Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Enita @ 2010 11 02, 21:46)
O jūs tikrai išsiaiškinot, kad pakeitus darbovietę ir padarius nemažą tarpą tarp darbų vis dar galioja ta pati išlyga dėl stažo nereikalavimo įsidarbinus nepraėjus trims mėnesiams nuo mokslų baigimo? g.gif Nes logiškai mąstant tuomet būtų tas pats ir kad įsidarbintumėt mėnesiui po mokslų baigimo, paskui kokius metus nedirbtumėt, padirbtumėt mėnesį iki dekreto ir nejau vis dar skaitytųsi, kad esate įsidarbinusi nepraėjus trims mėnesiams nuo mokslų baigimo g.gif

sodroj uzgarantavo, bet dabar kai pasaket dar karta reikes pasiskambinti ir pasitikslinti del sventos ramybes 4u.gif siuo metu esu darbo birzoje, bet jau darbo niekas nestuke.gif nepasiulys ir niekam nereik tokiu darbuotoju, tik isidarbinciau kad butu kam i dekreta isleisti unsure.gif
Atsakyti
sodroj to "užgarantuot" niekaip negalėjo, matyt netaip supratot. įstatyme sąlygos labai aiškai surašytos, kad net pradinukas suprastų, ir nėra ką interpretuot. kad nebūtų stažo reikalavimas taikomas sąlygos yra trys ir visos turi būti vienu metu : baigti mokslai, įsidarbinta po baigimo per tris mėnesius, amžius iki 26 metų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 11 03, 12:18)
sodroj to "užgarantuot" niekaip negalėjo, matyt netaip supratot. įstatyme sąlygos labai aiškai surašytos, kad net pradinukas suprastų, ir nėra ką interpretuot. kad nebūtų stažo reikalavimas taikomas sąlygos yra trys ir visos turi būti vienu metu : baigti mokslai, įsidarbinta po baigimo per tris mėnesius, amžius iki 26 metų smile.gif

Tai sakykim, kad visos salygos kaip ir tinka, tik va dar ir jas galima interpretuot skirtingai - pvz. metai 24, mokslai baigti birželį, įsidarbinta liepą, padirbta iki spalio, tuomet nebedirbta iki sausio, vėl įsidarbinta kitoj darbovietėj, padirbta iki vasario ir išeita į dekretą. Tai ar vis dar skaitos kaip įsidarbinta per tris mėnesius nuo mokslų baigimo ar jeigu jau padaryta tarp darbų kelių mėnesių pertrauka ir darbintasi iš naujo, jau nebesiskaito? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 11 03, 13:28)
Tai sakykim, kad visos salygos kaip ir tinka, tik va dar ir jas galima interpretuot skirtingai - pvz. metai 24, mokslai baigti birželį, įsidarbinta liepą, padirbta iki spalio, tuomet nebedirbta iki sausio, vėl įsidarbinta kitoj darbovietėj, padirbta iki vasario ir išeita į dekretą. Tai ar vis dar skaitos kaip įsidarbinta per tris mėnesius nuo mokslų baigimo ar jeigu jau padaryta tarp darbų kelių mėnesių pertrauka ir darbintasi iš naujo, jau nebesiskaito? g.gif

na va taip juk salygas visas tris as atitinku. siandien pasiskambinsiu ir pasiklausiu butent sito dalyko. tai gal sodros konsultante tada neteisingai mane pakonsultavus bus, nes kai konsultavaus tada tai ne telefonu o tiesiai i skyriu buvau nuejusi unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes ir ne tik,

Man cia iskilo pora klausimu smile.gif esu vaiko prieziuros atostogose iki kol sueis 2m.(tas bus 2011 rugpjuti), laukiuosi antro vaikelio i dekreta sausio gale,gimdymas balandzio pirma savaite. Tai kaip ir patenku i senaja tvarka 90 ir 75 procentai,bet kaip bus su antrais metais,ar gausiu 75 ar jau pagal nauja tvarka 40, nes antri metai bus po 2011 metu, tiek vienam tiek kitam vaikui?
Ir dar norejau pasitikslinti,ar tikrai bus galima antram vaikui dekreta ir vaiko prieziuros atostogu sumas skaiciuoti pagal pirmo vaiko pajamas,ar imami bus paskutiniai 12 men ir tiek.

