Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(monciarama @ 2010 09 28, 21:34)
Vadinas reik kad lelius gimtu iki liepos 1d:)
Aciu

vpa neprasideda gimus "leliui", jos prasideda maždaug du mėnesiai po gimimo.
Atsakyti
QUOTE(monciarama @ 2010 09 28, 22:18)
Sveikutes nestukes,

Labai trumpai klausimas jau patyrusioms situose reikaluose - norint gaut motinystes ismokas senaja tvarka, o ne ta kuri isigalios nuo 2011 liepos 1d, ar reik spet pagimdyt ar iseit i dekreta iki 2011 liepos 1d?
Labai aciu uz atsakyma:)

skaiciavimas toks : reikia tiksliai zinoti kada iseini i dekreta ir prie tos dienos prideti 126 d. (tai yra niestumo ir gimdymo atostogos ) ir jei gaunasi iki liepos 1 d. vadinai spejat i sena istatyma, jei po liepos pirmos jau naujas. 4u.gif

tikiuosi aiskiai surasiau jei ka sumaisiau kitos mane papildys smile.gif
Atsakyti
sveikutes, gal kuri pagelbes situacija tokia:
mano maziukui 6 men. ir mane atleido,kadangi baigesi sutarties terminas.
1. ar man sodra mokes pinigus ir toliau? g.gif
2. jei per tuos 2 metus pastociau kaip man pinigus skaiciuotu? ar as jau skaitausi bedarbe ir man niekas uz antra leliu nemoketu nieko? ax.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(karamele_21 @ 2010 09 29, 14:38)
2. jei per tuos 2 metus pastociau kaip man pinigus skaiciuotu? ar as jau skaitausi bedarbe ir man niekas uz antra leliu nemoketu nieko? ax.gif  unsure.gif

1.mokės
2. mokėtų jei įsidarbindumėt.
Atsakyti
QUOTE(karamele_21 @ 2010 09 29, 14:38)
2. jei per tuos 2 metus pastociau kaip man pinigus skaiciuotu? ar as jau skaitausi bedarbe ir man niekas uz antra leliu nemoketu nieko? ax.gif  unsure.gif

1. Mokės, tik reikės sodrai pristatyt papildomą dokumentą, nurodantį atleidimo pagdrindą.
2. Jei neįsidarbinsit kitur, tuomet nemokės. Jei susirasit kitą darbą, mokės pagal pirmam vaikui paskaičiuotą kompensuojamąjį DU dydį, tik jau taikant tuo metu galiojančius procentus ir lubas.
Atsakyti
ar motinystes pasalpa ir motinystes ismokos yra tas pats? smile.gif Man 19 m. ir turiu tik 6men darbo staza per praejusius 2 metus. jeigu pastociau, ar gauciau kanors? skaiciau sodroj, kad jei nesueje 26 m ir zmogus mokesi tai priklauso motinystes pasalpa.. Nelb as ten supratau..
Ir dar: kiek suprantu darbas su verslo liudijimu nesiskaito y darbo staza?
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2010 09 29, 17:19)
skaiciau sodroj, kad jei nesueje 26 m ir zmogus mokesi tai priklauso motinystes pasalpa.. Nelb as ten supratau..

sodros tinklapyje tikrai taip nerašoma. stažo reikalavimas netaikomas jei asmeniui yra iki 26 ir nuo mokslų baigimo iki įsidarbinimo nepraėjo trys mėnesiai. dirbant su darbo liudijimu įmokos mokamos jei neklystu nuo 2009 pradžios. viskas išsamiai surašyta štai čia, belieka perskaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2010 09 29, 17:19)
ar motinystes pasalpa ir motinystes ismokos yra tas pats? smile.gif  Man 19 m. ir turiu tik 6men darbo staza per praejusius 2 metus. jeigu pastociau, ar gauciau kanors? skaiciau sodroj, kad jei nesueje 26 m ir zmogus mokesi tai priklauso motinystes pasalpa.. Nelb as ten supratau..

nuo mokslu baigimo ir isidarbinimo turi buti praeje ne daugiau kaip 3 menesiai. kad moksla uzskaitytu kaip staza. jei isidarbintumet pries isieinant i dekreta, tai gautumet kas menesi po 390litu is sodros.
Atsakyti
QUOTE(MonikuteBB @ 2010 09 29, 14:13)
skaiciavimas toks : reikia tiksliai zinoti kada iseini i dekreta ir prie tos dienos prideti 126 d. (tai yra niestumo ir gimdymo atostogos ) ir jei gaunasi iki liepos 1 d. vadinai spejat i sena istatyma, jei po liepos pirmos jau naujas.  4u.gif

tikiuosi aiskiai surasiau jei ka sumaisiau kitos mane papildys  smile.gif

aciu uz miela ats... turbut taip ir yra...nors vienos sako taip kaip jus, o kitos kad VPA prasideda nuo vaiko gimimo...
Atsakyti
QUOTE(monciarama @ 2010 09 30, 08:54)
aciu uz miela ats... turbut taip ir yra...nors vienos sako taip kaip jus, o kitos kad VPA prasideda nuo vaiko gimimo...

Tikrai ne nuo vaiko gimimo, o maždaug po 8-10 savaičių nuo vaiko gimimo (jei jis gimė laiku).
Atsakyti
QUOTE(monciarama @ 2010 09 30, 08:54)

Jei gerai pamenu, nestumo ir gimdymo atostogos sudarytos is 126 dienu: 70 dienu iki gimdymo ir 56 dienos po gimdymo. Jei gimdymas komplikuotas, sios atostogos pratesiamos 14 dienu. Taigi, vaiko auginimo atostogos prasideda praejus 56 dienoms po vaiko gimimo, jei gimdymas sklandus.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 09 29, 18:20)
sodros tinklapyje tikrai taip nerašoma. stažo reikalavimas netaikomas jei asmeniui yra iki 26 ir nuo mokslų baigimo iki įsidarbinimo nepraėjo trys mėnesiai. dirbant su darbo liudijimu įmokos mokamos jei neklystu nuo 2009 pradžios. viskas išsamiai surašyta štai čia, belieka perskaityti mirksiukas.gif

"stažo reikalavimas netaikomas jei asmeniui yra iki 26 ir nuo mokslų baigimo iki įsidarbinimo nepraėjo trys mėnesiai. "- ta ir turejau omeny...... as tik birzely baigiau mokslus, ir liepos 1 pradejau dirbti. Dirbu jau 3 men. Ir dar pries metus per vasara dirbau dar 3 men. Taigi mano stazas 6men.+mokslas. Ir dar su verslo liudijimu 6men.

"belieka perskaityti"- perskaiciau butent tai, bet deje nieko nesupratau.. Matyt issilavinimo truksta..

Papildyta:
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 30, 08:46)
nuo mokslu baigimo ir isidarbinimo turi buti praeje ne daugiau kaip 3 menesiai. kad moksla uzskaitytu kaip staza. jei isidarbintumet pries isieinant i dekreta, tai gautumet kas menesi po 390litu is sodros.

O kiek as tada turiu isdirbti, kad gauciau normalias motinystes ismokas paskaiciuotas pagal alga? Na pagal ta nauja istatyma, kur gales pasirinkti 2 ar 1 metus.
Atsakyti