Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

o saskaitos numerio sodroj praso kur pervesti pinigelius ar i biuleteni gydytojas arba darbdavys iraso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bussinkka: 26 rugpjūčio 2010 - 14:39
taip, reikia nurodyti ir sąsk. numerį
Atsakyti
nieko as nebesuprantu, gal kas galesit isspresti si rebusa- nuo siandienos prasideda mano dekretines, nors iki siol esu VPA (mano pirmajam dabar du metai du menesiai, laukiuosi antrojo). Nuvaziavau pas gydytoja, ji man suformino elektronini biuleteni, dave jo numeri, nurode kiek jis tesis ir liepe informuoti savo darbovietes buhaltere. Kadangi dirbau dvejose vietose, pasukau abiems, viena is ju pasake ok, patvirtinsiu kai tik gausiu, o kita sako- musu imoneje dirba maziau nei 10 zmoniu, todel el. prieigos prie sodros neturiu, nzn kaip dabar elgtis. Na is tikruju- popierinio biuletenio as negavau, tai kaip dabar turetu elgtis ta buhaltere ir kaip tureciau elgtis as? g.gif nenoreciau del biurokratijos dar kelis menesius sedeti be pinigu... unsure.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal kas zino kaip yra su biuleteniu jeigu dirbi. Jeigu as 2men. pries gimdyma busiu biuleteni ir man sodra uz ji apmokes, tai kaip jie man tada skaiciuos vaiko prieziuros atostogu pasalpa? Jie tada skaiciuos uz tuos 2 men. ka man darbdavys sumokejo? Ar kai man reiks rasyt prasyma ir nest dokumentus pasalpai gauti tiesiog pristatysiu savo atlyginima darbovietej per isdirbta laika iki dekretiniu, tarkim 800lt ir viskas?
niekaip nesusigaudau sioj vietoj blush2.gif
Atsakyti
Nugi ir aš su klausimu.
Kol kas esu dekrete. Nuo rugsėjo 12 išeinu į VPA. Šiandien kaip tik tvarkiausi Sodroje visa tai. Biškiuką rankdarbiauju. Noriu savo veiklą įteisinti. Man reikia individualios veiklos. Tai iškilo klausimas kaip bus mokama man motinystė. Ar tik tiek išsiminusuos kiek gavau pajamų? Ta prasme sodra skirtumą mokės? Bet kilo ir abejonės ar išvis tada bus mokama iš sodros? Klausiau sodros darbuotojos, ji tik pečiais patraukė ir sakė reikia domėtis nes nieko nežino.
Žodžiu jeigu skirtumą moka sodra tada viskas tvarkoje, bet jeigu nubraukia visai tada man neapsimoka su veikla prasidėti.
Bet įdomu kaip tą skirtumą mokėtų? Aš tai tik kai deklaruočiau pajamas pristačiau kiek uždirbau, žodžiu metų gale g.gif
Atsakyti
Sveikos, girdejau, kad vedant vaika i darzeli esant VPA-nebemoka pasalpos?ar tai tiesa?mus priima nuo rugsejo, o du metai sueina gruodi...nuo gruodzio darzas nepriima-zodziu, gal kas ka zinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 08 27, 02:15)
Sveikos, girdejau, kad vedant vaika i darzeli esant VPA-nebemoka pasalpos?ar tai tiesa?mus priima nuo rugsejo, o du metai sueina gruodi...nuo gruodzio darzas nepriima-zodziu, gal kas ka zinot 4u.gif

priimta tikrai nieko nėra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gmikute @ 2010 08 26, 20:51)
nieko as nebesuprantu, gal kas galesit isspresti si rebusa- nuo siandienos prasideda mano dekretines, nors iki siol esu VPA (mano pirmajam dabar du metai du menesiai, laukiuosi antrojo). Nuvaziavau pas gydytoja, ji man suformino elektronini biuleteni, dave jo numeri, nurode kiek jis tesis ir liepe informuoti savo darbovietes buhaltere. Kadangi dirbau dvejose vietose, pasukau abiems, viena is ju pasake ok, patvirtinsiu kai tik gausiu, o kita sako- musu imoneje dirba maziau nei 10 zmoniu, todel el. prieigos prie sodros neturiu, nzn kaip dabar elgtis. Na is tikruju- popierinio biuletenio as negavau, tai kaip dabar turetu elgtis ta buhaltere ir kaip tureciau elgtis as?  g.gif nenoreciau del biurokratijos dar kelis menesius sedeti be pinigu...  unsure.gif

reikia jums eiti pas savo daktare ir ji duos kopija biuletenio smile.gif
Atsakyti
Sveikos, pakonsultuokite 4u.gif

jeigu viskas gerai bus pfiu pfiu pfiu smile.gif Mano gimdymo data bus 2011 05 02. Dekretas 2011 02 21 - 2011 06 27. Tai aš dar spėju į seno įstatymo vėžes,ane? bigsmile.gif I VPA išeinu 06 28???? bigsmile.gif

