Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

bet tos VPA jie skaiciuoja pagal ta popieriuka ir pagal tai kaip gydytoja nustatys? tarkim man nustate kadm gymdyt turiu geguzes 1, tai reiskia kad mazdaug VPA prasides birzelio vidury ! ar skaiciuos jau nuo tos datos kai as pagimdysiu , t.y. reikes nest gimimo liudijima ir jie tada skaiciuos , pvz as pagimdysiu geguzes 25 ! tai nuo tos dienos tik ir skaiciuos kada turi prasidet VPA???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Abarbareja @ 2010 09 30, 15:07)
bet tos VPA jie skaiciuoja pagal ta popieriuka  ir pagal tai kaip gydytoja nustatys? tarkim man nustate kadm gymdyt turiu geguzes 1, tai reiskia kad mazdaug VPA prasides  birzelio vidury ! ar skaiciuos jau nuo tos datos kai as pagimdysiu , t.y. reikes nest gimimo liudijima ir jie tada skaiciuos , pvz  as pagimdysiu geguzes 25 ! tai nuo tos dienos tik ir skaiciuos  kada turi  prasidet VPA???? g.gif

VPA skaičiuos nuo vaiko gimimo ir atostogausit iki vaiko gimtadienio, nors ir atostogų išeisit vėliau po dekreto biuletenio ir išmokas VPA gausti po dekreto biuletenio nesvarbu kada bus vaikas gimęs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Abarbareja @ 2010 09 30, 15:07)
bet tos VPA jie skaiciuoja pagal ta popieriuka  ir pagal tai kaip gydytoja nustatys? tarkim man nustate kadm gymdyt turiu geguzes 1, tai reiskia kad mazdaug VPA prasides  birzelio vidury ! ar skaiciuos jau nuo tos datos kai as pagimdysiu , t.y. reikes nest gimimo liudijima ir jie tada skaiciuos , pvz  as pagimdysiu geguzes 25 ! tai nuo tos dienos tik ir skaiciuos  kada turi  prasidet VPA???? g.gif

Kada prasidės VPA priklauso nuo to, kada baigsis NGA, o kada baigsis NGA priklauso nuo to, kada į jas išeisite (nuo jų pradžios atskaičiuojat 126 dienas arba 140 dienų komplikuoto gimdymo atveju, ir kitą dieną po to prasidės VPA).
Atsakyti
o 126 dienos tai tik darbo dienos ar ir savaitgalius skaiciuoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 30, 17:40)
o 126 dienos tai tik darbo dienos ar ir savaitgalius skaiciuoti?  4u.gif

zinoma ir savaitgaliai ir sventes ir siokios dienos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Abarbareja @ 2010 09 30, 16:07)

Jums reikai tiksliai zinot kada i dekreta iseinat ir pridet 126 d. + 14 d. jei komplikuotas gimdymas ir matysit kada baigiasi NGA . o sekanti diena po ju gaunasi VPA . 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,gal kas zinote,kokia maksimali motinystes pasalpa uz visas 126 k.d.,jei atlyginimas 6000 Lt,tai kaip su tom lubom ir max 4680 g.gif
Atsakyti
Laba diena,
as turiu klausima del individualios veiklos pajamu skaiciuojant vaiko prieziuros atostogu ismokas. Ar tos pajamos imamos visos, ar tik koks nors procentas?
Atsakyti
ar galima neiti i NGA visai? Kitaip truksta stazo. Pvz., pasiimti savaitele biuleteni po gimdymo. Nu nerealu, bet ar teisiskai galima?
Atsakyti
Laba,man vaiko prieziuros atostogos iki 2011.02,jei pradeciau dirbt dabar ar gauciau ta skirtuma,jei alga isidarbinus butu mazesne nei mampinigiai?O gal is vis tai negalioja ankciau susilaukusiems vaiku?
Aciuu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jenke @ 2010 10 03, 18:49)
Laba,man  vaiko  prieziuros  atostogos iki 2011.02,jei  pradeciau  dirbt dabar  ar  gauciau  ta  skirtuma,jei  alga  isidarbinus  butu  mazesne nei  mampinigiai?O gal  is  vis  tai  negalioja ankciau  susilaukusiems  vaiku?
Aciuu 4u.gif

kiek supratau pas jus vpa iki 2 metu?Jei pradesit dirbt ir alga bus mazesne nei is sodros gaunat,tai taip-mokes skirtuma,jei didesne,tai is sodros nieko negausit,tik alga.
Atsakyti
QUOTE(Jenke @ 2010 10 03, 18:49)
Laba,man  vaiko  prieziuros  atostogos iki 2011.02,jei  pradeciau  dirbt dabar  ar  gauciau  ta  skirtuma,jei  alga  isidarbinus  butu  mazesne nei  mampinigiai?O gal  is  vis  tai  negalioja ankciau  susilaukusiems  vaiku?
Aciuu 4u.gif

gautumėt. ta nuostata ne dabar atsirado, ji galioja jau keletą metų.
Atsakyti
laba diena,turiu klausima.
jeigu mano alga yra 5500 ( ant popieriaus), iseisiu VPA po 2011 liepos 1d, sakykim, noresiu sedeti VPA 2 metus, tai man 70 proc skaiciuos nuo kokios sumos - 5500 ar 4212 ("4212 - naujas maksimalus kompensuojamas uždarbis už pirmus vaiko auginimo metus " - Sodros citata) . aciu
Atsakyti