Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės - 3 dalis

QUOTE(balla @ 2011 08 24, 18:01)
Pasisiuvau ir aš langui grožį smile.gif Iš tikro nieko sudėtingo. Tik baisiausias kirpimas buvo  biggrin.gif

Koks grooožis bigsmile.gif wub.gif Šaunuolė thumbup.gif
Sakykit,kiek maždaug kainuotų pasiūti romanetes standartiniam langui?
Atsakyti
Smagu girdėt komplimentus mano romanetei aciuks.gif

QUOTE(jurgitte @ 2011 08 26, 15:48)
Labai dailiai pasiuta romnete.
Kaip supratau, mechanizma pirkote gatava, beje, kur ir kiek kainavo?
Siuvote is medvilnes? Jei taip, ar butina plaut pries siuvima audinio susitraukimui, kad paskui nesitrauktu?

Mechanizmą pirkau iš čia , bet dar papildomai per plotį ėmiau dvi virvutes. Visos kainos nurodytos, pasikaičiavau pagal savo metrus ir užsakiau. Pas mane su virvute, ne grandinele.
Audinys tai 100% medvilnė, prasukau su skalbimo mašina, nes pabijojau neskalbus siūt. Ir likusiems langams taip dariau/darysiu. Kažkaip ramiau tada smile.gif

QUOTE(Katuliux @ 2011 08 29, 16:22)
Na ir as po truputuka bandau romanetes susimeistrauti... smile.gif  labai jau daug man laiko uzima, nes "gamyba" prasideda kai vaikas miega. Na kai pabaigsiu butinai pasirodysiu smile.gif

Būtinai pasirodyk drinks_cheers.gif

QUOTE(DOLLILYTE @ 2011 09 01, 20:55)
Koks grooožis bigsmile.gif  wub.gif Šaunuolė thumbup.gif
Sakykit,kiek maždaug kainuotų pasiūti romanetes standartiniam langui?

Nežinau koks tas standartinis langas g.gif Šiaip tai reikia pasiskaičiuoti - koks mechanizmo ilgis, kiek ir kokio ilgio strypelių reikia, kiek virvučių (jei mechanizmas virvelinis), atsvaras, ta lipni juosta kur prilipina visą romanetę prie mechanizmo, žiedeliai, arba užuolaidinė juosta. Plius medžiaga. Viską sudedi ir turi smile.gif
Man vienam 1,80*2,60 langui mechanizmas su detalėm ~130-140. Medžiagos pirkau visiems langams, tai kiek vienam langui kainuoja neskaičiavau.
Atsakyti
Sveikos darbštuolės.

pribrendo reikalas ir man įsigyti romanetes. Kol kas dar tik pradėjau domėtis, tad ir klausimų kyla nemažai.
Ketinu pirkti romanečių mechanizmus, o pačias romanetes pasius mano kruopščioji mamytė.
Šiuo metu langų nišose jau puikuojasi dieninės užuolaidos. Norėčiau tvirtesnio, nepralaidaus šviesai audinio romanečių, kabinamo virš lango ant sienos (ne nišoje ir ne ant lubų).

Taigi, klausimai būtų tokie:
1) Kokį geriau rinktis mechanizmą: virvelinį ar su grandinėle? Kiek supratau, virvelinis maždaug perpus pigesnis, tačiau daugiau skirtas lengvesniam audiniui, tuo tarpu su grandinėle patvaresnis, galima rinktis didesnio pločio, atlaiko sunkesnį audinį. Galbūt kas nors galėtų rekomenduoti (ar atvirkščiai, pasidalinti neigiama patirtimi)konkrečias firmas ar mechanizmus. Nusižiūrėjau "Euriviloj", bet jie siūlo dviejų tipų su grandinėle, kainos skirtingos, tai nepagaunu, kuo jie skiriasi.

2) Reikia uždengti 4 langus (pridedu brėžinėlius). Nežinau, ar daryti vientisas romanetes ant visų langų, ar skaidyti.
Pirmas langas yra dvivėrės durys į terasą (tankiausiai varsome tik 1 pusę). Ar šią romanetę daryti iš 1 ar 2 dalių?
Antras ir trečias langas yra virtinos, taigi su jais kaip ir aišku - viena dalis.
Ketvirtas langas su vidurine varstoma dalimi. Ar daryti 1 ar 3 dalis?