Ai ir dar kaip su pašalpos dydžio apskaičiavimu? Jei aš išeinu į dektretą 2011 02 21, tai man skaičiuos pašalpą už 2009 01 01 -2009 12 31? 2009 sausio-kovo men, aš dar buvau PIRMO vaiko priežiūros atostogose, tai skaičiuosis ir tos pajamos, ims vidurkį DUK ir pašalpos per tuos pirmus tris menesius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čioma: 27 rugpjūčio 2010 - 08:54
QUOTE(Čioma @ 2010 08 27, 09:49)
Sveikos, pakonsultuokite  4u.gif

jeigu viskas gerai bus pfiu pfiu pfiu smile.gif Mano gimdymo data bus 2011 05 02. Dekretas 2011 02 21 - 2011 06 27. Tai aš dar spėju į seno įstatymo vėžes,ane?  bigsmile.gif I VPA išeinu 06 28????  bigsmile.gif

Man gydyt. sake, kad tiksliausias laikas bus nustatytas tada, kai darys 20sav. echoskopija. Nezinau kaip pas jus - nestumas gi dar mazas visai g.gif . gal ir nekaitalios tos dekreto datos del poros dienu, jei ka - nezinau.
Idomi butu ir kitu nuomone.

Papildyta:
QUOTE(gmikute @ 2010 08 26, 21:51)
nieko as nebesuprantu, gal kas galesit isspresti si rebusa- nuo siandienos prasideda mano dekretines, nors iki siol esu VPA (mano pirmajam dabar du metai du menesiai, laukiuosi antrojo). Nuvaziavau pas gydytoja, ji man suformino elektronini biuleteni, dave jo numeri, nurode kiek jis tesis ir liepe informuoti savo darbovietes buhaltere. Kadangi dirbau dvejose vietose, pasukau abiems, viena is ju pasake ok, patvirtinsiu kai tik gausiu, o kita sako- musu imoneje dirba maziau nei 10 zmoniu, todel el. prieigos prie sodros neturiu, nzn kaip dabar elgtis. Na is tikruju- popierinio biuletenio as negavau, tai kaip dabar turetu elgtis ta buhaltere ir kaip tureciau elgtis as?  g.gif nenoreciau del biurokratijos dar kelis menesius sedeti be pinigu...  unsure.gif

Tikrai tik gydytoja tegali jums pazymos apie biuleteni kopija isduot... Arba bent jau pasakyti tiksliai biuletenio nr., tikslu isdavimo, pabaigos laika ir dar kam imtas biuletenis (vaikui slaugyti ar pati sirgot). Be situ 3 dalyku buhaltere negales jums uzpildyt pazymos, jei neturi prisijungimo prie sodros imone.
Papildyta:
QUOTE(glamourrr @ 2010 08 26, 21:58)
Sveiki,
gal kas zino kaip yra su biuleteniu jeigu dirbi. Jeigu as 2men. pries gimdyma busiu biuleteni ir man sodra uz ji apmokes, tai kaip jie man tada skaiciuos vaiko prieziuros atostogu pasalpa? Jie tada skaiciuos uz tuos 2 men. ka man darbdavys sumokejo? Ar kai man reiks rasyt prasyma ir nest dokumentus pasalpai gauti tiesiog pristatysiu savo atlyginima darbovietej per isdirbta laika iki dekretiniu, tarkim 800lt ir viskas?
niekaip nesusigaudau sioj vietoj  blush2.gif

Ko gero ims uz tuos men, kokias jus is tiesu pajamas gavot (ant popieriaus skaiciuojant) - jei bent diena mokejo darbdavys ir kiek Sodra sumokejo - tai ir turetu tas pajamaas skaiciuot, o ne kiek turetu buti, jei dirbtumet. Bet dar palaukit kitu atsakymu - gal kas tiksliau zino.
Atsakyti
QUOTE(Čioma @ 2010 08 27, 10:38)
na taip dar tas nestumas isvis neaiskus, juk dar mazai labai laiko, bet idomu teoriskai speju, ar ne? wink.gif

taip, spėjat, ir Lietuvoj pagal echo dar nedaug gyd keičia datas, o jei ir norės keisti, prašykite, kad nekeistų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinita @ 2010 08 27, 02:15)
Sveikos, girdejau, kad vedant vaika i darzeli esant VPA-nebemoka pasalpos?ar tai tiesa?

ne, netiesa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 08 27, 14:15)
taip, spėjat, ir Lietuvoj pagal echo dar nedaug gyd keičia datas, o jei ir norės keisti, prašykite, kad nekeistų  4u.gif
Papildyta:

ne, netiesa smile.gif

aciu labai bigsmile.gif fu, kaip nugazdino temoje apie darzeli-ten buvo parasyta, kad nebegauni soc. paramos-jei vedi...tai galvoju ir ismoka nuima doh.gif o norim po pora valandikiu leisti jau mazaji, kad apsiprastu per du menesius, kad kazka ismoktu naujo...
Atsakyti