Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Anewa @ 2010 10 15, 11:52)
Sveikos  4u.gif
Visai susipainiojau... Padekit  doh.gif

Auginu leliuka(1,2), atostogos VP iki 2m
Vel gimdyt tureciau 2011 06... Staza skaiciuotu ka gavau iki dekreto 24men, ar ta laikotarpi kai esu VPA 24men.ar 12men.?????

g.gif  g.gif  blink.gif
Papildyta:
Atrodo reikia skambint ar vaziuot i sodra smile.gif
Man irgi tai labai labai idomu  ax.gif

Jei ką sužinosite, malonu būtų, kad informuotumėt...nes aš irgi uždaviau sodroje klausimą, laukiu atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2010 10 15, 11:45)
Kažin kur galėčiau gauti rūpimą atsakymą?

as domejausi sodroj, tai nestumo ir gimdymo atostogos yra vienos ir jos nesidalina... Jei iseinat i gekreta - vadinas iseinat ir gimdymo atostogu...

Tik nepasidomejau ar galima neimti apskritai nestumo ir gimdymo atostogu, o pagimdzius iskart eit i vaiko prieziuros atostogas
Atsakyti
QUOTE(Nete @ 2010 10 15, 12:31)
as domejausi sodroj, tai nestumo ir gimdymo atostogos yra vienos ir jos nesidalina... Jei iseinat i gekreta - vadinas iseinat ir gimdymo atostogu...

Tik nepasidomejau ar galima neimti apskritai nestumo ir gimdymo atostogu, o pagimdzius iskart eit i vaiko prieziuros atostogas

Būtent šis dalykas daugumai ir rūpi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guotė: 15 spalio 2010 - 12:57
del apmokejimo, tai skaiciuoja palakesniu variantu, bent jau mano atveju, tai skaiciuos pagal pajamas, kurios gautos skaiciuojat 1 vaiko pajamas. VPA baigiasi kovo gale, gimdyt turiu geguzes vidury
Atsakyti
Sveikos, o kaip vadinasi teisingai pagal istatymus kai tetis iseina menesiui atostogu kai gimsta vaikas? tevystes atostogos ar kaip?ir dar toks klausimas, tas menesis skaiciuojasi nuo pirmos vaiko gimimo dienos iki kol jam sueina vienas menuo ar tetis pats sprendzia nuo kada pasiimti men. atostogu? dekui
Atsakyti
tėvystės atostogos. iki vaikui sueis mėnuo.
Atsakyti
toks klausimas iskilo, jeigu as metus laiko dirbau uzsienyje, ES valstybeje,gryzau i Lietuva ir pastojau, tai kaip bus su dekretiniais?visiskai nieko nekertu siame reikale.Lietuvoje darbo stazo nulis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FrostyFrosty: 16 spalio 2010 - 18:11
skaičiuos pagal lietuvos įstatymus. kadangi stažo nulis, gausite vienkartinę išmoką ir galbūt vaiko pinigus.
Atsakyti
laba
As irgi pasimetusi, dirbau uzsieny, pastojau, grizau, istoaju i darbo birza. Gaunu pasalpa, priklause puse metu, bet kadangi isejau i dekreta, prailgino ismoka dar 4 men., paskutine ja gausiu sausio men, konsultante sake, kad tada reiks isstoti is db, o ka toliau man daryti ir ar priklauso man kokios dar pasalpos ar kas pan? Ir kur man kreiptis, kad man viska nuosekliai paaiskintu? Db konsultante lengvai tupa, tai ji man nieko nepapasakos schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita_Sa: 17 spalio 2010 - 16:45
Išmokas moka ir skaičiuoja ne darbo birža, o sodra, ten ir kreipkitės. jei atsakymai tikrai aktualūs dar ir temą bei duotas nuorodas pasiskaitykit rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2010 10 18, 15:10)
Neatsiranda nė viena, kuri žinotų ar galima neiti į Nėštumo ir gimdymo atostogas? Kokios sąlygos ir galimybės.

Sodroj telefonu sakė, kad galima, reikia parašyti prašymą, kad atsisakai ir gali neit. Bet telefoniniu atsakymu nepasitikėčiau. Jei jums tai labai aktualu, siūlau nusiųst užklausimą raštu, tuomet ofiliacliai ir gausite atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 10 18, 15:15)
Sodroj telefonu sakė, kad galima, reikia parašyti prašymą, kad atsisakai ir gali neit. Bet telefoniniu atsakymu nepasitikėčiau. Jei jums tai labai aktualu, siūlau nusiųst užklausimą raštu, tuomet ofiliacliai ir gausite atsakymą.

Aš taip irgi padariau prietą svaitę, bet iki šiol jokio atsakymo nei matyt nei regėt... Aš siunčiau klausimą per jų Sodros puslapį, o kaip dar galėtų tą paklausimą nusiųst? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Guotė @ 2010 10 18, 15:17)
Jau taip ir padarėme... 4u.gif Tik va smalsu koks atsakymas bus...

Gal galėtumėt parašyti, koks tas atsakymas bus, jei aišku gausite iš viso tą atsakymą g.gif Aš va jau savaitė laiko, bet iki šiol jo negavau unsure.gif Klausiau irgi dėl tų pačių nėštumo ir gimdymo atostogų, ar galima jų neimt..
Atsakyti