Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(LoveIs @ 2010 09 21, 22:40)
Labas vakaras, gal kas susiduret su panasia situacija..
Esu vaiko prieziuros atostogose iki metuku, spalio men sueis metukai. Siuo metu parasiau prasyma darbovietei, kad isleistu iki 3 metuku. Ar Sodra prates man mokejima uz antrus metus? Lyg 75proc.  g.gif

Aciu

Manau neturetu del to iskilt problemu, nes dar negalioja tas istatymas, kai jau iseinant VPA reikia rinktis - 100proc. iki metu ar 70 ir 40proc. du metus. Tik laiku popieriukus susitvarkykit, kad ilgai pasalpos laukt nereiktu.
Atsakyti
sveikos, stipendija nesiskaiciuoja i pajamas. skambinau i sodra, bet ne viska spejau paklaust. situacija tokia, siuo metu busiu isdirbus 2,5 menesio . likes laikas - mokslai. tai padalinus atlyginima 1319*2,5/12=274 Lt gaunasi.... tai vadinasi man priklausys tas 3/4 minimaliuju draudziamuju pajamu t.y. 390 lt, taip? o nuo tu 390lt jau nebenuskaiciuoja procentu pirmais metais ir antrais? nes radau kad pasalpa negali buti mazesne nei 3/4 minimaliuju draudziamuju pajamu t.y. 390 lt. taip gaunasi, kad dabar tiek pat gausiu ar buciau dirbusi ar ne verysad.gif nes jei buciau nedirbusi, vistiek buciau gavusi is sodros po 390lt kai idarbintu mane pries pat dekreta,...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozine_svajone: 22 rugsėjo 2010 - 07:47
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 22, 08:46)
sveikos, stipendija nesiskaiciuoja i pajamas. skambinau i sodra, bet ne viska spejau paklaust. situacija tokia, siuo metu busiu isdirbus 2,5 menesio . likes laikas - mokslai. tai padalinus atlyginima 1319*2,5/12=274 Lt gaunasi.... tai vadinasi man priklausys tas 3/4 minimaliuju draudziamuju pajamu t.y. 390 lt, taip? o nuo tu 390lt jau nebenuskaiciuoja procentu pirmais metais ir antrais? nes radau kad pasalpa negali buti mazesne nei 3/4 minimaliuju draudziamuju pajamu t.y. 390 lt. taip gaunasi, kad dabar tiek pat gausiu ar buciau dirbusi ar ne  verysad.gif nes jei buciau nedirbusi, vistiek buciau gavusi is sodros po 390lt kai idarbintu mane pries pat dekreta,...

Įsidarbinti reikia ne vėliau nei per tris mėnesius nuo mokslų baigimo.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 22, 08:57)
Įsidarbinti reikia ne vėliau nei per tris mėnesius nuo mokslų baigimo.

tai as ir esu isidarbinus nuo siu metu liepos men, liepos men baigiau mosklus ir isidarbinau liepos men. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 22, 08:59)
tai as ir esu isidarbinus nuo siu metu liepos men, liepos men baigiau mosklus ir isidarbinau liepos men. 4u.gif

Bet juk į dekretą jums dar ne dabar, o tik kokį sausį ar vasarį, tai iki to laiko būsit išdirbusi žymiai daugiau mėnesių ir jūsų pajamų vidurkis bus smarkiai aukštesnis. Kodėl jūs imat tik tuos 2,5 mėn. iki dabar?
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 22, 09:09)
Bet juk į dekretą jums dar ne dabar, o tik kokį sausį ar vasarį, tai iki to laiko būsit išdirbusi žymiai daugiau mėnesių ir jūsų pajamų vidurkis bus smarkiai aukštesnis. Kodėl jūs imat tik tuos 2,5 mėn. iki dabar?

nes mano darbo sutartis baigiasi spalio 20 diena. o paskui isidarbint galimybe butu tik fiktyviai, tai mano pasalpa pakiltu iki 540litu. bet kas menesi man reiktu darbdaviui nunesti 650litu. tai nelabai ka islosiu schmoll.gif 150 litu skirtumas pasidengtu per 13 menesiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 09 21, 16:22)
Dar nespejau parasyt, kad pajamas dekretui skaiciavau tokias:
Jei gruodi iseinat 11-05 men. po 800Lt, 06 - 600Lt (2sav. nedirbot), 07-10men. po 1200Lt. bus 11000:12 bus916Lt.
Jei sausi 12-05  po 800, 06-600, 07-11 po 1200. Bus 11400:12 bus 950Lt ant popieriaus.
Skirtumas dekreto pasalpos nedidelis, bet VPA tai jau susidaro didesnis skirt.
Naudojantis sita atlyg. skaiciuokle, tai i rankas gautus dekret. apie 763 +3proc. arba 788+3proc (nes, kaip rase, sodra nenuskaiciuoja 3 proc motinystes ir ligosdraudimo, jei gerai suprantu, o cia su viskuo nuskaiciuota)
http://www.buhalteri...dex.php?cid=709

Aiskumelis! Gerai kai yra ko paklausti visu vingrybiu. Dabar jau aiskiau kaip skaiciuoti reikia. Manau, kad lauksiu sausio i dekreta ax.gif
Didelis dekui dar karteli thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 22, 09:29)
nes mano darbo sutartis baigiasi spalio 20 diena. o paskui isidarbint galimybe butu tik fiktyviai, tai mano pasalpa pakiltu iki 540litu. bet kas menesi man reiktu darbdaviui nunesti 650litu. tai nelabai ka islosiu  schmoll.gif 150 litu skirtumas pasidengtu per 13 menesiu  g.gif