Man tikriausiai gražiau būtų visos romanetės iš vienos dalies (nes kai yra kelių dalių sunku sudėti, kad nebūtų tarpo), tačiau nežinau, ar mechanizmai atlaikys tokias apkrovas, ypač to lango, kuris yra trijų dalių.

3) Kiek cm platesnė turėtų būti romanetė nei lango plotis, kad gražiai žiūrėtųsi?

4) Kokiame aukštyje turėtų būti romanetės mechanizmas virš lango? Norėčiau, kad aukščiausioje padėtyje langas nebūtų uždengtas (nes yra terasos durys, pro kurias bus vaikštoma, o kiti langai tada eis tuo pačiu stiliumi).

user posted image

Iš anksto dėkoju už atsakymus ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nautica @ 2011 09 10, 17:34)
Sveikos darbštuolės.

pribrendo reikalas ir man įsigyti romanetes. Kol kas dar tik pradėjau domėtis, tad ir klausimų kyla nemažai.
Ketinu pirkti romanečių mechanizmus, o pačias romanetes pasius mano kruopščioji mamytė.
Šiuo metu langų nišose jau puikuojasi dieninės užuolaidos. Norėčiau tvirtesnio, nepralaidaus šviesai audinio romanečių, kabinamo virš lango ant sienos (ne nišoje ir ne ant lubų).

1) Kokį geriau rinktis mechanizmą: virvelinį ar su grandinėle? Kiek supratau, virvelinis maždaug perpus pigesnis, tačiau daugiau skirtas lengvesniam audiniui, tuo tarpu su grandinėle patvaresnis, galima rinktis didesnio pločio, atlaiko sunkesnį audinį. Galbūt kas nors galėtų rekomenduoti (ar atvirkščiai, pasidalinti neigiama patirtimi)konkrečias firmas ar mechanizmus. Nusižiūrėjau "Euriviloj", bet jie siūlo dviejų tipų su grandinėle, kainos skirtingos, tai nepagaunu, kuo jie skiriasi.

2) Reikia uždengti 4 langus (pridedu brėžinėlius). Nežinau, ar daryti vientisas romanetes ant visų langų, ar skaidyti.
Pirmas langas yra dvivėrės durys į terasą (tankiausiai varsome tik 1 pusę). Ar šią romanetę daryti iš 1 ar 2 dalių?
Antras ir trečias langas yra virtinos, taigi su jais kaip ir aišku - viena dalis.
Ketvirtas langas su vidurine varstoma dalimi. Ar daryti 1 ar 3 dalis?

Man tikriausiai gražiau būtų visos romanetės iš vienos dalies (nes kai yra kelių dalių sunku sudėti, kad nebūtų tarpo), tačiau nežinau, ar mechanizmai atlaikys tokias apkrovas, ypač to lango, kuris yra trijų dalių.

3) Kiek cm platesnė turėtų būti romanetė nei lango plotis, kad gražiai žiūrėtųsi?

4) Kokiame aukštyje turėtų būti romanetės mechanizmas virš lango? Norėčiau, kad aukščiausioje padėtyje langas nebūtų uždengtas (nes yra terasos durys, pro kurias bus vaikštoma, o kiti langai tada eis tuo pačiu stiliumi).

user posted image

Iš anksto dėkoju už atsakymus ir patarimus  4u.gif

pasistengsiu trumpai atsakyti:
is tos firmos kur ziurit pirkciau mechanizmus tuos kur yra profi, brangesni, bet daug kuom geresni..
jei patinka vientisos romaneetes, tai ju neskaidykit, atlaikys mechanizmai net ir 264 cm plocio, bet jau ji kilnoti bus zymiai sunkiau nei pvz metro plocio, bet viskas normos ribose.
uzleisti sonuose rekomenduoju bent po 5 cm gali buti ir daugiau
i auksti virs lango nisos turetu buti tokiam aukstyje kad neuzdengtu, tai reikia sutraukti romanete ir pamatuoti wink.gif tik jei romanetes yra vienoje sienoje reikia ziureti kad visos kabintusi tame paciame aukstyje, nes kitaip nelabai graziai gali ziuretis..
o del tu langu kurie varstomi ir iseinami i terasa pamastykit giliau ar tikrai neverta ju daryti atskiru..
tai tiek sekmes, lauksim foto, rezultato wink.gif
Atsakyti
Ačiū už komentarą. Būčiau dėkinga ir už kitas nuomones (ypač dėl terasos durų: vizualiai geriau žiūrėtųsi vientisa romanetė, nes visos kitos vientisos, bet va kaip su praktiškumu?).

