ant popieriaus visada buvo 1500Lt.Ar kam nors taip buvo?Glbut palaukt kito menesio ir paziuret kiek tuomet perves?Gal galit kas nors patart.Aciu labai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 11 08, 15:07)
nebūtinai. jei darbuotojas atleidžiamas pasibaigus sutarties terminui, teisė gauti pašalpą vistiek išlieka. tokiu atveju sodra paskaičiuoja ir moka, tereikia pateikti įsakymą dėl atleidimo su nurodyta priežastimi.

tikrai taip 4u.gif tinka ir darbo sutartis tik svarbu kad butu teisingai uzpildyta, t.y. nurodyta pagal kuri DK straipsni yra atleista is darbo. 4u.gif
Atsakyti
Gal galetumete patarti: man nori atidaryti nestumo ir gimdymo pazyma gruodzio 24. Mano manymu, as prarandu 2 k.d. kadangi sekancios dienos yra sventines. Gal geriau pazyma atidaryti nuo gruodzio 27? g.gif
Atsakyti
sveiki, prasau pagalbos, gal kas paaiskins koki proc atlyginimo gausiu augindama vaika, iki 1 metu, ir po to iki dvieju. vaikutis tutetu gimti birzeli? niekur nerandu istatymo blush2.gif
Atsakyti
iskilo toks klausimas, gal kas zino. uz kuri menesi mokami vaiko prieziuros pinigai? uz einama ar praejusi? esme ta kad vyras buvo tevystes atostogose ir ji iskviete i darba anksciau laiko, paaiskejo jog jis si men algos ne avanso negaus( isejo dirbti nuo lapkricio 1 d.). o tai kazi ar is sodros dar gausim kazka si men? labai aciu uz ats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moniux @ 2010 11 09, 08:12)
Gal galetumete patarti: man nori atidaryti nestumo ir gimdymo pazyma gruodzio 24. Mano manymu, as prarandu 2 k.d. kadangi sekancios dienos yra sventines. Gal geriau pazyma atidaryti nuo gruodzio 27?  g.gif

Jei nusikelsite tolyn nestumo ir gimdymo atostogas, tai jums automatiskai tiek pat dienu sutrumpes vaiko prieziuros atostogos.
QUOTE(Reginiukas @ 2010 11 09, 09:14)
sveiki, prasau pagalbos, gal kas paaiskins koki proc atlyginimo gausiu augindama vaika, iki 1 metu, ir po to iki dvieju. vaikutis tutetu gimti birzeli? niekur nerandu istatymo  blush2.gif

Jei pasirinksite vaika auginti vienus metus - gausite 100%, jei dvejus - tai pirmais metais 70%, antrais 40%.
Atsakyti
QUOTE(antanina22 @ 2010 11 09, 10:45)
iskilo toks klausimas, gal kas zino. uz kuri menesi mokami vaiko prieziuros pinigai? uz einama ar praejusi? esme ta kad vyras buvo tevystes atostogose ir ji iskviete i darba anksciau laiko, paaiskejo jog jis si men algos ne avanso negaus( isejo dirbti nuo lapkricio 1 d.). o tai kazi ar is sodros dar gausim kazka si men? labai aciu uz ats 4u.gif

moka uz praejusi menesi.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 11 09, 11:03)
Jei nusikelsite tolyn nestumo ir gimdymo atostogas, tai jums automatiskai tiek pat dienu sutrumpes vaiko prieziuros atostogos.

šiaip ar taip, tau jau pliusas, nes nėštumo ir gimdymo atostogos apmokamos 100 proc.
Atsakyti
visoms, kam aktualus darbo stažas:

http://www.delfi.lt/...i.d?id=38363899

labai tikiuosi, kad grįš sena tvarka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tacė @ 2010 11 09, 18:58)
visoms, kam aktualus darbo stažas:

http://www.delfi.lt/...i.d?id=38363899

labai tikiuosi, kad grįš sena tvarka smile.gif

Tai kada šitą patvirtins, jei patvirtins lotuliukas.gif sausio men. g.gif
Atsakyti