Aciu
Atsakyti
o gal yra mamu kuriu teciai pasieme VPA? kokios salygos tuomet mamai buna, t.y. ar ji privalo stoveti darbo birzoje, ar gali pati savarankiskai moketis PSD? ar gal nemokama sveikatos prieziura garanatuoja tai, kad augini vaika, nors VPA isejes tetis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 03, 13:43)
na va taip juk salygas visas tris as atitinku. siandien pasiskambinsiu ir pasiklausiu butent sito dalyko. tai gal sodros konsultante tada neteisingai mane pakonsultavus bus, nes kai konsultavaus tada tai ne telefonu o tiesiai i skyriu buvau nuejusi  unsure.gif

skambinau. pries dekreta isidarbint man nereikes, gausiu ismokas (trecdalis draudziamuju pajamu) ir uz nestumo ir gimdymo atostogas ir du metus kol busiu vpa, nes isiaiskinom spalio 22 diena mane atleido pasibaigus terminuotos sutarties terminui.

4 dalies redakcija iki 2011 m. liepos 1 d.:

4. Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka.
Atsakyti
Sveikos merginos, gal kuri galetu susigaudyti mano konkreciu atveju. Dienines studijas baigiau s.m. birzeli, dirbti pradejau rugpjuti.I dekreta iseinu nuo geguzes. tai kokia dydzio ismokas gausiu, jei alga 'i rankas' 870, kaip bus skaiciuojama uz perioda kai studijavau, negi 0lt/men
Atsakyti

QUOTE(atire @ 2010 11 03, 21:23)
Sveikos merginos, gal kuri galetu susigaudyti mano konkreciu atveju. Dienines studijas baigiau s.m. birzeli, dirbti pradejau rugpjuti.I dekreta iseinu nuo geguzes. tai kokia dydzio ismokas gausiu, jei alga 'i rankas' 870, kaip bus skaiciuojama uz perioda kai studijavau, negi 0lt/men

Taip, už tuos mėnesius kai nedirbote, bus imamos nulinės pajamos. Bet kokiu atveju negausite mažiau nei nustatytas minimumas (šiemet jis yra 390, koks bus kitąmet dar neaišku).
Atsakyti
Mielos mamytes, noriu paklausti, kaip yra su pasikeitusia ismoku tvarka nuo 2011 liepos 1d. Mano vaikelis turetu gimti birzelio men, ar man vaiko auginimo atostogu ismokas iki 2m skaiciuos`dar pagal sena tvarka ar jau pagal nauja? nes apie pora men po vaiko gimimo mokami nestumo atostogu pinigai, o veliau pradeda moketi vaiko auginimo pinigus. Idomu, ar skaiciuoja pagal vaiko gimimo data, ar pagal pasibaigusias dekretines atostogas? g.gif
Gal kas jau susidurete ir turite informacijos, buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atire @ 2010 11 03, 22:23)

Uz dekreta turetu but kazkur 580 Lt per menesi (gal kiek daugiau, nes neapmokestinamas pajamu min. bus truputi didesnis mazejant pajamoms ir dar +3 proc.ligos ir motinystes draudimo neatskaiciuos), jei dirbot nuo rugpjucio pradzios. Ieis 4 men su 0 pajamu. O vaiko augin. pasalpai - 1 arba nei vieno su 0.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 11 04, 08:10)
Uz dekreta turetu but kazkur 580 Lt per menesi (gal kiek daugiau, nes neapmokestinamas pajamu min. bus truputi didesnis mazejant pajamoms ir dar +3 proc.ligos ir motinystes draudimo neatskaiciuos), jei dirbot nuo rugpjucio pradzios. Ieis 4 men su 0 pajamu. O vaiko augin. pasalpai - 1 arba nei vieno su 0.

Nepamirškit, kad pagal naują tvarką skaičiuojant ims jau nebe 12, o 24 mėnesius.
Atsakyti