Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Tai va kad besimokanti, dirbanti ir besilaukianti vaikučio mama yra visai nuvertinama ir neskiriamos išmokos jei neturi darbo stažo, pas mane situacija tokia pati, įsidarbinau 2009 12 10 ir studijuoju magistrą universitete, 2010 09 22 išėjau į dekretines ir Sodra už tai nieko nemoka, nes man trūksta kokių 2-3mėn iki 12mėn darbo stažo. verysad.gif

Tik va klausimas, į kurį neradau atsakymo, ar šitos nėštumo ir gimdymo atostogos įeina į stažą jei nėra mokama pašalpa? ar tada geriau pasiimt nemokamas atostogas įmonėj iki gimdymo (jei dar nevėlu, nes elektroninis biuletenis jau išduotas), kurios įeina į stažą, nes gimus vaikučiui jau turėčiau 12mėn stažą jei tas laikotarpis įsiskaitytų...

Laukiu atsakymo
Atsakyti
QUOTE(jolvitke @ 2010 09 24, 14:00)
Tai va kad besimokanti, dirbanti ir besilaukianti vaikučio mama yra visai nuvertinama ir neskiriamos išmokos jei neturi darbo stažo, pas mane situacija tokia pati, įsidarbinau 2009 12 10 ir studijuoju magistrą universitete, 2010 09 22 išėjau į dekretines ir Sodra už tai nieko nemoka, nes man trūksta kokių 2-3mėn iki 12mėn darbo stažo.  verysad.gif

Tik va klausimas, į kurį neradau atsakymo, ar šitos nėštumo ir gimdymo atostogos įeina į stažą jei nėra mokama pašalpa? ar tada geriau pasiimt nemokamas atostogas įmonėj iki gimdymo (jei dar nevėlu, nes elektroninis biuletenis jau išduotas), kurios įeina į stažą, nes gimus vaikučiui jau turėčiau 12mėn stažą jei tas laikotarpis įsiskaitytų...

Laukiu atsakymo

Man rodos nemokamos atostogos į soc. draudimo stažą taip pat neįeina, nes jų metu juk nemokamos įmokos Sodrai g.gif
Atsakyti
Tai va kad besimokanti, dirbanti ir besilaukianti vaikučio mama yra visai nuvertinama ir neskiriamos išmokos jei neturi darbo stažo, pas mane situacija tokia pati, įsidarbinau 2009 12 10 ir studijuoju magistrą universitete, 2010 09 22 išėjau į dekretines ir Sodra už tai nieko nemoka, nes man trūksta kokių 2-3mėn iki 12mėn darbo stažo.  verysad.gif

Laukiu atsakymo

Tai geriau susiveikti biuletenį, kad šiaip sergi, o ne laukies, tada jau gauni pinigus, nes ligos pašalpai stažo pakanka doh.gif

QUOTE(Enita @ 2010 09 24, 14:04)
Man rodos nemokamos atostogos į soc. draudimo stažą taip pat neįeina, nes jų metu juk nemokamos įmokos Sodrai g.gif

Tai čia maždaug per mažai susimokėjai Sodrai tai mes tau špyga tada išvis doh.gif
Atsakyti
[quote=Arenga,2010 09 24, 14:45]
Tai geriau susiveikti biuletenį, kad šiaip sergi, o ne laukies, tada jau gauni pinigus, nes ligos pašalpai stažo pakanka doh.gif

Reikėjo anksčiau sugalvot tą ligos biuletenį ir pinigų būč gavus ir stažas būtų ėjęs, o va nėštumo ir gimdymo atostogas tai atšaukt tubūt nelabai jau galima. pirmai domėjaus, tai čia tikino gausiu gausiu, nes kaip ir ligos biuletenis čia skaitosi, o va kai reik rašyt prašymą, tai sako neturi reikiamo stažo..

nu ką padarysi teks suktis taip kaip yra, gi ateina stebuklas ir užteks jam visko:) iš univero dar kelis litus gausiu, aišku tai lašas bet vis
Atsakyti
QUOTE(Arenga @ 2010 09 24, 11:09)
Jei studijų metu pastojama, tada valstybė yra už abortus... būtų juokinga jei nebūtų graudu... taigi vieniša studijuojanti ir dirbanti būsima mama iš valstybės gaus 0...  nepasidarei aborto laiku tai dabar kentėk...

