QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 11 04, 00:52)
kaip yra su pasikeitusia ismoku tvarka nuo 2011 liepos 1d. Mano vaikelis turetu gimti birzelio men, ar man vaiko auginimo atostogu ismokas iki 2m skaiciuos`dar pagal sena tvarka ar jau pagal nauja? nes apie pora men po vaiko gimimo mokami nestumo atostogu pinigai, o veliau pradeda moketi vaiko auginimo pinigus. Idomu, ar skaiciuoja pagal vaiko gimimo data, ar pagal pasibaigusias dekretines atostogas?
Gal kas jau susidurete ir turite informacijos, buciau labai dekinga
Gal kas jau susidurete ir turite informacijos, buciau labai dekinga
jei VPA prasides po 07.01, tai jau pagal nauja tvarka skaiciuos
QUOTE(Abarbareja @ 2010 11 04, 10:50)
o tai pagal nauja tvarka tai as gal galesiu irgi rinktis kaip skaiciuotu man, as esu vpa iki 3 metu, kovo men mazdaug iseinu i NGA , tai jeigu skaiciuos uz 24 men tai as galiu pasirinkt kad man skaiciuotu tuos menesius kai gaudavau ismokas is sodros ? na butent tos 2 metus?
24 mėnesius skaičiuos nuo liepos. išeidama nėštumo ir gimdymo atostogų galėsite rinktis kaip skaičiuoti. išeidama vpa, kas turėtų būti apie gegužę taip pat galėsite rinktis. nauja tvarka jums negalios, nes dar nebus liepa.
QUOTE(l'eau @ 2010 11 04, 14:57)
24 mėnesius skaičiuos nuo liepos. išeidama nėštumo ir gimdymo atostogų galėsite rinktis kaip skaičiuoti. išeidama vpa, kas turėtų būti apie gegužę taip pat galėsite rinktis. nauja tvarka jums negalios, nes dar nebus liepa.
jau galiuos man nauja tvarka, gimdysiu mazdaug geguzes pabaigoj , tai i VPA liepos vidury mazdaug)
QUOTE(Abarbareja @ 2010 11 04, 14:02)
jau galiuos man nauja tvarka, gimdysiu mazdaug geguzes pabaigoj , tai i VPA liepos vidury mazdaug)
tokiu atveju jums turėtų leisti rinktis kaip skaičiuoti - ar pagal 24 mėn. iki atostogų gautas pajamas ar pagal su pirmuoju išeinant paskaičiuotą du.
QUOTE(Enita @ 2010 11 04, 09:52)
Nepamirškit, kad pagal naują tvarką skaičiuojant ims jau nebe 12, o 24 mėnesius.
Jus teisi, VPA jau galios nauja tvarka, o dekretui senoji.
Labas vakaras, norejau paklausti
Svajojam susilaukti antro vaikelio tik tokie rupesčiai dabar:
oficialiai įdarbinta esu tik nuo š.m.rugpjūčio 2d.alga ant popieriaus 1040 lt.Šiuo metu dar nesilaukiu tai noriu paklausti:
ar aš galiu pretenduoti į dekretines išmokas (maždaug kokio dydžio)
ar galiu tikėtis pinigėlių vap atostogų metu (kiek laiko ir po kiek)
ir nuo kiek sav. išeinama į dekretą?
dėkoju iš anksto už atsakymus nes nežinau nei kaip elgtis
oficialiai įdarbinta esu tik nuo š.m.rugpjūčio 2d.alga ant popieriaus 1040 lt.Šiuo metu dar nesilaukiu tai noriu paklausti:
QUOTE(nuotakyte @ 2010 11 04, 21:26)
tai ziurint kiek laiko dirbsit, nes turesit buti isdirbus 24 menesius jei neklystu kad gauti motinystes pasalpa ir motinystes (tevystes) pasalpa i dekreta iseinama nuo 30 savaiciu. ar iki rugpjucio 2 dienos jokios veiklos neturejote? gal moketes? tikiuos teisngai busiu atsakiusi.
QUOTE(nuotakyte @ 2010 11 04, 20:26)
Išdirbus reikia būt 12 mėnesių (t.y. toks reikalaujamas soc. draudimo stažas norint gaut pašalpą), bet pajamas skaičiuos iš 24 mėnesių (taigi jei tiek neišdirbsit, jos atitinkamai mažės, nes už tuos mėnesius, kai neturėjot pajamų, bus imamas 0).
kitaip skaičiuojas jei buvusiam studentui yra iki 26 metų - tada jam netaikomas stažo reikalavimas.
QUOTE(nuotakyte @ 2010 11 05, 12:42)
Dėkui už atsakymus
Iki š.m.liepos mėn.buvau dieninio skyriaus vientisųjų studijų studentė, įdarbino mane tik rugpjūčio 2d.Man jau 26m.
tai kaip suprantu sueinant 30 nėštumo savaitei turiu būti pradirbus metus laiko gal studentam kitaip skaičiuojas
Iki š.m.liepos mėn.buvau dieninio skyriaus vientisųjų studijų studentė, įdarbino mane tik rugpjūčio 2d.Man jau 26m.
tai kaip suprantu sueinant 30 nėštumo savaitei turiu būti pradirbus metus laiko gal studentam kitaip skaičiuojas
studentam netaikomas stazo reikalavimas, siaip jus atitinkat kad isidarbinot nepraejus trim menesiam, dienines studijos, tik pasakyta amzius iki 26 metu, tai vat reikia jum issiaiskint sodroj jeigu jums jau 26 metai ar jie dar isiskaiciuoja ar ne tai tarkim 30 nestumo savaitei jums skaiciuojant pasalpa sumuosis tiek menesiu kiek dirbot, ir mokslo menesiai tik vietoj ju bus nuliukai... bet cia sunku pasakyt kai dar tik planuojate, o gal kol pastosite busite isdirbusi jau 12 menesiu