Dar norėčiau paklausti, gal kad domėjosi, kieno geresnė kokybė: ar Eurivilos Profi mechanizmo, ar Laurestos? Kaip su tais virveliniais? Ar norint tvirtesnio daikto į juos geriau nei nežiūrėti?

Dabar dar dėl aukščio virš lango: romanetės aukštį reikia žinoti prieš siuvant, neišeina gatavos pakabinti ir tada žiūrėti, kokiame aukštyje ji bus, nes tada apačia gali būti netinkamame aukštyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nautica @ 2011 09 11, 11:27)
Ačiū už komentarą. Būčiau dėkinga ir už kitas nuomones (ypač dėl terasos durų: vizualiai geriau žiūrėtųsi vientisa romanetė, nes visos kitos vientisos, bet va kaip su praktiškumu?).

Dar norėčiau paklausti, gal kad domėjosi, kieno geresnė kokybė: ar Eurivilos Profi mechanizmo, ar Laurestos? Kaip su tais virveliniais? Ar norint tvirtesnio daikto į juos geriau nei nežiūrėti?

Dabar dar dėl aukščio virš lango: romanetės aukštį reikia žinoti prieš siuvant, neišeina gatavos pakabinti ir tada žiūrėti, kokiame aukštyje ji bus, nes tada apačia gali būti netinkamame aukštyje  g.gif

nufotografuokit savo langa kad matytusi ir lubos, apziuresiu pakomentuosiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2011 09 11, 15:13)
nufotografuokit savo langa kad matytusi ir lubos, apziuresiu pakomentuosiu wink.gif

Lubos aukštai, vietos sočiai. Ant lubų kabinti nenoriu.
Atsakyti
QUOTE(Nautica @ 2011 09 10, 17:34)

1. Kuris geresnis nežinau, aš rinkausi virvelinį. Nes ta grandinėlė man visai nepatinka (čia jau mano principai smile.gif) Medvilnės audinys nėra iš lengvųjų, tai aš tik padidinau virvučių skaičių, nei standartiškai numatyta. Man reikėjo uždengti duris (vitrina vadinti nedrįstu) į terasą, tai romanetės plotis gavosi 1,80 m, o aukštis ~2,40 m. Tik reikia žinoti, kad ta virvelė, kai sutrauki romanetę, ji palieka labai ilga, pasideda ant žemės geras galas. Aš mazgiuką lengvą padarau ir tiek, man ta nebuvo problema.
2. Dariau vientisas, neskaidžiau. Aš ir tavo vietoje neskaidyčiau, na nebent tau gražiau taip. O tas mechanizmas, su kuriuo dariau, rekomenduoja ne didesnei romanetei nei 3*3 m, priklausomai nuo medžiagos.
3. Kiek prieš siuvant skaičiau, tai apie 10 cm. Ir pati tiek dariau - kolkas žiūrisi gražiai smile.gif
4. Pas mane sutraukta romanetė užima ~29 cm. Strypelius siuvau kas 31 cm. Deja, aukščiau neišėjo pritvirtinti mechanizmo, tai darant duris šiek tiek liečiasi. Mes tvirtinom prie sienos.

