Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(pasaku salis @ 2010 09 08, 19:29)

2.kita klausima klausiu uz drauge. taip pat apie dekreta. ji augina vaikuti gimusi 2008 09, yra vaiko prieziuros atostogose,nuo rugsejo prasidejo treti vaiko prieziuros metai ir gaunasi 2 menesiai be pajamu, nes i dekreta iseina lapkricio pabaigoje, gimdo 2011 vasari, kokiu budu ir is kokiu menesiu jos atveju  skaiciuosis dekretas?tokiu pat kaip pirmam vaikui is ankstesnio atlyginimo ar is kazkuriu vaiko auginimo atostogu menesiu? jeigu ji planuoja rinktis motinystes pasalpa, pagal jai palankesni vidurki, kuris gaunasi palankesnis, jeigu skaiciuoja is pirmo vaiko prieziuros atostogu menesiu, o ne is menesiu pries iseinant i tas atostogas? o skaiciuojant dekreta irgi galima prasyt parinkt palankesni vidurki?tarkim galima rinktis, jog dekreta skaiciuotu is darbo atlyginimo pries motinystes pasalpa, o motinystes  pasalpos prasyti pagal pirmam vaikui paskaiciuota pasalpa. ar abiem atvejais turi imti is to pacio? nezinau ar aiskiai surasiau, bet diskutavome diskutavome ir pasiklydome  4u.gif

Na, mano klausimas analogiskas....
Tai jei kas galetu atsakyti i sita, tai man viskas butu aisku apie mano atveji.

Tik kazkur dingo visos kurios gaudosi istatymuose verysad.gif O as skaitau skaitau, nors ir su aukstuoju, bet visgi ne teisininke ir ne buhaltere - nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2010 09 08, 12:05)
gal kas padetu paskaiciuoti:
pradejau dirbti 2005 04 18
2007 06 18-2007-10-21 nestumo ir gimdymo atostogos
bet emiau pries 14 d. atostogu nuo 2007 05 21-2007 06 06- sitos atostogos paskaiciuotos uz laikotarpi 2007 04 18-2007 10 21
ar teisingai?

Jei imone atostogas suteike is anksto, kai jos jums dar nepriklause (nes uz praejusius metus jau buvo isnaudotos), tai 2 savaites atostogu ir gautusi is situ puses metu. Tik mazai imoniu taip atostogom i prieki svaistosi...
Atsakyti
QUOTE(Barbekiu @ 2010 09 09, 09:02)
padėkite, atsakykite, kas suprantate blush2.gif

Taigi praejusiam puslapy jau pacitavo is Sodros psl., kad nuo nuo kitu metu liepos 1 ismoka bus ne didesne kaip 100proc. auginantiems dvynukus, pametinukus... ismoka nebus dvigubinama, trigubinama ir t.t. Jei dar iki tos datos vaiko augin. iseisite, tai gal dar bus geresnis variantas - nezinau, nesigilinau.
Atsakyti
Labai prasau pagalbos !

Uzsiimu individualia veikla pagal pazyma, esu deklaravus ir sumokejus mokescius uz 2009m.
Jei i dekreta iseinu 2010m spali,kaip SODRA paskaiciuos man nestumo/gimdymo atostogu ismokas ir motinystes pasalpa?
Pagal istatyma kaip suprantu turetu skaiciuoti pagal 2009 10-2010 09men (12men laikotarpis), bet juk deklatuotos tik 2009m pajamos,o uz 2010 deklaruojama tik 2011 geguze! doh.gif
VMI is SODRA vis skirtingai aiskina: sodra-turit deklaruot iki dekreto 2010m pajamas, VMI: uz 2010 galesit deklaruot tik 2011 m doh.gif doh.gif doh.gif

