Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Laabeille @ 2010 09 14, 16:16)
Manau, cia geriausia ginekologes klausti, nes ji ta pazyma izsraso gimdymo atostogoms.
Man praeita karta tai pagal mmm skaiciavo.

Man irgi taip skaiciavo ir nekeite to, kas buvo irasyta kortelej, o echoskopija 20sav. rode pora dienu maziau.
Atsakyti
sveiki,si menesi gavau is sodros dekretinius pinigelius 180 litu maziau negu iprastai. gal kas zinote, gal kokia skaiciavimo tvarka pasikeite? ko jie cia man taip numazino? vel kokia nesamone sugalvojo g.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas esate susidure sio men. pradzioje gavau dekretinius uz busima antra leliuka, taciau dar siuo metu esu ir VPA pirmo vaikelio (eina antri metai), bet pasalpos is sodros siandien negavau, ka reikia daryti ir kur kreiptis ar man jau jos ir nebus???
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Buciau dekinga, jei kas visai zaliai paaiskintu apie VAP. Ar nuo jos skaiciuojami mokesciai ir jei taip, ar tokia pat suma, kaip ir nuo atlyginimo?

T.y., jei pvz. i rankas gaunu 1000Lt, tai pagal dar galiojancia tvarka 1 m. butu 900 Lt, o antri - 750 Lt ar ne visai?
Nes kai bandziau skaiciuotis ismokas pagal draudziamasias pajamas, jos iseina didesnes nei mano atlyginimas biggrin.gif , tai itariu, kad kazkokius mokescius visgi dar nuskaiciuoja.
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2010 09 15, 17:10)
Sveikos, gal kas esate susidure sio men. pradzioje gavau dekretinius uz busima antra leliuka, taciau dar siuo metu esu ir VPA pirmo vaikelio (eina antri metai), bet pasalpos is sodros siandien negavau, ka reikia daryti ir kur kreiptis ar man jau jos ir nebus???

Mano ta pati situacija, bet gavau pinigėlius už pirmąjį.
Šiaip jums jie priklauso, nežinau kodėl negavote, gal ryt perves g.gif
Atsakyti
Patikslinkit ar gerai supratau, esu VPA ir i dekreta iseisiu kai busiu VPA, tai sodrai man reikia pateikti nedarbingumo pazyma gauta is daktaro o is darbovietes nieko nereikia, o kai eisiu antro vaikelio VPA tada reikia isakymo del atostogu is darbovietes ir abieju vaiku gimimo liudijimu o visa kita sodroje uzpildys.
Papildyta:
ir dar pamirsau paklausti ta nedarbingumo pazymejima irgi pateikti darbovietei?
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2010 09 15, 19:10)

Va va. Man irgi panašiai - išmokėjo tik už antrąjį vaikiuką, nors dar ir pirmajam dveji nesuėję. Gal jau nebemoka pametinukams nuo rugpjūčio? Bet lyg tik nuo 2011 liepos turėtų nemokėt...
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2010 09 15, 21:14)
T.y., jei pvz. i rankas gaunu 1000Lt, tai pagal dar galiojancia tvarka 1 m. butu 900 Lt, o antri - 750 Lt ar ne visai?
Nes kai bandziau skaiciuotis ismokas pagal draudziamasias pajamas, jos iseina didesnes nei mano atlyginimas  biggrin.gif , tai itariu, kad kazkokius mokescius visgi dar nuskaiciuoja.

Suma gaunasi šiek tiek kitokia, kadangi Sodra nenuskaičiuoja 3% sau, tačiau GPM ir PSD mokesčius atskaičiuoja kaip ir nuo atlyginimo.

QUOTE(Vilma-Ieva @ 2010 09 16, 13:17)
Va va. Man irgi panašiai - išmokėjo tik už antrąjį vaikiuką, nors dar ir pirmajam dveji nesuėję. Gal jau nebemoka pametinukams nuo rugpjūčio? Bet lyg tik nuo 2011 liepos turėtų nemokėt...

Gal jums tuos pinigėlius išmokėjo kartu vienu metu už abu vaikus?
Atsakyti
Perskaičiau nemažai, bet liko klausimas dėl naujos tvarkos. Jeigu į nėštumo ir gimdymo atostogas aš išeinu balandžio mėnesį, o gimdymas birželio pabaigoje, t.y. VPA skaičiuojasi nuo liepos vidurio kažkur, tai nėštumo ir gimdymo atostogų išmokas man skaičiuos pagal seną tvarką, o VPA pagal naują? unsure.gif Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
Drisiu pakartoti klausimeli, gal kas buvo panasioje situacijoje:

trecius metus esu vaiko auginimo atostogose - iki 2011 05 16, o 2011 kovo pradzioje turetu gimti antras vaikas.
Prasysiu kad gimdymo atostogoms ir vaiko prieziuros atostogoms skaiciuotu pagal pirmo vaiko auginimo pajamas. Nes dabar nieko negaunu.
Tai kuri laikotarpi tuomet ims skaiciavimui?
Ar tuos 12 men kai vaikui buvo 1-2metai?
Ar 12 men iki isejau pirmo vaiko auginti?
Ar man yra skirtumas - iseiti i gimdymo atostogas 2010 paskutinem dienom ar 2011 pirmom dienom?

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2010 09 16, 14:45)
Prasysiu kad gimdymo atostogoms ir vaiko prieziuros atostogoms skaiciuotu pagal pirmo vaiko auginimo pajamas.

galite prašyti, bet to nebus. yra tik galimybė kad skaičiuojant imtų pirmam jau apskaičiuotą du. pašalpa vistiek bus mažesnė nei su pirmu.
Atsakyti
Sveikos,
Noriu pasiteirauti. Jei mano dekretas baigesi rugsejo 2 d. ir darboviete visus dokumentus sutvarke per pora dienu, kada gausiu pirmus motinystes pasalpos pinigus, jau si men ar tik spalio.
Dekui uz atsakymus smile.gif
Atsakyti