Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(mazge123 @ 2010 11 02, 13:52)
o tada jei mokaisi ir dirbi pagal ka skaiciuoja? na va apsisviesiu, busiu protingesne kitai diskusijai su drauge  lotuliukas.gif

Manau, kad tokiu atveju skaičiuoja p. darbą. Pas mane buvo tokia pati situacija, tik deja metų daugiau lotuliukas.gif
Turbūt darbo užmokestis būtų vis tiek bent šiek tiek didesnis nei ta pašalpėlė, kurią gautumėt būdama studentė g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge123 @ 2010 11 02, 14:37)
as gerai supratau kad ir studentai nors ir nedirba gauna ismokas?

negerai. nedirbantis studentas negauna išmokų. tačiau jei asmeniui iki 26 metų ir jis įsidarbino per tris mėnesius nuo mokslų baigimo, jam netaikomas stažo reikalavimas. o kad jis nebūtų taikomas reikia būti baigus mokslus ir įsidarbinus per tris mėnesius nuo baigimo. studentams kurie nedirba išmokos nemokos. studentams kurie dirba išmokos mokamos jeigu yra reikalaujamas stažas.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 11 02, 18:03)
negerai. nedirbantis studentas negauna išmokų. tačiau jei asmeniui iki 26 metų ir jis įsidarbino per tris mėnesius nuo mokslų baigimo, jam netaikomas stažo reikalavimas. o kad jis nebūtų taikomas reikia būti baigus mokslus ir įsidarbinus per tris mėnesius nuo baigimo. studentams kurie nedirba išmokos nemokos. studentams kurie dirba išmokos mokamos jeigu yra reikalaujamas stažas.

taip... mano tokia pati situacija... tik as spejau isidarbinti nepraejus 3 menesiam po mokslo baigimo keletui menesiui padirbti, paskui darbo sutartis baigesi ir dabar mane idarbins tik isleidziant i dekreta ir is sodros gausiu po 390lt kas men ir 97lt vaiko pinigelius 4u.gif tik norejau paklausti tokiu atveju vaiko prieziuros atostogu iseiti galima dvejiems ar trejiems metams?
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 02, 20:13)
taip... mano tokia pati situacija... tik as spejau isidarbinti nepraejus 3 menesiam po mokslo baigimo keletui menesiui padirbti, paskui darbo sutartis baigesi ir dabar mane idarbins tik isleidziant i dekreta ir is sodros gausiu po 390lt kas men ir 97lt vaiko pinigelius  4u.gif  tik norejau paklausti tokiu atveju vaiko prieziuros atostogu iseiti galima dvejiems ar trejiems metams?

O jūs tikrai išsiaiškinot, kad pakeitus darbovietę ir padarius nemažą tarpą tarp darbų vis dar galioja ta pati išlyga dėl stažo nereikalavimo įsidarbinus nepraėjus trims mėnesiams nuo mokslų baigimo? g.gif Nes logiškai mąstant tuomet būtų tas pats ir kad įsidarbintumėt mėnesiui po mokslų baigimo, paskui kokius metus nedirbtumėt, padirbtumėt mėnesį iki dekreto ir nejau vis dar skaitytųsi, kad esate įsidarbinusi nepraėjus trims mėnesiams nuo mokslų baigimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 11 02, 21:46)
O jūs tikrai išsiaiškinot, kad pakeitus darbovietę ir padarius nemažą tarpą tarp darbų vis dar galioja ta pati išlyga dėl stažo nereikalavimo įsidarbinus nepraėjus trims mėnesiams nuo mokslų baigimo? g.gif Nes logiškai mąstant tuomet būtų tas pats ir kad įsidarbintumėt mėnesiui po mokslų baigimo, paskui kokius metus nedirbtumėt, padirbtumėt mėnesį iki dekreto ir nejau vis dar skaitytųsi, kad esate įsidarbinusi nepraėjus trims mėnesiams nuo mokslų baigimo g.gif

o ziurekit jei as noreciau db isidarbinti ir gauti tuos pinigelius tj man reik mest mokslus? ar cia skaitytusi tada kai gauni diploma ar galima ir akademines pasiimti? nieko nesupratau db dar labiau nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(mazge123 @ 2010 11 02, 20:56)
o ziurekit jei as noreciau db isidarbinti ir gauti tuos pinigelius tj man reik mest mokslus? ar cia skaitytusi tada kai gauni diploma ar galima ir akademines pasiimti? nieko nesupratau db dar labiau nesuprantu.

