Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveiki,
Norėjau paklausti, jei vaikelis gims birželio pab. ar liepos pradžioje kaip bus skaičiuojama vaiko auginimo pašalpa? ar jau pagal nauja tvarka kuri isigalioja nuo 2011 liepos 1d.?
Taip pat norėjau paklaust jei esu vaiko auginimo atostogos dabar nuo 2iki 3metukų ir šiuo metu negaunu pašalpos kaip man skaičiuotų pašalpa?
Atsakyti
na va siandien isejau neiseidama i dekreta kaip imones savininke ir negausiu nei 1cnt., nes nuo liepos 1d. savininkes negauna nieko is valstybes doh.gif tik mokescius moka blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Meirlyn @ 2010 10 07, 16:45)
Sveiki,
1.Norėjau paklausti, jei vaikelis gims birželio pab. ar liepos pradžioje kaip bus skaičiuojama vaiko auginimo pašalpa? ar jau pagal nauja tvarka kuri isigalioja nuo 2011 liepos 1d.?
2.Taip pat norėjau paklaust jei esu vaiko auginimo atostogos dabar nuo 2iki 3metukų ir šiuo metu negaunu pašalpos kaip man skaičiuotų pašalpa?

1. taip
2. apie tai temoje jau labai daug ir su pavyzdžiais kalbėta, pasiskaitykite, rasite ir daugiau naudingos informacijos mirksiukas.gif
QUOTE(valpurgija @ 2010 10 07, 17:25)
na va siandien isejau neiseidama i dekreta kaip imones savininke ir negausiu nei 1cnt., nes nuo liepos 1d. savininkes negauna nieko is valstybes  doh.gif tik mokescius moka  blink.gif

gauna tik yra niuansas - reikia sustabdyti veiklą, antraip laikoma kad dirbate, o dirbant mokama tik skirtumas tarp atlyginimo ir pašalpos smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki 3 metu (vaikui neuzilgo sueis du metai), tuo paciu metu dirbu kitoje imoneje, man Sodra moka skirtuma nuo DU.
Laukiuosi antro vaikelio, noreciau, kad vidurki skaiciuotu taip pat, kaip ir pirmam vaikui, ar tai, kad vienu metu esu ir VPA ir dirbu nekeicia situacijos ir galesiu prasyt, kad skaiciuotu kaip su pirmu?
Kai vaikui sueis du metukai, ar vaikui susirgus galesiu imti nedarbingumo pazymejima (tuo paciu kitoje imoneje budava VPA)? Nes darzeli labai daznai serga doh.gif ir ar tai neitakotu ismokos uz antra vaika?

Tikiuosi supratot mano klausima blush2.gif

Labai aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 10 07, 21:27)

gauna tik yra niuansas - reikia sustabdyti veiklą, antraip laikoma kad dirbate, o dirbant mokama tik skirtumas tarp atlyginimo ir pašalpos  smile.gif

zodziu samdoma darbuotoja iseina dekreto, o savininke turi jo metu dirbti biggrin.gif o sustabdyti versla, tai absurdas doh.gif

nelabai supratau apie atlyginima ir pasalpa g.gif atlyginimo neissimoku, nes tik gale metu yra ziurima ar buvo pelno ar ne?o kokia turite omenyje pasalpa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(valpurgija @ 2010 10 08, 10:06)
zodziu samdoma darbuotoja iseina dekreto, o savininke turi jo metu  dirbti  biggrin.gif  o sustabdyti versla, tai absurdas  doh.gif

nelabai supratau apie atlyginima ir pasalpa  g.gif  atlyginimo neissimoku, nes tik gale metu yra ziurima ar buvo pelno ar ne?o kokia turite omenyje pasalpa? g.gif

neturi. bet jeigu nori gali. priverstinis darbas yra draudžiamas. jei verslas nėra sustabdytas, vadinasi jis vykdomas, gaunamos pajamos. motinystės pašalpos esmė - kompensuoti negautas pajamas, o ne mokėti išmoką tik todėl kad moteris pagimdo.
omeny turiu dekreto ir vpa išmokas. jei verslas sustabdomas - jos mokamos, nes preziumuojama kad tuo metu pajamų negaunama. veikla pagal verslo liudijimą šiuo atžvilgiu turi savų subtilybių, kadangi gerokai sunkiau apskaičiuoti realias pajamas, todėl ir yra toks reikalavimas. jei vpa metu moteris dirba o atlyginimas didesnis nei paskaičiuota išmoka - išmokos ji negauna, jei mažesnis - gauna skirtumą tarp pašalpos ir atlyginimo.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 10 08, 09:57)
neturi. bet jeigu nori gali. priverstinis darbas yra draudžiamas. jei verslas nėra sustabdytas, vadinasi jis vykdomas, gaunamos pajamos. motinystės pašalpos esmė - kompensuoti negautas pajamas, o ne mokėti išmoką tik todėl kad moteris pagimdo.

