labai keista tada, nes man kaip tik iseina per dvejus metus - 2010 09 13 - 2011 01 16 dekretas, o ta moteriske kategoriskai pareiske, kad jie taip nemoka... na, as prasymo neperrasinejau, tai tikiuos, kad mano pazymejimas taip ir liks, kad 2 dalimis mokes. nebent jinai sistemoj savaliskai kitaip pazymejo... palauksim, pamatysim, reikia dabar tik apsiskaiciuot, kiek tureciau gaut
gal dar galite ideti formule, kaip apskaiciuoti pasalpa? Kokie mokesciai nuskaitomi?
Aciu!
QUOTE(Natele @ 2010 09 20, 09:20)
Jei gerai pamenu, tai pasalpos dydi skaiciavau (cia ant popieriaus, ne i rankas) pagal jusu minetas pajamas, bet nezinau ar gerai. Nepamenu ir ka ten apie staza raset...O del stipendijos nezinau, reiktu kitu nuomoniu.
I dekreta isleidzia 30 savaiciu kai sueina. Tai galit nuoirasytos pastojimo datos paskaiciuot tiksliau - pagal kalendoriu.
I dekreta isleidzia 30 savaiciu kai sueina. Tai galit nuoirasytos pastojimo datos paskaiciuot tiksliau - pagal kalendoriu.
Stipendija nesiskaičiuoja, čia gi ne draudžiamosios pajamos , sakau iš praktikos . Nooooors... pas ją truputį kitokia situacija nei pas mane, nenorėčiau suklaidinti, bet šiaip kaip ir taip turėtų būti
Labas vakaras. Mano situacija tokia:
iki 2010 05 30 atlyginimas 800 (ant lapo), pora savaiciu bedarbe, nuo 2010 06 17 atlyginimas 1200 (ant lapo).
I dekreta galiu iseiti gruodzio pradzioje, gimdymas 2011 02 06.
Klausimai tokie: ar finansiskai verta velinti isejima i dekreta (pvz 2011 01);
ar tikslinga dar likusius menesius pakelt atlyginima 200-300 Lt;
ar veliau isejus i dekreta keiciasi dekretiniu dydis?
Paskutinis klausimas pasitikslinimui, bet manau, kad dekretines tokios pat kaip ir isejus laiku
iki 2010 05 30 atlyginimas 800 (ant lapo), pora savaiciu bedarbe, nuo 2010 06 17 atlyginimas 1200 (ant lapo).
Paskutinis klausimas pasitikslinimui, bet manau, kad dekretines tokios pat kaip ir isejus laiku
QUOTE(Candy_lips @ 2010 09 21, 00:08)
Labas vakaras. Mano situacija tokia:
jei pavelinsit dekret, pasalpos skaiciav skirsis vienu men - vietoj 800 bus 1200 ta menesi paimtas. Imant skirtuma 400:12 men, bus apie 30lt dekretui i pliusa ir VPA keli litai i pliusa. Jei dar prisides papildomu pajamu, tai velgi skirtuma padalinkit is 12 men ir matysist...
Patarimas - susirasykit menesius, is kuriu jums skaiciuotu iseinant gruodi ir kt, varianta - sausi, po jais gaunamas pajamas kiekv. menesi , padalinkit ju suma is 12 ir palyginkit kas butu, jeigu butu taip ar kitaip.
Tik nepamirskit, kad menuo iki dekreto menesio nesiskaiciuoja (bet jis pakliuna kartu su dar pora men) i VPA skaiciavimus. T.y. Jei iseisit 12men., tai atgal rasykites nuo 10men....
Cia viskas ant popieriaus, kaip raset... Parasykit, kaip sekes skaiciuot ir kas gavosi, pabandysim tada i rankas paskaiciuot.
Dekui Natele uz patarimus. Bandysiu skaiciuot, nors ir taip aisku, kad skaiciai nepadoriai mazi Net paciai baugu, kaip cia su tiek reiks issisukti
Jei teisingai paskaiciavau (manau, kad BEVEIK teisingai ), tai matematika tokia:
i dekreta gruodi ar sausi skirtumo nedaug apie 150 Lt.
Sausis 11700/12=975
Jei sausi, bet padidinus pajamas 12600/12=1050
Kiek zinau ta skaiciu x4 tai bus mazdauk dekretiniu dydis Tik kur tie mokesciai, tai cia man jau tamsumos
Su pirmu leliuku dekretines buvo kaip dabar metu visas atlyginimas kazkokia tragedija
Papildyta:
Dar klausimelis: ar gausiu soc. pasalpa (vaiko pinigai)? Lyg pamenu kalbas, kad jei seimos pajamos ten kazkiek Lt, tai ji neskiriama.