nesate valstybė, todėl verčiau nespręskite apie valstybę pagal save biggrin.gif jei pati esat už abortus, tai tikrai nereiškia kad visa valstybė turi būti už. visgi vaikus turi išlaikyti tėvai, o ne valstybė, bet jei vaikai kažkam yra kančia jei nepasidaromas abortas, gal ir normalus toks iškreiptas mąstymas g.gif būtų juokinga jei nebūtų graudu kad vis dar atsiranda manančių kad jų vaikus išlaikytų valstybė, nes jie nespėjus pasidaryt aborto tampa kančia... kad gauti motinystės išmoką dvejus metus mokesčių atitinkamai sumokama per maždaug šešerius metus. išmokos neužsidirbus mamai vaiką gali ir turi išlaikyti tėvas, nes vaikas iš šventos dvasios visgi neatsiranda. o nenorint vaiko išlaikyti patiems, bet norint kad tai darytų valstybė visada galima mėginti išrasti pinigus auginančių medžių rūšį cool.gif
Tik va klausimas, į kurį neradau atsakymo, ar šitos nėštumo ir gimdymo atostogos įeina į stažą jei nėra mokama pašalpa?

ne.
Ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą sudaro: laikotarpiai, per kuriuos buvo mokamos ar turėjo būti mokamos valstybinio socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui; ligos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės), profesinės reabilitacijos pašalpų gavimo laikas; ligos pašalpų dėl nelaimingų atsitikimų darbe ar profesinių ligų gavimo laikas; nedarbo socialinio draudimo išmokų gavimo laikas.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 16, 20:27)
ar jai būnant trečius metus vaiko priežiūros atostogose skaičiuojasi soc. draudimo stažas ar jis skaičiuojasi tik pirmus dvejus metus kol mokamos pašalpos, o trečius jau nebe? g.gif

QUOTE(l'eau @ 2010 09 16, 21:06)
- stažas skaičiuojamas visų vpa metu

Tai kodėl tuomet atsakymas į mano klausimą apie trečius VPA metus ir soc. draudimo stažą buvo toks? Jei dabar jau pasirodo, kad stažas skaičiuojamas tik tuomet, kai mokama pašalpa g.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 24, 16:18)
Tai kodėl tuomet atsakymas į mano klausimą apie trečius VPA metus ir soc. draudimo stažą buvo toks? Jei dabar jau pasirodo, kad stažas skaičiuojamas tik tuomet, kai mokama pašalpa g.gif

klausimas buvo apie socialinio draudimo stažą. trečius metus socialinio draudimo stažas skaičiuojamas, asmuo yra socialiai draustas. socialinis draudimas ir ligos ir motinystės socialinis draudimas nėra tas pats. pastarasis skaičiuojamas kai mokamos/turi būti mokamos atitinkamos įmokos arba gauna atitinkama pašalpa.
Atsakyti
as esu dabar VPA iki 2 m. , antradieni iseinu jau i nauja darboviete! ar galiu as ten padirbt menesi ir iseit vel VPA iki 3 m.????
Atsakyti
QUOTE(Abarbareja @ 2010 09 24, 23:38)
as esu dabar VPA iki 2 m.  , antradieni  iseinu jau i nauja darboviete! ar galiu as ten padirbt menesi  ir iseit vel VPA iki 3 m.????

galit
Atsakyti
QUOTE(Abarbareja @ 2010 09 24, 23:38)
as esu dabar VPA iki 2 m.  , antradieni  iseinu jau i nauja darboviete! ar galiu as ten padirbt menesi  ir iseit vel VPA iki 3 m.????

ar iš pirmosios darbovietės išeinat? jei taip - galite. negalėtumėte tik vienoje darbovietėje būti vpa iki dvejų metų, o kitoj - to pačio vaiko vpa iki trejų metų.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 09 25, 17:07)
ar iš pirmosios darbovietės išeinat? jei taip - galite. negalėtumėte tik vienoje darbovietėje būti vpa iki dvejų metų, o kitoj - to pačio vaiko vpa iki trejų metų.

taip,iseinu!
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif

Musu sitaucija tokia, kad siuo metu auginu dukryte (1,3), siuo metu laukiuosi 3 men. Kaip butu su pinigeliais is sodros zinau, bet esme ta, kad dirbau pagal laikininko sutarty, kuri yra tesiama menesi po to kai baigiasi nestumo ir gimdymo atsostogos. Jei nebuciau pastojus, netureciau kur gryzti (ta prasme nebutu laikoma darbo vieta), bet man idomu kaip bus su ismokom siuo klausimu, nesas kaip ir bedarbe skaitausi? g.gif

Tikiuosi aiskiai paaiskinau, jei kas neaisku-klauskite.

Labai laukiu atsakymu.
Atsakyti