palaukit biggrin.gif
Samdoma darbuotoja nori iseiti i dekreta ir gali ,(del to tipo nereikia stabdyti verslo) ji mokejo mokescius ir turi tam teise.
Savininke nori iseiti i dekreta ir negali,(nors versla ir nebutina sustabdyti, juk dirba kiti atsakingi i vieta asmenys), ji mokejo sodrai mokescius ir neturi teises.
zodziu pyliau sodrai mokescius ir iseiti i dekreta neturiu teises. doh.gif Tai tik irodo, kad valdzia gali vogti, isleisdama sau naudingus istatymus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valpurgija: 08 spalio 2010 - 14:13
QUOTE(valpurgija @ 2010 10 08, 15:11)
Savininke nori iseiti i dekreta ir negali,(nors versla ir nebutina sustabdyti, juk dirba kiti atsakingi i vieta asmenys), ji  mokejo sodrai mokescius ir neturi teises.
zodziu pyliau sodrai mokescius ir iseiti i dekreta neturiu teises. doh.gif  Tai tik irodo, kad valdzia gali vogti, isleisdama sau naudingus istatymus!

tai nėra. teisę išeiti į dekretą ji turėti. bet jei jums bus ramiau ant dūšios manant kad ne, o valdžiai naudinga kad moterys gali išeiti į dekretą ir dar gauti už tai pinigus, manykit, juk nieks nedraudžia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(valpurgija @ 2010 10 08, 15:11)
palaukit  biggrin.gif
Samdoma darbuotoja nori  iseiti i dekreta ir gali ,(del to tipo nereikia stabdyti verslo) ji mokejo mokescius ir turi tam teise.
Savininke nori iseiti i dekreta ir negali,(nors versla ir nebutina sustabdyti, juk dirba kiti atsakingi i vieta asmenys), ji  mokejo sodrai mokescius ir neturi teises.
zodziu pyliau sodrai mokescius ir iseiti i dekreta neturiu teises. doh.gif  Tai tik irodo, kad valdzia gali vogti, isleisdama sau naudingus istatymus!

Tai tą ir norėjo pasakyti, kad jeigu dirba kiti asmenys, verslas klesti, reiškia jūs kaip savininkė iš to verslo ir toliau gaunate pelną net jeigu ir pati nedirbate. Jei būtumėte mokėjusis sau atlyginimą kaip ir kitiems darbuotojams, o išėjusi į dekretą jo nebegautumėt, tai tuomet ir būtų jums ką kompensuot, bet kadangi atlyginimo negaudavot ir iki tol, tai kaip ir nėra ką kompensuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 08 spalio 2010 - 14:26
Merginos, o tėčiui, išėjusiam po vaikučio gimimo to 1 mėn. atostogų, ar taikomos išmokų lubos taipogi ar ne g.gif ?
Atsakyti
Laba smile.gif

išskaičiau visą forumą, radau labai daug mane dominančių atsakymų, tačiau kai kurie dalykai man dar kelia abejonių.

Auginu vaikutį (10 mėnesių). Laukiuosi antro smile.gif Į dekretines turėčiau išeiti 2011 03 16, gimdyti 2011 05 25.
Klausimai:
1. Ar galima neiti į dekretines atostogas nei prieš nei po gimdymo (nes auginu pirmąjį)
2. Kada skiriama (skaičiuojama) motinystės pašalpa - kada paduodu dokumentus ar kada baigiasi dekretas, nes jei po dekreto, vadinasi man jau skaičiuosis pgl 2011 liepos 1 pasikeitimus sad.gif
3. Jei yra tokia galimybė ir neimčiau dekretinių, ar galiu iš karto gimus antram vaikučiui, tvarkytis dokumentus motinystės atostogoms ir taip taikytų dar senąją tvarką?

Būsiu labai dėkinga už bet kokią pagalbą ir atsakymus, nes dabar esu 'žiauriai' pasimetusi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 10 08, 14:21)
tai nėra. teisę išeiti į dekretą ji turėti. bet jei jums bus ramiau ant dūšios manant kad ne, o valdžiai naudinga kad moterys gali išeiti į dekretą ir dar gauti už tai pinigus, manykit, juk nieks nedraudžia biggrin.gif

QUOTE(Enita @ 2010 10 08, 14:25)
Tai tą ir norėjo pasakyti, kad jeigu dirba kiti asmenys, verslas klesti, reiškia jūs kaip savininkė iš to verslo ir toliau gaunate pelną net jeigu ir pati nedirbate. Jei būtumėte mokėjusis sau atlyginimą kaip ir kitiems darbuotojams, o išėjusi į dekretą jo nebegautumėt, tai tuomet ir būtų jums ką kompensuot, bet kadangi atlyginimo negaudavot ir iki tol, tai kaip ir nėra ką kompensuot.

tokiu atveju, jei jau nieko is sodros negaunu ir neprasau,nes "uzsidirbu pelna" tai tureciau teise pasirinkti nemoketi jai ir mokesciu biggrin.gif
jei teisingai supratau, tai pvz. vakar mano imoneje valytoja jau butu isejusi i dekreta, o manes sodroj neisleido (nes toks naujas istatymas anot ju, tiesa iki liepos 1d. kazkodel savininkems kazkokiu budu kazka dar mokejo...), nors abi mokejome mokescius sodrai!!! valytoja iseis ir pareis i darba po dekreto jei nores, o as jei noriu iseiti i dekreta, turiu stabdyti versla, kas faktiskai reiskia ji sunaikinti ir atleisti zmones is darbu... doh.gif
kitas klausimas, kur istatyme parasyta, kad savininke gali issimoketi lygiai toki pat atlyginima (turiu omenyje, kad jam bus taikomos ir tokios pat socialines garantijos) kaip ir samdomui darbuotuojui??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valpurgija: 08 spalio 2010 - 17:11