Čia skaitos po mokslų baigimo/diplomo gavimo. Jei šiaip mesit mokslus, niekuo jums tai nepadės.
Atsakyti
Sveiki, gal kas buvote pakliuvę į tokią situaciją.... Esu vaiko priežiūros atostogose, ir pavasarį turėčiau išeiti vėl i dekretą, bet toje įmonėje(I.Į.) , kurioje dirbau, sustabdyta veikla, kažin ar gali išleiti i dekreta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuttea @ 2010 11 02, 22:28)
Sveiki, gal kas buvote pakliuvę į tokią situaciją.... Esu vaiko priežiūros atostogose, ir pavasarį turėčiau išeiti vėl i dekretą, bet toje įmonėje(I.Į.) , kurioje dirbau, sustabdyta veikla, kažin ar gali išleiti i dekreta? g.gif

Jei nesat ir nebusit atleista is tos darbovietes iki dekreto, tai turi isleist.
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif

man iškilo toks klausimukas, kai pasiskaičiau " LIGOS IR MOTINYSTĖS SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMO"
21 straipsnį. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis

1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 90 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 75 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

1 dalies redakcija nuo 2011 m. liepos 1 d.:

1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio, jeigu apdraustasis pasirenka gauti šią pašalpą, kol vaikui sueis vieni metai. Jeigu apdraustasis pasirenka gauti motinystės (tėvystės) pašalpą, kol vaikui sueis dveji metai, šios pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 70 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 40 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

man nuo spalio mėnesio prasideda antri vaikučio auginimo metai, pirmus metus nuo spalio iki liepos gavau 100 proc, nuo liepos iki spalio 90 proc, ar nesugalvos SODRA to traktuoti kaip mano pasirinkimo gauti išmoką ne vienus metus, bet dvejus ir mokėti antrais metais 40 proc.?, man toks klausimas iškilo, nes nugirdau, kad kelios mamytės prasidėjus antriems metams pradėjo gauti labai mažas išmokas, tikrai ne 75 proc.

pati užklausiau ir pati pamačiau, kad ta tvarka 70 ir 40 proc įsigalios nuo 2011 metų blush2.gif , tai kaip ir iki 2011 metų turėčiau gauti 75 proc, bet kodel tada tos išmokos tokios mažos?, ką jie vadina kompensuojamu uždarbiu?, nes nu niekaip nėra 75 procentų???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vigilyte: 03 lapkričio 2010 - 10:03
QUOTE(Vigilyte @ 2010 11 03, 09:33)
Sveikos mamytės 4u.gif

man iškilo toks klausimukas, kai pasiskaičiau " LIGOS IR MOTINYSTĖS SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMO"
21 straipsnį. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis

1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 90 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 75 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

1 dalies redakcija nuo 2011 m. liepos 1 d.:

1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio, jeigu apdraustasis pasirenka gauti šią pašalpą, kol vaikui sueis vieni metai. Jeigu apdraustasis pasirenka gauti motinystės (tėvystės) pašalpą, kol vaikui sueis dveji metai, šios pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 70 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 40 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

man nuo spalio mėnesio prasideda antri vaikučio auginimo metai, pirmus metus nuo spalio iki liepos gavau 100 proc, nuo liepos iki spalio 90 proc, ar nesugalvos SODRA to traktuoti kaip mano pasirinkimo gauti išmoką ne vienus metus, bet dvejus ir mokėti antrais metais 40 proc.?, man toks klausimas iškilo, nes nugirdau, kad kelios mamytės prasidėjus antriems metams pradėjo gauti labai mažas išmokas, tikrai ne 75 proc.

pati užklausiau ir pati pamačiau, kad ta tvarka 70 ir 40 proc įsigalios nuo 2011 metų  blush2.gif , tai kaip ir iki 2011 metų turėčiau gauti 75 proc, bet kodel tada tos išmokos tokios mažos?, ką jie vadina kompensuojamu uždarbiu?, nes nu niekaip nėra 75 procentų???

radau atsakymą į visus savo klausimus, deja, nelabai tas atsakymas mane guodžia verysad.gif , supratau, kad gausiu apie 60 proc nuo pirmųjų man mokėtų išmokų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vigilyte: 03 lapkričio 2010 - 11:01
buvau vaiko auginimo atostogose iki 2 metu, nuo 2010 birzelio men. pradejau dirbti, dabar norciau iseiti vaiko auginimo atostogu iki 3 metu (iki 2011 birzelio). Ar yra kazkur numatyti terminai, pries kiek laiko tureciau parasyti prasyma vaiko auginimo atostogoms iki 3 metu?
Ar gali darbdavys neisleisti ? (kazkodel pati manau, kad negali) blush2.gif
Atsakyti
negali. terminas kaip visur - dvi savaitės.
Atsakyti