Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(SaMaLi @ 2010 09 26, 19:55)
Sveikos visos 4u.gif

Musu sitaucija tokia, kad siuo metu auginu dukryte (1,3), siuo metu laukiuosi 3 men. Kaip butu su pinigeliais is sodros zinau, bet esme ta, kad dirbau pagal laikininko sutarty, kuri yra tesiama menesi po to kai baigiasi nestumo ir gimdymo atsostogos. Jei nebuciau pastojus, netureciau kur gryzti (ta prasme nebutu laikoma darbo vieta), bet man idomu kaip bus su ismokom siuo klausimu, nesas kaip ir bedarbe skaitausi? g.gif

Tikiuosi aiskiai paaiskinau, jei kas neaisku-klauskite.

Labai laukiu atsakymu.

Tai šiuo metu darbo sutartis jau nutraukta? Jūs atleista iš darbo?
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 26, 19:00)
Tai šiuo metu darbo sutartis jau nutraukta? Jūs atleista iš darbo?

Taip, jau senokai...
Atsakyti
QUOTE(SaMaLi @ 2010 09 26, 21:40)
Taip, jau senokai...

Tai jums būtinai reikia įsidarbinti prieš išeinant į dekretą, nes kitaip už antrą vaikelį negausit išmokų. Ar klausimas buvo ne apie tai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 26, 20:49)
Tai jums būtinai reikia įsidarbinti prieš išeinant į dekretą, nes kitaip už antrą vaikelį negausit išmokų. Ar klausimas buvo ne apie tai? g.gif

Taip apie tai, bet tai kad esu pirmojo vaiko prieziuros arostogose g.gif tai cia nesiskaito? g.gif

O cia ne apie mano situacija? :

1. Teisę gauti motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo laikotarpį turi asmenys, kurie:

•apdrausti ligos ir motinystės socialiniu draudimu asmenys (už juos mokamos socialinio draudimo įmokos);
•išduotas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas;
•dėl nėštumo ir gimdymo atostogų nedirba ir praranda darbo pajamas;
•pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.
•kreipėsi į „Sodros“ teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos.
•jeigu moteris atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, papildomai reikia pateikti dokumentus, įrodančius atleidimo iš darbo pagrindą (įsakymo, potvarkio, darbo sutarties nuorašus) .

Man sutartis buvo nutraukta, ne nestumo laikotarpiu, o po gimdymo suejus menesiui ar daugiau (negaliu prisimint siuo metu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaMaLi: 26 rugsėjo 2010 - 20:56
QUOTE(SaMaLi @ 2010 09 26, 21:52)
Taip apie tai, bet tai kad esu pirmojo vaiko prieziuros arostogose g.gif tai cia nesiskaito? g.gif

Ne, nes kas gi jus išleis į dekretą, kai ateis laikas, jei neturėsite darbdavio?
Atsakyti
QUOTE(SaMaLi @ 2010 09 26, 21:52)

O cia ne apie mano situacija? :

•jeigu moteris atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, papildomai reikia pateikti dokumentus, įrodančius atleidimo iš darbo pagrindą (įsakymo, potvarkio, darbo sutarties nuorašus) .

Man sutartis buvo nutraukta, ne nestumo laikotarpiu, o po gimdymo suejus menesiui ar daugiau (negaliu prisimint siuo metu)

Tai apie jūsų situaciją, bet galiojo ji šioms vaiko priežiūros atostogoms. Naujoms atostogoms su kitu vaiku tai jau nebegalios. Nebent būtumėt atleista jau būdama nėščia, bet jeigu dar iki naujo nėštumo, tuomet viskas iš naujo.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 26, 21:01)
Tai apie jūsų situaciją, bet galiojo ji šioms vaiko priežiūros atostogoms. Naujoms atostogoms su kitu vaiku tai jau nebegalios. Nebent būtumėt atleista jau būdama nėščia, bet jeigu dar iki naujo nėštumo, tuomet viskas iš naujo.

Aisku...Tai galbut man uztektu isidarbint kad ir menesiui pries dekreta? g.gif
Net galva issikaudejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SaMaLi @ 2010 09 26, 22:11)
Aisku...Tai galbut man uztektu isidarbint kad ir menesiui pries dekreta? g.gif
Net galva issikaudejo doh.gif

Užtektų.
Atsakyti
sveikos, as dar su savo klausimu vienu tokiu noriu uzsitikrint: studijas baigiau siu metu liepos men, pradejau dirbti liepos 26 siemet, darbo sutartis baigsis spalio 20 diena, paskui vel stovesiu birzoj, nes netikiu jau kad atsiras darbas nesciai....ir paskui mane idarbintu tik paskutini, t.y. sausio menesi kad i dekreta isleist. tai man dar tas 12 menesiu stazas neprapuola, ar ne taip ? 4u.gif
Atsakyti
Noriu padekoti Enita Jums uz suteikta info, skambinaus dar siandien paisteiraut sodroj, tai viska isaiskino labai aiskiai ir parekomendavo ka daryti ir pan (kazkaip neteko susidurti su tokiu normaliu ir tiesiu bendravimu sodroje, ypac telefonu).
Dabar belieka suktis is padeties.
Atsakyti
QUOTE(SaMaLi @ 2010 09 27, 10:54)
Noriu padekoti Enita Jums uz suteikta info, skambinaus dar siandien paisteiraut sodroj, tai viska isaiskino labai aiskiai ir parekomendavo ka daryti ir pan (kazkaip neteko susidurti su tokiu normaliu ir tiesiu bendravimu sodroje, ypac telefonu).
Dabar belieka suktis is padeties.

Tai pasidalinkit, ką jums patarė, gal ir kitoms mamos, atsidūrusioms tokioj situacijoj, pravers.
Atsakyti
Laba diena.

Esu vaiko auginimo atostogose iki 3m. Vaikui sueis 3m. ziemos gale. Griztu i darba padirbti 2,5 men ir vel iseinu i dekreta. Kaip Sodra skaiciuos pinigelius nestumo ir gimdymo atostogoms? Ar priklausys kas nors (nes juk nuo 2-3m nemoka), ar dar tureti vilties, kad atsizvegs i pajamas gautas pries vyresni vaika?

Dekoju 4u.gif
Atsakyti