Sausis 11700/12=975
Kiek zinau ta skaiciu x4 tai bus mazdauk dekretiniu dydis Tik kur tie mokesciai, tai cia man jau tamsumos
Su pirmu leliuku dekretines buvo kaip dabar metu visas atlyginimas kazkokia tragedija
Papildyta:
Dar klausimelis: ar gausiu soc. pasalpa (vaiko pinigai)? Lyg pamenu kalbas, kad jei seimos pajamos ten kazkiek Lt, tai ji neskiriama.
sveikos, pakonsultuokit ir mane merginos spalio 11 iseinu i dekreta, dirbu tam paciam darbe du metus, gydytoja sake, elektroniniu budu sutvarkys jai priklausancius popierius, paskambinau i sodra viska paaiskinau ir nesupratau kokiu pazymu man reik.. sake reikia pazymu 2009 09 menesio pajamu ir 2010 10 10 pajamu, tai cia per ta visa laikotarpi nuo 2009 09 iki 2010 10 10, ar tik tu menesiu? nes as nesusigaudziau... ir ar bus man priskaiciuota naslaites pensija nes dirbdama dar ir mokiausi? aciu uz konsultacija
QUOTE(Candy_lips @ 2010 09 21, 10:37)
Jei teisingai paskaiciavau (manau, kad BEVEIK teisingai ), tai matematika tokia:
Sausis 11700/12=975
Papildyta:
Sausis 11700/12=975
Papildyta:
Taip paskubom paskaiciavau, tai jei iseitum gruodi, dekret. uz menesi butu apie 920 Lt, o sausi isejus apie 950 Lt - ant popieriaus. Aisku, galejau suklyst. O VPA 90proc. 887Lt, o sausi isejus 978Lt ant popieriaus.
QUOTE(VSsirduze @ 2010 09 21, 13:07)
sveikos, pakonsultuokit ir mane merginos spalio 11 iseinu i dekreta, dirbu tam paciam darbe du metus, gydytoja sake, elektroniniu budu sutvarkys jai priklausancius popierius, paskambinau i sodra viska paaiskinau ir nesupratau kokiu pazymu man reik.. sake reikia pazymu 2009 09 menesio pajamu ir 2010 10 10 pajamu, tai cia per ta visa laikotarpi nuo 2009 09 iki 2010 10 10, ar tik tu menesiu? nes as nesusigaudziau... ir ar bus man priskaiciuota naslaites pensija nes dirbdama dar ir mokiausi? aciu uz konsultacija
pazymas dvi reik nesti: 1. uz 2009 rugseji ir 2. uz 2010 10 01-10 laikotarpi
Laikoma, kad šie asmenys yra įgiję ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą tėvystės pašalpai gauti, jei iki tėvystės atostogų pradžios (iki vaiko gimimo dienos) Laikoma, kad šie asmenys yra įgiję ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą motinystės (tėvystės) pašalpai gauti, jei iki vaiko priežiūros atostogų pradžios už juos buvo sumokėtos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos nuo ne mažesnės negu 12 MMA dydžio draudžiamųjų pajamų sumos per paskutinius 24 mėnesius.
Gal galit paaiskint sia pastraipa?
Jei zmogus stovejo birzoje, tada puse metu dirbo su minimaliu atlyginimu, tada menesi nedirbo, o poto tik puse etato?
tai imant 12 men nesusidarys minimalus atlyginimas.. bet gali gauti kad ir tuos 400 kas menesi ar is vis nebemokes?
Nesuprantu, ir pati net paaiskint nemoku doh.gif
gal kas pakomentuos ir mane, tai domina??
Papildyta:
QUOTE(muimyte @ 2010 09 08, 11:47)
LABA DIENA, noreciau paklausti zinanciuju, laukiuosiu gimdymas geguzes men, perskaiciau sodros psl :
Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar. Už vienu metu auginamus du ir daugiau vaikų (pametinukus, dvynukus ir pan.) bus mokama ne daugiau kaip iki 100 proc. kompensuojamo atlyginimo dydžio išmoka. Pašalpa nebus dvigubinama ar trigubinama.
