Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(l'eau @ 2010 09 16, 15:46)
galite prašyti, bet to nebus. yra tik galimybė kad skaičiuojant imtų pirmam jau apskaičiuotą du. pašalpa vistiek bus mažesnė nei su pirmu.

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif

Tai kaip supratau: ims ta pati vidurki ka jau paskaiciavo, tik pirmais metais bus 10 proc maziau, o antrais - 25 proc maziau ?
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2010 09 16, 16:31)
Tai kaip supratau: ims ta pati vidurki ka jau paskaiciavo, tik pirmais metais bus 10 proc maziau, o antrais - 25 proc maziau ?

taip smile.gif o išeiti į atostogas 2010 ar 2011 nėra skirtumo
Atsakyti
Minlina, jei mama pagimdo vaiką, kai pirmam jau 3,5 metų, su pirmuoju buvo vaiko priežiūros atostogose, kol jam suėjo treji, paskui keliems mėnesiams iki naujo dekreto grįžo į darbą, tai ar jai dar tebėra galimybė, kad naujos pašalpos apskaičiavimui imtų tą patį kompensuojamąjį uždarbį, kuris buvo apskaičiuotas pirmam vaikui ar jau nebe? Ir apskritai ar jai būnant trečius metus vaiko priežiūros atostogose skaičiuojasi soc. draudimo stažas ar jis skaičiuojasi tik pirmus dvejus metus kol mokamos pašalpos, o trečius jau nebe? g.gif
Atsakyti
taigi temoje jau rašyta :
- prašyti kad taikytų jau paskaičiuotą du galima jei į laikotarpį iš kurio skaičiuotų pašalpą įeina bent viena diena iš vpa, nesvarbu kuriam laikui buvo išeita - pusmečiui, metams, pusantrų, trejiems ar kokiam kitam laikotarpiui
- stažas skaičiuojamas visų vpa metu
Atsakyti
Aciu Enita. Cia ji mano situacija pakomentavo. Tiesiog as buvau isitikinus,kad tie patys pinigeliai kaip ir uz pirmaji mokami tik tuo atveju, jei iesini vel i dekreta kol pirmajam sueina 3m. Bet kaip supratau, vaiko metai neturi reiksmes?
Atsakyti
Ar galite paaiskinti: 4u.gif
Vienoje darbovieteje uzdirbu 1000lt, dabar pastojau ir isidarbinau i antra darboviete uz 4500lt, senoje darbovieteje likau antraeilese pareigose, iki dekreto dirbsiu ne daugiau nei puse metu, kaip bus skaiciuojamas mano vidurkis? (alga i rankas)
ar formule atrodo taip, ar kazkaip kitaip? (12x1000 + 6x4500): 12= 3250 (tai ar tokia ismoka i rankas gausiu jei bus mokama 100%) ta prasme man idomi vidurkio formule, ar uztenka dirbti pusmeti grubiai uz 8000 ir gauti maximalia ismoka ar uztenka 3 men dirbti uz 16000 per men...
Aciu uz pagalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimantine.M: 16 rugsėjo 2010 - 21:47
QUOTE(Dovis @ 2010 09 16, 21:32)
Aciu Enita. Cia ji mano situacija pakomentavo. Tiesiog as buvau isitikinus,kad tie patys pinigeliai kaip ir uz pirmaji mokami tik tuo atveju, jei iesini vel i dekreta kol pirmajam sueina 3m. Bet kaip supratau, vaiko metai neturi reiksmes?

jei vpa išeita iki vaikui sueis treji, grubiai paskaičiavus kad būtų galimybė prašyti taikyti jau apskaičiuotą du, galima išeiti į vpa/dekretą per metus po atostogų pabaigos.
Atsakyti
QUOTE(Deimantine.M @ 2010 09 16, 22:41)
Ar galite paaiskinti: 4u.gif
Vienoje darbovieteje uzdirbu 1000lt, dabar pastojau ir isidarbinau i antra darboviete uz 4500lt, senoje darbovieteje likau antraeilese pareigose, iki dekreto dirbsiu ne daugiau nei puse metu, kaip bus skaiciuojamas mano vidurkis? (alga i rankas)
ar formule atrodo taip, ar kazkaip kitaip? (12x1000 + 6x4500): 12= 3250 (tai ar tokia ismoka i rankas gausiu jei bus mokama 100%) ta prasme man idomi vidurkio formule, ar uztenka dirbti pusmeti grubiai uz 8000 ir gauti maximalia ismoka ar uztenka 3 men dirbti uz 16000 per men...
Aciu uz pagalba.

Visu pirma tai turi turet reikiama staza Jei ji turi, tada skaiciuos 12 men. pajamas, kaip ir rasei, tik nepamirsk, kad dekreto pinig. paskaiciuoti yra praleidziamas vienas menuo iki dekreto ir imami pries ji esantys 12 men. ... Taip kad dirbant puse metu iki dekreto su didesniu atlyginimu, realiai imsis tik penki ar 4 men. is ju (ziurint kada dekretas - menesio pradz. ar pbg. numatytas). O VPA jau ieis ir tie neiskaiciuoti men.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 09 17, 09:53)
Visu pirma tai turi turet reikiama staza Jei ji turi, tada skaiciuos 12 men. pajamas, kaip ir rasei, tik nepamirsk, kad dekreto pinig. paskaiciuoti yra praleidziamas vienas menuo iki dekreto ir imami pries ji esantys 12 men. ... Taip kad dirbant puse metu iki dekreto su didesniu atlyginimu, realiai imsis tik penki ar 4 men. is ju (ziurint kada dekretas - menesio pradz. ar pbg. numatytas). O VPA jau ieis ir tie neiskaiciuoti men.

Staza turiu 24men, o i dekreta pagal viska kovo gale tureciau iseiti...
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 09 17, 08:53)

Ir dar žiūrint kada prasidės VPA, jei po liepos 1 d., tuomet skaičiuos nebe iš 12, o iš 24 mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2010 09 15, 21:14)
Sveikutes  4u.gif
Buciau dekinga, jei kas visai zaliai paaiskintu apie VAP. Ar nuo jos skaiciuojami mokesciai ir jei taip, ar tokia pat suma, kaip ir nuo atlyginimo?

T.y., jei pvz. i rankas gaunu 1000Lt, tai pagal dar galiojancia tvarka 1 m. butu 900 Lt, o antri - 750 Lt ar ne visai?
Nes kai bandziau skaiciuotis ismokas pagal draudziamasias pajamas, jos iseina didesnes nei mano atlyginimas  biggrin.gif , tai itariu, kad kazkokius mokescius visgi dar nuskaiciuoja.

Jei gerai suprantu ir i gera skaiciuokle atlyginimo pataikiau, tai man atrodytu taip:
Ant popieriaus turetu jusu buti apie 1240Lt, jei siuo metu neturite vaiku.
Tad 90proc. VPA atlyginimo butu 1116Lt ant pop. ir jau butu vaikelis, i kuri turetu atsizvelgt (dideja neapmokest. pajamu minimumas). Tad gautusi apie 916Lt +3proc., kuriu Sodra turetu neatskaiciuot.
75 proc. butu tada apie 780+3proc., nes mazejant atlyginimui, mazeja ir kai kurie atskaitymai.
Jei kas tikrai zinot, tai patikslinkit mano skaiciavimus.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 16, 14:29)
Gal jums tuos pinigėlius išmokėjo kartu vienu metu už abu vaikus?

Tai kad ne - pagal sumą matau. Ne šiaip kokio šimtu, o daugiau nei tūkstančiu mažiau...
Atsakyti