Dabar dar dėl aukščio virš lango: romanetės aukštį reikia žinoti prieš siuvant, neišeina gatavos pakabinti ir tada žiūrėti, kokiame aukštyje ji bus, nes tada apačia gali būti netinkamame aukštyje 

Kai siuvau romanetes, apačią palikau neatsiūtą. Tada prisukom mechanizmą, uždėjom romanetę, ir pasižymiu kokį ilgį palikti. Nelabai matosi kelių cm skirtumas tarp strypelių. Aš pirkau iš Laurestos, dėl tvirtumo ar kokybės galėčiau po ilgesnio naudojimo laiko pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2011 09 12, 12:53)

3. Kiek prieš siuvant skaičiau, tai apie 10 cm. Ir pati tiek dariau - kolkas žiūrisi gražiai smile.gif
4. Pas mane sutraukta romanetė užima ~29 cm. Strypelius siuvau kas 31 cm. Deja, aukščiau neišėjo pritvirtinti mechanizmo, tai darant duris šiek tiek liečiasi. Mes tvirtinom prie sienos.
Kai siuvau romanetes, apačią palikau neatsiūtą. Tada prisukom mechanizmą, uždėjom romanetę, ir pasižymiu kokį ilgį palikti. Nelabai matosi kelių cm skirtumas tarp strypelių. Aš pirkau iš Laurestos, dėl tvirtumo ar kokybės galėčiau po ilgesnio naudojimo laiko pasakyti.

Dėkoju už atsakymą. Man irgi gražiau vientisos ir manau neskaidysiu.
Norėčiau pasitikslinti:
3. 10 cm iš viso ar iš kiekvieno šono po 10 cm?
4. Aš irgi panašiai mąsčiau, bet gražiau kai visos klostės vienodo pločio. Dar jei apatinė gautųsi tumpesnė, tai kaip ir tvarkoj, bet jei ilgesnė, tai manau suvyniojus ne taip gražiai žiūrėtųsi. Mačiau atsiliepimus, kad kai kurios apatinė klostę specialiai daro siauresnę, nes gražiau žiūrisi (kaip iš tikrųjų, nežinau). Jaučiu reikės daryti testinė variantą kitam kambary ir žiūrėt kaip gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Nautica @ 2011 09 12, 12:16)
Dėkoju už atsakymą. Man irgi gražiau vientisos ir manau neskaidysiu.
Norėčiau pasitikslinti:
3. 10 cm iš viso ar iš kiekvieno šono po 10 cm?
4. Aš irgi panašiai mąsčiau, bet gražiau kai visos klostės vienodo pločio. Dar jei apatinė gautųsi tumpesnė, tai kaip ir tvarkoj, bet jei ilgesnė, tai manau suvyniojus ne taip gražiai žiūrėtųsi. Mačiau atsiliepimus, kad kai kurios apatinė klostę specialiai daro siauresnę, nes gražiau žiūrisi (kaip iš tikrųjų, nežinau). Jaučiu reikės daryti testinė variantą kitam kambary ir žiūrėt kaip gaunasi.

Nėr už ką mirksiukas.gif Pačiai daug klausimų buvo.
3. Iš kiekvieno šono po 10 cm.
4. Gražiau turbūt kol viską su centimetru matuoji smile.gif Nes kai prisisiūna juostelės, o kai dar susitraukia, tai tas 1 ar 2 cm mano akiai nesimato smile.gif Apatinė pas mane gal ir gavosi šiek tiek siauresnė, nes įtraukiau ir atsvarą į tuos cm.
Va kaip pas mane sutraukta atrodo
user posted image
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2011 09 12, 13:32)
Nėr už ką  mirksiukas.gif  Pačiai daug klausimų buvo.
3. Iš kiekvieno šono po 10 cm.
4. kai prisisiūna juostelės, o kai dar susitraukia, tai tas 1 ar 2 cm mano akiai nesimato smile.gif Apatinė pas mane gal ir gavosi šiek tiek siauresnė, nes įtraukiau ir atsvarą į tuos cm.
Va kaip pas mane sutraukta atrodo

Graži Jūsų romanetė, sutraukus tikrai nesimato nieko įtartino smile.gif Žodžiu, reikia kad apatinė dalis nesigautų per ilga, tada viskas bus liuks.

Na net nežinau, po 10 cm iš kiekvieno krašto man kiek daugoka atrodo, reikės dar pasidairyti pavyzdžių g.gif Kita auksarankė rekomendavo po 5 cm.

Atsakyti
Planuoju ir as bandyti, nors kol kas cia man tamsus miskas doh.gif Tik tiek, kad mechanizma turiu, tik noriu pakeisti pacia medziaga. Ar sudetinga? Kaip suprantu, tereikia nuimti senaja, ir pagal ja, pasiuti nauja? blush2.gif
Atsakyti