Tačiau 2011 liepą įsigaliosianti tvarka, kaip minėjome, palies tik tuos tėvelius, kuriems motinystės (tėvystės) pašalpos bus paskirtos nuo 2011 metų liepos 1 d. Tuo tarpu tėveliai, išėję vaiko auginimo atostogų anksčiau, ir toliau gaus tokias išmokas, kokios jiems buvo paskirtos arba perskaičiuotos vadovaujantis Laikinuoju įstatymu.
o ar keitesi kas nors, kad jai patenka bent viena diena is pirmesniu vaiko atostogu auginimo, galima rinktis,kad skaiciuotu kaip pirmam, mano pirmojo vaiko auginimo atostogos baigesi 2010 03 11, tai jai skaiciuos is 24 men, tai kaip ir patenku i ta laikotarpi
tikiuosi aiskiai cia paraciau
busiu dekinga uz atsakymus...
*
pakomentuokit, labai prasau, kas siuos du klausimus..., man tai labai svarbu...
Gal galit paaiskint sia pastraipa?
Jei zmogus stovejo birzoje, tada puse metu dirbo su minimaliu atlyginimu, tada menesi nedirbo, o poto tik puse etato?
tai imant 12 men nesusidarys minimalus atlyginimas.. bet gali gauti kad ir tuos 400 kas menesi ar is vis nebemokes?
Nesuprantu, ir pati net paaiskint nemoku doh.gif
gal kas pakomentuos ir mane, tai domina??
Papildyta:
QUOTE(muimyte @ 2010 09 08, 11:47)
LABA DIENA, noreciau paklausti zinanciuju, laukiuosiu gimdymas geguzes men, perskaiciau sodros psl :
Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar. Už vienu metu auginamus du ir daugiau vaikų (pametinukus, dvynukus ir pan.) bus mokama ne daugiau kaip iki 100 proc. kompensuojamo atlyginimo dydžio išmoka. Pašalpa nebus dvigubinama ar trigubinama.
Tačiau 2011 liepą įsigaliosianti tvarka, kaip minėjome, palies tik tuos tėvelius, kuriems motinystės (tėvystės) pašalpos bus paskirtos nuo 2011 metų liepos 1 d. Tuo tarpu tėveliai, išėję vaiko auginimo atostogų anksčiau, ir toliau gaus tokias išmokas, kokios jiems buvo paskirtos arba perskaičiuotos vadovaujantis Laikinuoju įstatymu.
o ar keitesi kas nors, kad jai patenka bent viena diena is pirmesniu vaiko atostogu auginimo, galima rinktis,kad skaiciuotu kaip pirmam, mano pirmojo vaiko auginimo atostogos baigesi 2010 03 11, tai jai skaiciuos is 24 men, tai kaip ir patenku i ta laikotarpi
tikiuosi aiskiai cia paraciau
busiu dekinga uz atsakymus...
*
pakomentuokit, labai prasau, kas siuos du klausimus..., man tai labai svarbu...
QUOTE(Candy_lips @ 2010 09 21, 10:37)
Sausis 11700/12=975
Papildyta:
Sausis 11700/12=975
Papildyta:
Dar nespejau parasyt, kad pajamas dekretui skaiciavau tokias:
Jei gruodi iseinat 11-05 men. po 800Lt, 06 - 600Lt (2sav. nedirbot), 07-10men. po 1200Lt. bus 11000:12 bus916Lt.
Jei sausi 12-05 po 800, 06-600, 07-11 po 1200. Bus 11400:12 bus 950Lt ant popieriaus.
Skirtumas dekreto pasalpos nedidelis, bet VPA tai jau susidaro didesnis skirt.
Naudojantis sita atlyg. skaiciuokle, tai i rankas gautus dekret. apie 763 +3proc. arba 788+3proc (nes, kaip rase, sodra nenuskaiciuoja 3 proc motinystes ir ligosdraudimo, jei gerai suprantu, o cia su viskuo nuskaiciuota)
http://www.buhalteri...dex.php?cid=709
Labas vakaras, gal kas susiduret su panasia situacija..
Esu vaiko prieziuros atostogose iki metuku, spalio men sueis metukai. Siuo metu parasiau prasyma darbovietei, kad isleistu iki 3 metuku. Ar Sodra prates man mokejima uz antrus metus? Lyg 75proc.
Aciu
Esu vaiko prieziuros atostogose iki metuku, spalio men sueis metukai. Siuo metu parasiau prasyma darbovietei, kad isleistu iki 3 metuku. Ar Sodra prates man mokejima uz antrus metus? Lyg 75proc.
Aciu