Sveikos mamytės
man iškilo toks klausimukas, kai pasiskaičiau " LIGOS IR MOTINYSTĖS SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMO"
21 straipsnį. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis
1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 90 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, 75 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
1 dalies redakcija nuo 2011 m. liepos 1 d.:
1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio, jeigu apdraustasis pasirenka gauti šią pašalpą, kol vaikui sueis vieni metai. Jeigu apdraustasis pasirenka gauti motinystės (tėvystės) pašalpą, kol vaikui sueis dveji metai, šios pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 70 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, 40 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.man nuo spalio mėnesio prasideda antri vaikučio auginimo metai, pirmus metus nuo spalio iki liepos gavau 100 proc, nuo liepos iki spalio 90 proc, ar nesugalvos SODRA to traktuoti kaip mano pasirinkimo gauti išmoką ne vienus metus, bet dvejus ir mokėti antrais metais 40 proc.?, man toks klausimas iškilo, nes nugirdau, kad kelios mamytės prasidėjus antriems metams pradėjo gauti labai mažas išmokas, tikrai ne 75 proc.
pati užklausiau ir pati pamačiau, kad ta tvarka 70 ir 40 proc įsigalios nuo 2011 metų
, tai kaip ir iki 2011 metų turėčiau gauti 75 proc, bet kodel tada tos išmokos tokios mažos?, ką jie vadina kompensuojamu uždarbiu?, nes nu niekaip nėra 75 procentų???