Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis makšties žiedas, 5 dalis

QUOTE(Linciukinas @ 2012 02 23, 14:48)
Supratau, ačiū. Pati atradau, kad perkant internetu www.vaistine.lt - Norfos ir Gintarines vaistines puslapis, ten kainuoja 48,15 Lt. Vadinasi taupant laiką verta ir į Eurovaistinę užsukti.
Dar gal galit paaiškinti: sakykim pradedi naudoti (pirmą kartą) ketvirtadienį (02.23), tada išsiimi po 3 savaičių, ketvirtadienį (03.15), mmm prasideda po 2-3 dienų (šeštadenį-sekmadienį), tai taip išeina  kad ciklas sutrumpėja iki 23-25 dienų (nors standartiškai visada būdavo 28 d.). Tada vėl pradedi naudoti sekančios savaitės kevirtadienį (03.22), nepaisant kad dar nesibaigę mmm? Ar aš čia kažko nesuprantu?

Viską gerai parašėte. Pirmas ciklas bus trumpesnis savaite laiko, kadangi žiedą įsidedat pirmą mm dieną, o po to, kai jau ištraukiate pertraukai, vėl prasideda mm, bet kai įsidėsit antrą žiedą, jau nebus mm. Įprastai naudojant žiedą kraujavimas sutrumpėja. Prieš naudojimą mano mm kartais net tęsėsi 6-7 dienas, dabar kai naudoju žiedą, jos būna 3-4 dienų ir prasideda 3 pertraukos dieną, tad kai įsidedu naują žiedą, mm jau būna pasibaigusios. Beje, iškarto perspėju, kad pirmą kart naudojant gali teplioti ilgą laiką. Tikrai neišsigąskite, taip pratinasi kūnas, man tepliavo dvi savaites. Sėkmės! Jei dar turit klausimų rašykite, bandysiu padėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey-love @ 2012 02 23, 14:36)
Viską gerai parašėte. Pirmas ciklas bus trumpesnis savaite laiko, kadangi žiedą įsidedat pirmą mm dieną, o po to, kai jau ištraukiate pertraukai, vėl prasideda mm, bet kai įsidėsit antrą žiedą, jau nebus mm. Įprastai naudojant žiedą kraujavimas sutrumpėja. Prieš naudojimą mano mm kartais net tęsėsi 6-7 dienas, dabar kai naudoju žiedą, jos būna 3-4 dienų ir prasideda 3 pertraukos dieną, tad kai įsidedu naują žiedą, mm jau būna pasibaigusios. Beje, iškarto perspėju, kad pirmą kart naudojant gali teplioti ilgą laiką. Tikrai neišsigąskite, taip pratinasi kūnas, man tepliavo dvi savaites. Sėkmės! Jei dar turit klausimų rašykite, bandysiu padėt  4u.gif

Labai labai, AČIŪ drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Linciukinas @ 2012 02 23, 16:13)
Labai labai, AČIŪ  drinks_cheers.gif

nėr už ką, malonu padėti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif pries metus naudojau ziena, viskas buvo kaip ir gerai, bet veliau dariau pertrauka, dabar vel pradejau naudoti, neseniai, gal savaite, ir jauciu labai stiprius pilvo spazmus, net nepamenu ar taip buvo ir pirma karta. Kokiu salutiniu poveikiu jus jauciate? g.gif
Atsakyti
naudoju kontraceptini zieda jau 9menesius, priaugau 6kg... kad ir ka daryciau svoris nekrenta, o tik auga... sportuoju, nepadeda, valgau daug maziau, svoris tik auga... puola depresija... nejau reikes mesti ziedo naudojima... o taip noris jaustis saugiai....
Atsakyti
Pirmą kartą naudoju KŽ. Visą laiką (beveik 3 sav.) ištisai teplioja... Likus 3 d. kol jį reiks išimti, prasidėjo mm blink.gif Pagal scenarijų turėtų prasidėti, kai išimsiu. Ką daryti? Imti lauk anksčiau? Čia normalu ar organizmas jo nenori pripažinti?
Atsakyti
QUOTE(linxmute @ 2012 03 16, 13:50)
Pirmą kartą naudoju KŽ. Visą laiką (beveik 3 sav.) ištisai teplioja... Likus 3 d. kol jį reiks išimti, prasidėjo mm  blink.gif Pagal scenarijų turėtų prasidėti, kai išimsiu. Ką daryti? Imti lauk anksčiau? Čia normalu ar organizmas jo nenori pripažinti?

Neskubėkite ir neišimkite žiedo, viskas suitvarkys su laiku. Ar žiedas netinka galima suprasti tik po 3 mėnesio vartojimo. Jeigu po 3 mėnesių niekas nesusitvarko ir ištisai teplioja ar atsiranda kitokių simptomų, reiškia žiedas netinka. Man pirmą mėnesį irgi labai ilgai tepliojo, antrą mėnesį susitvarkė 4u.gif Pakentėkite tas 3 dieneles ir pertrauką, kai įsidėsite naują žiedą turėtų susitvarkyti. Beje, jeigu dabar išimsite žiedą, jis neapsaugos nuo nėštumo pertraukos metu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sannioks @ 2012 03 06, 11:34)
naudoju kontraceptini zieda jau 9menesius, priaugau 6kg... kad ir ka daryciau svoris nekrenta, o tik auga... sportuoju, nepadeda, valgau daug maziau, svoris tik auga... puola depresija... nejau reikes mesti ziedo naudojima... o taip noris jaustis saugiai....

