Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

[quote=jul-ija,2010 10 30, 22:01]
[quote=priklausomybe,2010 10 30, 21:15]
Su mėnesiais nieko nesumaišėt g.gif ? Kada gimdymas - tai visai nesvarbu data, svarbu, kada baigsis nėštumo ir gimdymo atostogos. Aš tiksliai negaliu suskaičiuot, nes nežinau, ar kovo pradžioj ar gale jums prasidės, bet drįsčiau spėt, kad jūs jau į naująją tvarką pateksit g.gif .
Tiksliau parašykit viską 4u.gif
Sorry blush2.gif nelabai susigaudau
Tuomet gal pabandom taip: paskutiniu mensiniu data rugsejo 22 d. Kaip toliau ka skaiciuoti? 4u.gif
[/quote]
Tai kad ner cia ka beskaiciuot,( jei del naujos ir senos pasalpu skaiciav. tvarkos klausiat), jei gimdymo data numatoma birzelio 29d.- 100proc. aisku, kad nebepateksit i VPA senaja tvarka... Nestumo ir gimdymo atost. baigsis mazdaug po 2 men. nuo numatytos gimdymo datos... Taip kad gerai raset - dekretas pagal senaja tvarka, o vaiko priez. pagal nauja .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 31 spalio 2010 - 08:40
Laba diena,norejau paklaust,jei esu vaiko auginimo atostogose ir gaunu pasalpa vaikui auginti ir aukcione gavau pinigu uz parduotus meno kurinius,ar sumazes ta menesi motinstes pasalpa?Ar tai bus skaiciuojama kaip mano pajamos,kurias nuskaiciuos nuo pasalpos?
Atsakyti
Laba diena. padekit, man kvailutei blush2.gif
1metus as gausiu 90proc algos, o antrus-70 procentu?
Jeigu neplanuoju gryzti apskritai i ta darba (0,5 etato dirbau) ir kai vaikuciui sueis metukai bandyciau ieskotis kito darbo, tai man imti atostogas motinystes metus ar du? jei tarkim iskart nerasciau darbo, tai dar gauciau nors ta 70 procentu algos?... o kai pradesiu dirbti, tai jau ju nebegausiu, gausiu alga is ?naujos darbovietes"?
pasimetusi esu...
Atsakyti
į beveik visus savo klausimus jau atsakėte - taip. o išeiti aš asmeniškai patarčiau iškart trims metams - norėsit - grįšit anksčiau, nenorrėsit - rasit kitą darbą.
Atsakyti
sveikos merginos, diskutavom su drauge ir iskilo toks klausimelis. kiek maziausei leiko reik pradirbti iki dekretiniu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge123 @ 2010 11 02, 13:39)
sveikos merginos, diskutavom su drauge ir iskilo toks klausimelis. kiek maziausei leiko reik pradirbti iki dekretiniu? 4u.gif

"nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar "
Atsakyti
QUOTE(mazge123 @ 2010 11 02, 14:18)
jo???  blink.gif  o as galvojau maziau... o jei tiek neisdirbus tj pinigu ir negauni? cia tj gerai sugalvojo kad maziau pasiimtu  ax.gif

http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
cia paskaitykit.
"pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turite ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą. "
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 02, 14:22)
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
cia paskaitykit.
"pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turite ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą. "

as gerai supratau kad ir studentai nors ir nedirba gauna ismokas?
Atsakyti
QUOTE(mazge123 @ 2010 11 02, 14:37)
as gerai supratau kad ir studentai nors ir nedirba gauna ismokas?

taip,jeigu jums iki 26 metu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 02, 14:42)
taip,jeigu jums iki 26 metu.

o tada jei mokaisi ir dirbi pagal ka skaiciuoja? na va apsisviesiu, busiu protingesne kitai diskusijai su drauge lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge123 @ 2010 11 02, 14:52)
o tada jei mokaisi ir dirbi pagal ka skaiciuoja? na va apsisviesiu, busiu protingesne kitai diskusijai su drauge  lotuliukas.gif

pagal darba turbut,del sito tai nezinau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 02, 14:57)
pagal darba turbut,del sito tai nezinau. 4u.gif

na aisku, tai reiskia jei nebuciau turejus persileidimo tj ir as buciau gavus... geras... ax.gif bet jau geriau vaikiukas butu buves nei pinigai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazge123: 02 lapkričio 2010 - 14:06