TAI KAIP YRA IS TIESU?? PADEKIT KAS NORS PASIMECIAU JUODAI!!!
Ir kokio dydzio tos ismokos man priklauso jei uz 2009 m bus deklaruota 27000 pajamu,o uz 2010 kazkur 26000?
Atsakyti
Pokahonta, mano vyras dabar šituos Sodros pragaro ratus eina.
Tu turi už šiuos metus sumokėti avansu ir pateikti SAV. Turėk omeny, kad Sodra permokų negrąžina, o jei pasibaigus metams paaiškės, kad yra nepriemoka, ją sumokėsi teikdama deklaraciją už šiuos metus.
Per mėnesį avansu gali sumokėti mokesčius nuo ne didesnės nei 4680 lt sumos. Beje, reikiamą stažą turi? O draustumą šiuo metu? Nes jei užsiimi tik IV, vien stažo nepakaks.
Parašyk į AŽ, kas domina, pamėginsiu atsakyt, ką pavyko išsiaiškinti.

Beje, dėl deklaravimo Sodra nusišneka juodai. Teisi VMI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulala: 09 rugsėjo 2010 - 12:35
Sveikos noreciau pajklausti, esu VPA, ir i dekreta iseinu kai dar busiu VPA , daktare israsys nedarbingumo pazymejima, o ar ji reikia pateikti darbdaviui?
Atsakyti
QUOTE(sonatos @ 2010 09 09, 21:03)
Sveikos noreciau pajklausti, esu VPA, ir i dekreta iseinu kai dar busiu VPA , daktare israsys nedarbingumo pazymejima, o ar ji reikia pateikti darbdaviui?

Jeigu norite gauti $ iš SODROS (jei jie jums priklauso), tuomet žinoma, kad reikia.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 09 09, 14:32)
Pokahonta, mano vyras dabar šituos Sodros pragaro ratus eina.
Tu turi už šiuos metus sumokėti avansu ir pateikti SAV. Turėk omeny, kad Sodra permokų negrąžina, o jei pasibaigus metams paaiškės, kad yra nepriemoka, ją sumokėsi teikdama deklaraciją už šiuos metus.
Per mėnesį avansu gali sumokėti mokesčius nuo ne didesnės nei 4680 lt sumos. Beje, reikiamą stažą turi? O draustumą šiuo metu? Nes jei užsiimi tik IV, vien stažo nepakaks.
Parašyk į AŽ, kas domina, pamėginsiu atsakyt, ką pavyko išsiaiškinti.

Beje, dėl deklaravimo Sodra nusišneka juodai. Teisi VMI.

Labai aciu uz atsakyma,Sodroj irgi per kazkoki stebukla (!) radau zmogu,kuris man irgi taip paaiskino.Bent deja avansa dabar galiu tik uz du menesius sumoketi: uz rugseji, spali, aisku vis geriau nei nieko,vis siek tiek geriau.Nervas ima,kad nuo pat pastojimo nuolat domejausi kas kaip ir apie jokias imokas nieks nieko nesake,o dabar aisku kaltu nera doh.gif doh.gif Staza tai as turiu,del to viskas gerai, kas menesi savarankismai PSDI mokejau rolleyes.gif Man tik deja vistiek nesuvokiama, kad net deklaravus geguze uz 2010m pajamas imokas gausiu vos po 800lt,kai atskaicius mokescius man likdavo 1600 Lt,tai kur tas teisingumas ir 90proc nuo algos?? doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sonatos @ 2010 09 09, 21:03)

Sodra nemoka jokiu ismoku, kol darbdavys nepristato pazymos apie jusu nedarbingumo laikotarpi smile.gif . Tad reikes.
Atsakyti
Sveikos, gal kas atsakys, jeigu bunant VPA imone bankrotuoja, ar bus toliau mokami pinigai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2010 09 10, 07:48)
Sveikos, gal kas atsakys, jeigu bunant VPA imone bankrotuoja, ar bus toliau mokami pinigai? g.gif

bus mokami tik reikia pristatyti sodrai pazyma kad jus atleido bankrutavus imonei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spongebob @ 2010 09 10, 09:56)
bus mokami tik reikia pristatyti sodrai pazyma kad jus atleido bankrutavus imonei smile.gif

Tikrai taip. as irgi tuo domejaus.
Atsakyti