QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 07, 20:10)
na kiek as zinau,tai i vpa turi isleisti darbdavis,gal tiesiog ne visus punktus zinau
kai atleidzia moteri is darbo pasibaigus terminuotai darbo sutarciai tai taip iseina valstybe jai garantuoja draudima ir ismokas NGA ir VPA laiku
4 dalies redakcija iki 2011 m. liepos 1 d.:
4. Moteriai,
atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto,
taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas,
ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka.
prie VPA pasalpos nera tokio punkto siaip
tik mano atveju sodroje sake kad mane gelbsti tai:
19 straipsnis. Teisė gauti motinystės (tėvystės) pašalpą
1. Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių) ar globėjas, kuris:
2.
Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi apdraustieji asmenys iki 26 metų (vienas iš tėvų (įtėvių) ar globėjas), jeigu jie iki vaiko priežiūros atostogų pradžios neįgijo šio straipsnio 1 dalies 3 punkte nustatyto stažo dėl to, kad nurodytuoju laikotarpiu mokėsi nustatyta tvarka įregistruotų aukštųjų, profesinių, bendrojo lavinimo mokyklų dieniniuose skyriuose ir pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą), kol jie tapo apdraustaisi
ais, neviršija 3 mėnesių.
cia tokai painiava is tikro, kaip sodroj man sake jusu atvejis isskirtinis
nes cia daug tu islygu viernu metu, ir isidarbinta iskart po mokslu, tai kaip ir viskas atitinka del stazo netaikymo, bet dirbta pagal terminuota sutarti, ir is darbo atleista bunant nesciai, bet visus dokumentus susiziurejom, sodroje aiskinosi ir finale gaunasi kad gausiu minimalia ismoka uz NGa ir minimalias ismokas uz VPA.
tai manau Lin4te irgi viska gaus