Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos 4u.gif ir as turiu klausimuka, buvau vpa iki 2metu iki spalio 24d kol vaikui sukako 2metukai, vpa prasitesiau dar metam, nes sausio pradzioje iseinu i antro vaikelio nga.sakykit ar sodrai reikia pristatyti isakyma apie treciu metu pirmo vaiko vpa?kaip ir suprantu kad nereikia nes uz tuos 3metus nieko nemoka svarbu kad darbe prasitesiau atostogas, bet vis iskyla klausimai... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandulia83 @ 2010 10 29, 22:19)
Sveikos  4u.gif  ir as turiu klausimuka, buvau vpa iki 2metu iki spalio 24d kol vaikui sukako 2metukai, vpa prasitesiau dar metam, nes sausio pradzioje iseinu i antro vaikelio nga.sakykit ar sodrai reikia pristatyti isakyma apie treciu metu pirmo vaiko vpa?kaip ir suprantu kad nereikia nes uz tuos 3metus nieko nemoka svarbu kad darbe prasitesiau atostogas, bet vis iskyla klausimai... 4u.gif

nereikia kiek zinau.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 10 29, 08:41)
praleidot smile.gif jūs galėsite rinktis kaip skaičiuoti pagal tai kaip jums anudingiau smile.gif

Tai jei nesirenki kaip skaičiuoti, tai skaičiuoja paprastai iš 12 mėnesių pajamų, kurias sudaro ir pašalpa, ir darbo užmokesis g.gif ar sodra pati peržiūri, kaip naudingiau išeina g.gif
Atsakyti
sodra niekur nieko nežiūri. čia jau veikia žmogiškasis faktorius - viena darbuotoja pažiūrės, kita ne rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 10 30, 09:24)
sodra niekur nieko nežiūri. čia jau veikia žmogiškasis faktorius - viena darbuotoja pažiūrės, kita ne rolleyes.gif

Tai, kaip sakant, sodrai nėra tokio įstatymo, kad skaičiuoti iškart palankiau, nebent asmuo pageidauja.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Sakykit, o kaip dbr yra su pametinukais? Kai antras lelius gims ,dukrai bus 1,2 men . Mokes man uz antra kazka,ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Geiša @ 2010 10 30, 18:32)
Sveikutes  4u.gif

Sakykit, o kaip dbr yra su pametinukais?  Kai antras lelius gims ,dukrai bus 1,2 men . Mokes man uz antra kazka,ar ne?

Na, jei dabar jums moką kažkokią pašalpą (turit stažą ir kt.), tai mokės ir už antrą. O kiek mokės - priklausys nuo tuo metu galiosiančių įstatymų. Kada jums dekretas prasidės ir baigsis - skaičiavot g.gif ?
Atsakyti
mergaites, paaiskinkit prasau kaip man čia gaunasi blush2.gif : paskutinių mėnesinių diena rugsėjo 22. Tai pagal mano skaičiavimus neštumo ir gimdymo atostogos prasides kovo mėn. Tai su šiom atostogom aš dar patenku į seną tvarką, o jau su VPA tai bus skaičiuojama pagal naują tvarką? ( numatoma gimdymo data birželio 29 d.) Ar aš klaidingai skaičiuoju? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2010 10 30, 19:36)
Na, jei dabar jums moką kažkokią pašalpą (turit stažą ir kt.), tai mokės ir už antrą. O kiek mokės - priklausys nuo tuo metu galiosiančių įstatymų. Kada jums dekretas prasidės ir baigsis - skaičiavot  g.gif ?

Dekretas prasides sausio 15d, o baigsis,tai nzn ,neskaiciavau dar blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jul-ija @ 2010 10 30, 19:13)
mergaites, paaiskinkit prasau kaip man čia gaunasi  blush2.gif : paskutinių mėnesinių diena rugsėjo 22. Tai pagal mano skaičiavimus neštumo ir gimdymo atostogos prasides kovo mėn. Tai su šiom atostogom aš dar patenku į seną tvarką, o jau su VPA tai bus skaičiuojama pagal naują tvarką? ( numatoma gimdymo data birželio 29 d.) Ar aš klaidingai skaičiuoju? 4u.gif

Su mėnesiais nieko nesumaišėt g.gif ? Kada gimdymas - tai visai nesvarbu data, svarbu, kada baigsis nėštumo ir gimdymo atostogos. Aš tiksliai negaliu suskaičiuot, nes nežinau, ar kovo pradžioj ar gale jums prasidės, bet drįsčiau spėt, kad jūs jau į naująją tvarką pateksit g.gif .
Tiksliau parašykit viską 4u.gif

QUOTE(Geiša @ 2010 10 30, 19:13)
Dekretas prasides sausio 15d, o baigsis,tai nzn ,neskaiciavau dar  blush2.gif

Tai kažkur gegužės gale baigsis, aš irgi tiksliai neskaičiavau smile.gif, tai patenkat laisvai į senąją tvarką ir jeigu jums palankus ir tinkamas variantas, sodroj galėsite pasirinkti, kad mokėtų taip pat kaip už pirmąjį, tik bus atitinkamai % dabar mažesni - 90% ir 75%.
Atsakyti
[quote=priklausomybe,2010 10 30, 21:15]
Su mėnesiais nieko nesumaišėt g.gif ? Kada gimdymas - tai visai nesvarbu data, svarbu, kada baigsis nėštumo ir gimdymo atostogos. Aš tiksliai negaliu suskaičiuot, nes nežinau, ar kovo pradžioj ar gale jums prasidės, bet drįsčiau spėt, kad jūs jau į naująją tvarką pateksit g.gif .
Tiksliau parašykit viską 4u.gif

Sorry blush2.gif nelabai susigaudau
Tuomet gal pabandom taip: paskutiniu mensiniu data rugsejo 22 d. Kaip toliau ka skaiciuoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jul-ija @ 2010 10 30, 21:01)
Sorry blush2.gif nelabai susigaudau
Tuomet gal pabandom taip: paskutiniu mensiniu data rugsejo 22 d. Kaip toliau ka skaiciuoti? 4u.gif

Jau pagal paskutines mmm atrodo, kad pateksit į naująją tvarką 4u.gif . Nes čia kažkada merginos skaičiavo, kad norint patekti dar į senuosius skaičiavimus, paskutinės mmm turėjo būti ar tai liepos vidury g.gif .
Vienu žodžiu, pasiskaičiuokit kada jums sueina 30 sav. ir pridėkit prie tos datos +126 dienas. Tai šitas laikotarpis ir skaitysis nėštumo ir gimdymo atostogomis. Ir jei jų pabaiga bus toliau nei liepos 1 d. - jums skaičiuos p. naująją tvarką 4u.gif

QUOTE(Geiša @ 2010 10 30, 21:17)
Priklausomybe,aciu  4u.gif

Nėr už ką mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 30 spalio 2010 - 21:40