O man jis visai netiko, nuo jo as vos nenumiriau, kai prakraujavau tris savaites, ir vaistus daktare rase, stabdyt kraujavimui ir leidziamus israse, zodziu ......po KZ is vis nebenorejau girdet apie jokiuos KT.....ar kitokiuos preparatus....kazkas baisaus, man buvo
Nezinau i kuria tema iterpti si klausima ar paskelbti nauja tema, bet man labai reikalinga informacija.
Naudojau kontraceptini zieda beveik metus, paskutini istraukiau penktadieny (spalio 28d.) tada po poros dienu sulaukiau menesiniu ir uzvakar kaip ir turejau isideti nauja, bet nusprendziau daugiau jo nebenaudoti, vakar su partneriu turejome nesaugiu lytiniu santykiu, kokia pastojimo tikimybe? Nes kiek skaitau visur rasoma, kad vaisingumas iskart atsistato. Kaip buvo Jums? Ar pastojote iskart po KZ nutraukimo?
Naudojau kontraceptini zieda beveik metus, paskutini istraukiau penktadieny (spalio 28d.) tada po poros dienu sulaukiau menesiniu ir uzvakar kaip ir turejau isideti nauja, bet nusprendziau daugiau jo nebenaudoti, vakar su partneriu turejome nesaugiu lytiniu santykiu, kokia pastojimo tikimybe? Nes kiek skaitau visur rasoma, kad vaisingumas iskart atsistato. Kaip buvo Jums? Ar pastojote iskart po KZ nutraukimo?
QUOTE(Laurynalaura @ 2011 11 06, 10:45)
Nezinau i kuria tema iterpti si klausima ar paskelbti nauja tema, bet man labai reikalinga informacija.
Tikimybė pastoti tikrai yra, bet kokia - sunku pasakyti. Kiek teko skaityti, po hormonų nutraukimo kiaušidės pradeda dvigubai dirbti, labai dažnai būna dvi ovuliacijos arba per vieną ovuliaciją gaminasi dvi arba daugiau kiaušinėlių, tad labai dažnai po nutraukimo moterys susilaukia dvynių ar net daugiau vaikiukų.
Nenoriu gąsdinti, bet kadangi jau buvo praėjusi 1 diena, tuo labiau sperma makštyje išlieka iki 48 val, gali būti jog pastojai. Po metimo labai išsireguliuoja ciklas, vyksta nesąmonės, tai visko gali būti iš tikrųjų..
Ką galiu patarti.. Tiesiog laukti ir po 10 d. pasidaryti testą, bus aišku. Sėkmės
QUOTE(Laurynalaura @ 2011 11 06, 10:45)
tikimybė pastoti nemaža
Tai man ir idomu, kaip yra istikruju Ypac idomu sulaukti nuomones is tu, kurios naudojo KZ ir kaip buvo, kai nustojo, ar nustojo, kad planavo pastoti ir kada tai nutiko, ar tiesiog pakeite kitomis kontracepcijos priemonemis.
Vaikelio susilaukti noreciau, nes kaip ir pats laikas jau butu, bet kartu ir baime jauciu. Siaip pagal plana noretusi tureti vaikeli, bet kaip dazniausiai tai nutinka neplanuotai...
Vaikelio susilaukti noreciau, nes kaip ir pats laikas jau butu, bet kartu ir baime jauciu. Siaip pagal plana noretusi tureti vaikeli, bet kaip dazniausiai tai nutinka neplanuotai...
Sveikos, pasidalinsiu ir as savo ispudziais apie KZ. Naudojau ji 5 metus, jokiu rupesciu neturejau nei su tepliojimais, nei su galvos skausmais. Dabar jau nusprendziau nutraukti jo naudojima, ir cia prasidejo.... savaite pries normalias menesines prasideda patepliojimai ir negausus pakraujavimai sakau, gal cia organizmas negali priprasti be "dozes" Ar yra kam taip buve nutraukus KZ po ilgo naudojimo? Pasidalinkit patirtim
QUOTE(Laurynalaura @ 2011 11 06, 20:27)
Tai man ir idomu, kaip yra istikruju Ypac idomu sulaukti nuomones is tu, kurios naudojo KZ ir kaip buvo, kai nustojo, ar nustojo, kad planavo pastoti ir kada tai nutiko, ar tiesiog pakeite kitomis kontracepcijos priemonemis.
Po KŽ nutraukimo pastojau antrą mėnesį. Vaikelis buvo planuotas ir lauktas.
Šiaip, planuojant, gydytojai rekomenduoja palaukti bet 3 mėn.
Sunaudojau tik 1 zieda. Labai patiko - patogu, neuzmirsti nieko isgert. Bet prasidejo slapimo pusles uzdegimas (gan daznas svecias pas mane), tuomet sujautrejo ir viskas makstyje, teko nutraukti vartojima. Gydytoja sako, kad gali buti dirgli slapimo pusle (nes dabar tik susalu - ir vel prasideda bedos, nors tyrimai visi geri)...
Bijojau bandyti antra, nes prisikankinau su pusle, tai tenka gert tabletes - nepatogu.. et, pavydziu vartojancioms zieda
Bijojau bandyti antra, nes prisikankinau su pusle, tai tenka gert tabletes - nepatogu.. et, pavydziu vartojancioms zieda
aš laukiu, ant dienu turi prasideti mm, tada bandysiu pirmaji zieda
aš naudojau KŽ penkis mėnesius, viskas buvo super, mm kaip užsakytos prasidėdavo antrą dieno po išėmimo, tačiau, kai nutraukiau KŽ naudojimą, nesulaukiau mm 2 mėnesius beveik.... turėjau ir anksčiau problemėlių su mm, tai nenustebau ( žinojau, kad tikrai nesilaukiu). O dabar vėl susitvarkė mano mm.
QUOTE(cristallic @ 2011 11 19, 16:45)
Sunaudojau tik 1 zieda. Labai patiko - patogu, neuzmirsti nieko isgert. Bet prasidejo slapimo pusles uzdegimas (gan daznas svecias pas mane), tuomet sujautrejo ir viskas makstyje, teko nutraukti vartojima. Gydytoja sako, kad gali buti dirgli slapimo pusle (nes dabar tik susalu - ir vel prasideda bedos, nors tyrimai visi geri)...
O kontraceptinio pleistro nenori pabandyti? Irgi labai patogi priemonė, nereikia kasdien galvoti. Be to, naudojimas išorinis, todėl nedirgins tau šlapimo pūslės.