Kazkaip negaliu patiketi, kad svoris auga nuo ziedo g.gif is kur jis, jei valgot mazai, ir sportuojat? Beje sportuojant svoris nerenta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikaakiv: 20 kovo 2012 - 12:21
Na, ir aš įstoju į žiedų valdovių klubą smile.gif iš tiesų labai ilgai ieškojau, domėjausi, knisausi kas ir kaip, visko prisiskaičiau... apsispręsti padėjo ziedas.lt svetainė, ginės rekomendacijos.

Iš pradžių labai vengiau bet kokių kontraceptikų, bet atsibodo gumytės, o natūralus saugojimasis ne man. Per daug nervų kainuoja ir kiekvieną mėnesį jaudinuosi kad tik ne... dar neplanuojam ax.gif Pasirinkau žiedą, nes turi mažiau hormonų ir naudojamas tik kartą per mėnesį (kitaip nei piliulės). Labai patenkinta thumbup.gif

Dar naujokė, tad gal galite papasakoti, kaip jums pavyko atidėti mėnesines su žiedu? Planuojame išvažiuoti paatostogauti, pabėgti nuo šitos žiemos ir nesinori susigadinti laisvų dienų MM schmoll.gif be to, pasimėgauti smileysex.gif
Atsakyti
Jungiuos ir aš į jūsų būrį smile.gif . Parekomenduota ginekologės įsigyjau žiedą.Anksčiau naudojau spirale Nova. Bet kažko tai paskutiniu metu labai išsiderino mano ciklas: baisiai ilgos mm apie dvi savaites, arba ir dar ilgiau, arba kokius du mėn. iš vis nėra. Tai gydytoja išimė spyralę lauk, patarė naudot žiedą.
Kadangi mano mm tokios nenuspėjamos , tai pamačius lyg ir patepliojimą (pagalvojau, kad jau prasideda mm) ir įsikišau žiedą, pirmadienį.
Dabar jau penktadienis,o aš vis dar nesulaukiu mm. O jei dar nebuvo prasidedančios mm, tai ar nebus dabar negerai, kad paskubėjau ? g.gif

Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2012 04 13, 14:26)
Jungiuos ir aš į jūsų būrį  smile.gif . Parekomenduota ginekologės įsigyjau žiedą.Anksčiau naudojau spirale Nova. Bet kažko tai paskutiniu metu labai išsiderino mano ciklas: baisiai ilgos mm apie dvi savaites, arba ir dar ilgiau, arba kokius du mėn. iš vis nėra. Tai gydytoja išimė spyralę lauk, patarė naudot žiedą.
Kadangi mano mm tokios nenuspėjamos , tai pamačius lyg ir patepliojimą (pagalvojau, kad jau prasideda mm) ir įsikišau žiedą, pirmadienį.
Dabar jau penktadienis,o aš vis dar nesulaukiu mm. O jei dar nebuvo prasidedančios mm, tai ar nebus dabar negerai, kad paskubėjau ? g.gif

Esu radusi tik tokį bendrą atsakymą: pirmajį žiedą geriausia pradėti naudoti nuo pirmos mėnesinių dienos, t.y. pirmą dieną, kai pasirodė kraujas. Tuomet būs saugi nuo pat pradžios. Jeigu pirmą kartą žiedą įsidėsi 2-5 mėnesinių dieną, pirmąją savaitę mylintis reikės papildomai saugotis prezervatyvais.

matyt, reikės papildomai saugotis ir jei mėnesinės neprasidės, laukti tų po žiedo išėmimo... g.gif
užduok klausimą ginekologei, 5braskese atsirado galimybė klausti (http://www.5braskes.lt/ziedas/intymiomis-temomis-be-tabu.d?id=56126613 ), aš ten vis paskaitau rolleyes.gif
http://www.5braskes....u.d?id=56126613
Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2012 04 13, 14:26)
Jungiuos ir aš į jūsų būrį  smile.gif . Parekomenduota ginekologės įsigyjau žiedą.Anksčiau naudojau spirale Nova. Bet kažko tai paskutiniu metu labai išsiderino mano ciklas: baisiai ilgos mm apie dvi savaites, arba ir dar ilgiau, arba kokius du mėn. iš vis nėra. Tai gydytoja išimė spyralę lauk, patarė naudot žiedą.

Radau ats.! mirksiukas.gif
"Viską padarėte teisingai. Mėnesinių pobūdis įdėjus žiedą gali kiek pasikeisti ir jos gali būti visai negausios. Be to, tepimas dar gali išlikti ilgesnį laiką pirmą vartojimo ciklą, tai visiškai normalu."

http://www.5braskes....6#ixzz1sOSdP1S1
Atsakyti