O jūsų darbo sutartis yra terminuota ar laikinoji? Nes jei terminuota, tai kiek pamenu darbdavys neturi teisės jos nutraukti suėjus terminui, jei jūs informuojate jį apie nėštumą (Darbo kodekso 132 straipsnis). Sutarties terminas tokiu atveju perkeliamas mėnesiui po nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos. Dar galite pasiskaityti diskusijas šiuo klausimu čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 22 rugsėjo 2010 - 11:03
QUOTE(Enita @ 2010 09 22, 12:03)
O jūsų darbo sutartis yra terminuota ar laikinoji? Nes jei terminuota, tai kiek pamenu darbdavys neturi teisės jos nutraukti suėjus terminui, jei jūs informuojate jį apie nėštumą (Darbo kodekso 132 straipsnis). Sutarties terminas tokiu atveju perkeliamas mėnesiui po nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos. Dar galite pasiskaityti diskusijas šiuo klausimu čia.

tai vat, kad laikinoji unsure.gif ten kur dirbu yra sezoninis darbas, todel ir laikinoji, nes jau nuo spalio galo ten darbu nera .
Atsakyti
QUOTE(Candy_lips @ 2010 09 22, 11:12)
Aiskumelis! Gerai kai yra ko paklausti visu vingrybiu. Dabar jau aiskiau kaip skaiciuoti reikia. Manau, kad lauksiu sausio i dekreta  ax.gif
Didelis dekui dar karteli  thumbup.gif

Bet as nezinau, ar as cia taip 100proc. tiksliai paskaiciavau g.gif , gel dar kas patikslintu kaip ir kas. Paskui mane nekaip minesi, jei bus ne taip g.gif . Pabandyk dar pati VPA pasiskaiciuot, vienu ir kt. atveju, prie dekreto isejimo dienos pridek 126d. ir matysi, koki men. gaunasi VPA pradzia. Jos skaiciuojas tuo paciu principu kaip dekretas, tik kiek kiti menesiai patenka. Galejau as ir suklysti, skaiciuodama, kad VPA iseisi vienu atveju 04 men, kitu - 05men. Ir sunkiausia numatyt gruodzio pajamas, jei iseisi ne men. pacioj pradzioj, nes ieis ir atlyginimo ir pasalpos kazkokia dalis ta men.
kai pabandysi, parasyk, ar tau panasios sumos gavosi 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 09 22, 13:07)
Bet as nezinau, ar as cia taip 100proc. tiksliai paskaiciavau  g.gif , gel dar kas patikslintu kaip ir kas. Paskui mane nekaip minesi, jei bus ne taip  g.gif . Pabandyk dar pati VPA pasiskaiciuot, vienu ir kt. atveju, prie dekreto isejimo dienos pridek 126d. ir matysi, koki men. gaunasi VPA pradzia. Jos skaiciuojas tuo paciu principu kaip dekretas, tik kiek kiti menesiai patenka. Galejau as ir suklysti, skaiciuodama, kad VPA iseisi vienu atveju 04 men, kitu - 05men. Ir sunkiausia numatyt gruodzio pajamas, jei iseisi ne men. pacioj pradzioj, nes ieis ir atlyginimo ir pasalpos kazkokia dalis ta men.
kai pabandysi, parasyk, ar tau panasios sumos gavosi  4u.gif .

Ech, kiek bus pinigeliu tiek uzteks. Norejau preliminariai mazdaug issiaiskinti. Tiksliai suskaiciuos sodra. Tie men kada buvo minimumas, jis ne visada vienodas. Tai sventine diena, tai virsvalandziai. Tad galima tik apytikriai skaiciuot.
Turiu pazystama sodroj, o ji kaip tik ir skaiciuoja pasalpas visokias. Pasakys man tiksliai ar verta velintis dekreta ir pan. ax.gif
Bet dar klausimelis: ar i dekreta iseisiu laiku, ar pasivelinus, vistiek 126 d.? Automatiskai ir VPA nusikelia veliau.

O bloguoju tikrai neminesiu lotuliukas.gif!!! 200 Lt i viena ar i kita puse nieko tokio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Candy_lips @ 2010 09 22, 16:20)
Ech, kiek bus pinigeliu tiek uzteks. Norejau preliminariai mazdaug issiaiskinti. Tiksliai suskaiciuos sodra. Tie men kada buvo minimumas, jis ne visada vienodas. Tai sventine diena, tai virsvalandziai. Tad galima tik apytikriai skaiciuot.
Turiu pazystama sodroj, o ji kaip tik ir skaiciuoja pasalpas visokias. Pasakys man tiksliai ar verta velintis dekreta ir pan.  ax.gif
Bet dar klausimelis: ar i dekreta iseisiu laiku, ar pasivelinus, vistiek 126 d.? Automatiskai ir VPA nusikelia veliau.

O bloguoju tikrai neminesiu  lotuliukas.gif!!! 200 Lt i viena ar i kita puse nieko tokio  cool.gif

Jei iseinate veliau nei 30sav. ir spejate dar nepasibeldus maziukui, tai 126dienos. Bet jei, neduokDie, dziaugsmelis gerokai paskubetu, kol dar nespejot susitvarkyt biuletenio, tai tik uz 56d. tepriklausytu...
Aisku, jei ilgiau dirbsite, Sodrai bus trumpiau moket...nes tos 126 dienos paslenka VPA.
Atsakyti