Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(AnaMari @ 2010 10 14, 11:51)
Sveikos, mergaites 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Man "pasistojo" toks klausimas, gal kuri atsakysit 
Kaip ten su tom motinystes ismokom, jei as dabar isidarbinu, po kurio laiko pastoju, tai visvien niekaip neiseina, kad butu pradirbta 12 men. (ar butinai juos pradirbti, kad gauciau ismoka  ), kaip man tada skaiciuos tas ismokas tarkim, jei mano atlyginimas bus 2000 Lt?

Aciu labai jums uz atsakyma aciuks.gif

stažas yra būtinas. jei jo nebus - išmokos neskaičiuos niekaip. nebent jo nebūtų nes buvote vpa.
QUOTE(AnaMari @ 2010 10 14, 12:14)
Ir dar norejau paklausti ar tai kad esu darbo birzoj, skaiciuoja kaip staza? blush2.gif
Aciu aciuks.gif

jei negaunat pašalpos - ne.
Atsakyti
nesuprantu vieno dalyko blush2.gif kad gaut pasalpa reik metus isdirbt viename(pame paciame darbe) ar nebutinai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blackberry @ 2010 10 14, 19:28)
nesuprantu vieno dalyko blush2.gif  kad gaut pasalpa reik metus isdirbt viename(pame paciame darbe) ar nebutinai? 4u.gif

nebutina.
Atsakyti
Labas merginos smile.gif
turiu klausimeli toki, gal pagelbesite.
Jei per visa nestuma turi bileteniu ar jie mazina motinystes pasalpa? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazgiene @ 2010 10 15, 10:19)
Labas merginos  smile.gif
Jei per visa nestuma turi bileteniu ar jie mazina motinystes pasalpa?  4u.gif

Niekas nieko nemažina, tik skaičiuoja tuomet ne pagal tai, kiek būtumėt gavusi atlyginimo, bet iš tų pajamų, kurias realiai gavote už biuletenį.
Atsakyti
QUOTE(mazgiene @ 2010 10 15, 10:19)
Labas merginos  smile.gif
Jei per visa nestuma turi bileteniu ar jie mazina motinystes pasalpa?  4u.gif

Pašalpa bus mažesnė nei dirbtumėte 4u.gif Kaip ir parašė Enita - bus skaičiuojama nuo gautų pajamų. O gautos pajamos bus mažesnės ax.gif

QUOTE(Enita @ 2010 10 15, 10:21)
Niekas nieko nemažina, tik skaičiuoja tuomet ne pagal tai, kiek būtumėt gavusi atlyginimo, bet iš tų pajamų, kurias realiai gavote už biuletenį.

Atsakyti
Sveikos, norėjau paklausti...
Žinau, kad nuo liepos 1 dienos, ateinančių metų, keičiasi "motinystės pašalpos"...Ar kuri jau domėjoties, jei vaikas gimsta tarkime birželio pabaigoje kokia mokėjimo tvarka bus skiriama??? Nes realiai moteris po gimdymo gauna "Gimdymo atostogas, o tik paskui "Vaiko auginimo"...Prašau atsakyti, tik tikrai žinančias, Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2010 10 15, 10:31)
Sveikos, norėjau paklausti...
Žinau, kad nuo liepos 1 dienos, ateinančių metų, keičiasi "motinystės pašalpos"...Ar kuri jau domėjoties, jei vaikas gimsta tarkime birželio pabaigoje kokia mokėjimo tvarka bus skiriama??? Nes realiai moteris po gimdymo gauna "Gimdymo atostogas, o tik paskui "Vaiko auginimo"...Prašau atsakyti, tik tikrai žinančias, Dėkui.

Nėštumo ir gimdymo atostogų pašalpa bus skaičiuojamos iš 12 mėnesių pajamų ir mokama 100%, bet ne daugiau nei nustatytos lubos (kol kas neaišku kokios jos bus kitais metais). Vaiko priežiūros atostogų pašalpa bus skaičiuojama iš 24 mėnesių pajamų ir mokama 100%, jei pasirinksite vaiką auginti vienerius metus, arba 70% pirmais metais ir 40% antrais metais, jei pasirinksite auginti dvejus metus.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 10 15, 09:47)
Nėštumo ir gimdymo atostogų pašalpa bus skaičiuojamos iš 12 mėnesių pajamų ir mokama 100%, bet ne daugiau nei nustatytos lubos (kol kas neaišku kokios jos bus kitais metais). Vaiko priežiūros atostogų pašalpa bus skaičiuojama iš 24 mėnesių pajamų ir mokama 100%, jei pasirinksite vaiką auginti vienerius metus, arba 70% pirmais metais ir 40% antrais metais, jei pasirinksite auginti dvejus metus.

O jei neiti į Gimdymo atostogas, o iškart po gimdymo į VPA, tada bus taikoma senoji tvarka?
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2010 10 15, 10:54)
O jei neiti į Gimdymo atostogas, o iškart po gimdymo į VPA, tada bus taikoma senoji tvarka?

O čia jau nežinau, ar galima į jas neiti, jei jos priklauso.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Visai susipainiojau... Padekit doh.gif

Auginu leliuka(1,2), atostogos VP iki 2m
Vel gimdyt tureciau 2011 06... Staza skaiciuotu ka gavau iki dekreto 24men, ar ta laikotarpi kai esu VPA 24men.ar 12men.?????

g.gif g.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Guotė @ 2010 10 15, 12:45)
Kažin kur galėčiau gauti rūpimą atsakymą?

Atrodo reikia skambint ar vaziuot i sodra smile.gif
Man irgi tai labai labai idomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2010 10 15, 12:45)
Kažin kur galėčiau gauti rūpimą atsakymą?

Sodroj.
Atsakyti