Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Mane taip pat domina sitas klausimas, ar galima is vis neimti dekretiniu atostogu. Gimdyt tureciau apie geguzes viduri, tai kazkur 1,5 savaites "neitelpu" i senaja tvarka
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 10 13, 12:19)
aiškiai, ačiū 4u.gif  tik dar ir neapmokestinamą minimumą reikia išskaičiuoti, bet ok, pasiskaičiavau, ką norėjau wink.gif

kad man rodos lubos dabar 4680 Lt, o ne 4212
Atsakyti
QUOTE(pasaku salis @ 2010 10 13, 13:47)
kad man rodos lubos dabar 4680 Lt, o ne 4212
Maksimalus pašalpos dydis (priskaišiuotas) - 4.680 Lt.
90 proc. nuo šios maks. sumos sudaro 4.212 Lt, o antraisiais metais - 75 proc. (jei nepasikeis draudžiamųjų pajamų suma) bus 3.510Lt. Nuo šių sumų atskaičiuojami mokesčiai (pritaikomas NPD - kiekvienam skirtingas). 4u.gif
Atsakyti
as dabar VPA iki 3 metu, kovo menesi eisiu nestumo ir gimdymo atostogu,tai va, idomu ar uz ta biuleteni as gausiu tokia pat suma kaip ir pirma karta?
Atsakyti
ne, tokios pačios sumos tikrai negausit, nes keitės apmokestinimo tvarka, todėl suma net jei rinksitės kad skaičiuotų pagal jau apskaičiuotą du, bus šiek tiek mažesnė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2010 10 13, 13:54)
Maksimalus pašalpos dydis (priskaišiuotas) - 4.680 Lt.
90 proc. nuo šios maks. sumos sudaro 4.212 Lt, o antraisiais metais - 75 proc. (jei nepasikeis draudžiamųjų pajamų suma) bus 3.510Lt. Nuo šių sumų atskaičiuojami mokesčiai (pritaikomas NPD - kiekvienam skirtingas).  4u.gif

o kiek mazdaug procentu dar reikia is tu sumu atimti? kiek mokesciu nuskaiciuos 21%???
Atsakyti
QUOTE(VOLPEX @ 2010 10 11, 14:56)
Pasalpu nuostatu 49 p.
"49. Jeigu vienas iš tėvų (įtėvių) ar globėjas, įstatymų nustatyta tvarka išleistas vaiko priežiūros atostogų ir gaunantis motinystės (tėvystės) pašalpą, atleidžiamas iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto bylos iškėlimo, taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas arba Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatyme, Lietuvos Respublikos valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Lietuvos Respublikos teisėjų atlyginimų įstatyme  nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, jam paskirta motinystės (tėvystės) pašalpa mokama ne ilgiau kaip iki įsidarbinimo, išskyrus šių Nuostatų 48-1 punkte numatytą atvejį.

Tais atvejais, kai šio punkto pirmojoje pastraipoje nurodytam asmeniui atleidimo iš darbo dieną išmokama išeitinė išmoka ar kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas, paskirtos motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimas tęsiamas neatsižvelgiant į šias draudžiamąsias pajamas."

dekuj uz atsakyma 4u.gif
sitos vietos nesupratau: pašalpa mokama ne ilgiau kaip iki įsidarbinimo; g.gif ar yra tokia galimybe kad gausiu ilgiau negu 2 metus, turbut ne iki galo suprantu, nes labai abejoju...
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2010 10 13, 21:51)
dekuj uz atsakyma 4u.gif
sitos vietos nesupratau: pašalpa mokama ne ilgiau kaip iki įsidarbinimo;  g.gif  ar yra tokia galimybe kad gausiu ilgiau negu 2 metus, turbut ne iki galo suprantu, nes labai abejoju...

pasalpa bus paskirta tik 2 metams, tad tai max terminas.
Atsakyti
QUOTE(pasaku salis @ 2010 10 13, 19:51)
o kiek mazdaug procentu dar reikia is tu sumu atimti? kiek mokesciu nuskaiciuos 21%???

Yra NPD - neapmokestinamas pajamų dydis - jis keikvienam yra skirtingas - priklauso nuo turimo vaikų skaičiaus ir dar keleto kriterijų. Tai nuo tos sumos pvz. 475 Lt. neatskaičiuos nieko, o nuo likusios - 21 proc. 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mergikes 4u.gif
norejau paklaust gal zinot, ar autorinis atlygis gautas nestumo-gimdymo atostogu metu minusuojas is ismokos ar cia tik su VPA taip?
Atsakyti
Sveikos, mergaites 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Man "pasistojo" toks klausimas, gal kuri atsakysit
Kaip ten su tom motinystes ismokom, jei as dabar isidarbinu, po kurio laiko pastoju, tai visvien niekaip neiseina, kad butu pradirbta 12 men. (ar butinai juos pradirbti, kad gauciau ismoka ), kaip man tada skaiciuos tas ismokas tarkim, jei mano atlyginimas bus 2000 Lt?

Aciu labai jums uz atsakyma aciuks.gif
Atsakyti
Ir dar norejau paklausti ar tai kad esu darbo birzoj, skaiciuoja kaip staza? blush2.gif
Aciu aciuks.gif
Atsakyti