Įkraunama...
Įkraunama...

BATIKA- mirga marga raštai :)

Sveikos smile.gif
Štai mano bandymai rištinės batikos ant įvairių marškinėlių smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(~ella~ @ 2009 03 24, 15:24)
Visai atsitiktinai pamačiau šitą temą. Ji iš esmės dubliuojsi su Tapybos ant medžiagos tema. Merginos jūs čia tiek pripainiojot, kad tuoj visai giliai miške atsidursite.
Tavęs ir negalėjo suprasti nes tokių dažų nėra  doh.gif . Knygos tokios neturiu bet nete suradus, apraše pasiskaičius suprantu jog ten kažkas apie rištinę tecniką kuriai galima naudoti dažus šilkui, o jų pirkti yra.
Dar kartelį....nebūna šiltų ar šaltų dažų  ax.gif
Čia kažkas labai mandro  doh.gif  nebent ta mokomoji priemonė skirta ruošti specus kurie dirbs audinių fabrikuose kurs raštus medžiagoms ir jiems reikia daug spec žinių apie pramoninius dažus  bigsmile.gif Arba tai apie tuos pačius kuriuos ir aš naudoju tik labai moksliškai  lotuliukas.gif

Na o dabar gal pabandysiu viską supaprastinti, tai gi pradedam  thumbup.gif Nelysiu į istoriją apie tikrają indonezijos batiką, mus čia to ir nereikia  bigsmile.gif Terminas Batika dabar į save talpina daugelį technikų kuriomis tapoma ant medžiagos; šaltoji ir karštoji batika, plangi  g.gif šitą terminą pirmą kart girdžiu bet manau, kad tai kažkas panašaus į šiboti.
Šaltoji ir karštoji batika tai irgi kiek sąlyginis pavadinimas. Šiose techninose skiriasi rezervavimo būdas. Šaltojoje naudojamas šiuolaikinių naujų technologijų sukurti rezervai (arba kontūrai) labai patogūs naudoti  thumbup.gif. Karštoji batika- joje kaip rezervas naudojamas vaškas ,tiksliau vaško ir parafino mišinys. Karštoji ta batika todėl ir vadinama nes vaškas ištirpinamas pakaitinamas ir tada juo dengiama medžiaga.
Nevarkite su tais parduotuviniais anilininiais dažais iš viso manau jie tinka dažyti tik vienspalviškai vientisus medžiagos gabalus o tapybai jie sunkiai tinka  schmoll.gif
Dailės reikmenų parduotuvėse yra pakankamai puikių dažų šilkui arba tekstilei, (pastarųjų nenaudoju todėl bijau ką ir rašyti) kurie po tapymo fiksuojasi lygintuvu. Gaminys puikiai skalbiasi, dažai gražūs ir visų įmanomų spalvų. Gamintojai įvairūs, čia jau pagal pasirinkimą. Būna dažų fiksuojamų garais,jų fiksavimas kiek sudėtingiasnis, todėl pradžiai geriau rinktis fiksuojamus lygintuvu.
TingiKace o čia gal tavo darbelis? Labai įdomus  thumbup.gif  ir tai su tais anilininiais ?? O kaip tu jį fiksavai  g.gif  negi visą tokį ištapytą virei  g.gif  g.gif ir niekas nenusiplovė ?
Nesu jokia profesionalė bet tapau ant šilko  ir tikrai nemažai prisirinkusi teorinių žinių kurias mokausi įgyvendinti praktikoje todėl jei kam padėsiu savo žiniom bus labai malonu nes tai ką čia parašiau tai tik maža dalelytė apie batiką.
Siūlau  apsilankyti temoje "Tapyba ant medžiagos" ši tema gyvesnė joje renkasi daugiau moteriškių susirgusiu šia liga  bigsmile.gif


pakelsiu sena tema, nes goole meta kai ieskai dazu.

Del salto dazymo, YRA tokiu dazu mirksiukas.gif

Краска многоцелевая для холодного крашения DYLON
http://www.estadance...t...&detail=179
Atsakyti
4u.gif pakelsiu ir as , nes kai ieskojau batikos ismete sita tema blush2.gif
Atsakyti
Padange, šilko tapyba tai yra šalta batika. Žvilgterėk tenai gal surasi ko ieškai. Mergaitės dirba ir su šalta batika su su vašku
Atsakyti
sveiki, labai labai noreciau kad kas pasidalintu patirtimi rištinės batikos smile.gif parasykite man az labai labai prasau smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Patalyne, dazyta batkos technika wink.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos mergaitės,

Nežinau ar ten būsiu papuolusi, bet norėjau paklausti, kokius dažus naudoti štampavimui ant sintetikos?(plona, permatomo audinio skarelė)
Kažkas panašaus kaip čia: http://www.laikas.lt...lyg-plunksnele/

Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Tunika, krepdešinas, šibori
user posted image

mišri technika, šibori, tapyti lapai
user posted image

Šibori
user posted image

karšta batika
user posted image
Atsakyti
Visko čia pas mane - nuo batikos mėginukų iki tapybos ant šilko
Jei kam įdonu ax.gif
https://www.facebook...5...e=3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 04 kovo 2014 - 20:58
Sveiki, grįžtu į Lietuvą iš Indonezijos, galiu čia nupirkti batikos piešimui skirtų įrankių, natūralių dažų ir kitų reikalingų daiktų batikos gamybai namuose:)

čia galimi variantai smile.gif
http://www.supermama...0#entry69743855
Atsakyti
Man rodos mano postas buvo ištrintas , nors ir seprantu kodėl
Yra įkurta tapybos ant šilko asociacija, pagooglinus puslapis atsidarys. Gal kam įdomu.
Gerb. Supermama, asocoacija tai ne reklama ir ne darbų pardavimas. Galit patikrinti štai čia
http://silkotapybosa...ija.weebly.com/
Atsakyti
Panaudota šibori, vaškas ir tapymas
user posted image
Atsakyti