Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsivaduot nuo smurtaujančio vyro?

hmm... aisku, idealiausia po pirmo (ar n-tojo) musimo a) duot atgal i galva taip kad zagteletu, cool.gif iseiti su vaikais ir vertingais daiktais.

Taciau, jei vyras yra pavojingas tau arba tavo seimai, situacija komplikuojasi - tada, nors as nzn aplinkybiu, staigus isejimas ar susimusimas nelabai tinka. Tokiu atveju, manau, reikia itin apgalvoti. Pritariu pasiulymui pradeti atskirai kaupti savo lesas, as pvz. prie atskiro pinigu prisidejimo, susirinkciau visas jo dovanas (juvelyrika - pvz. pasideciau saugoti banke), na, vienzo, susidaryciau savo pajamu rezerva juodai dienai, atsispirti grasinimams, kad ismes basa ir atims vaikus.

Taip pat per pazistamus ar tevus susirasciau advokata, kuris paaiskintu visas teises, ta prasme alimentines, vaiku globos ir pan. Taip pat susirasciau vieta, kur krastutiniu atveju iseiti (moteru namai, gimines ar draugai kitame mieste). Vienu zodziu, susikurciau situacija, kad tuo momentu, kai pasiryzciau iseiti, butu maksimaliai apsaugomas mano ir manuju saugumas tokiu momentu, nes vyro (girto ar ne) grasinimus absoluciai priimti kaip sapaliones nera protinga. schmoll.gif

Aisku, tai nera lengva ir uzims laiko, bet galutinis rezultatas bus, kad tu nebusi absoliuti auka jei iseisi arba jei pasiliksi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nemanau, kad tu ji paliksi......
Parabanga ir turtai uzgozia zeminimus ir vyro smurta. Tik nelabai suprantu kokia tu turtu esme tau, jeigu viskas uzrasyta tevu ir brolio vardu? Niekada ir nieko jis neuzrasys tavo vardu, o kai nusibosi arba kai atsiras kokia kita - tai paprasciausiai ismes tave i gatve be cento kiseneje ir kaip kokia siuksle. Ir tikrai jis taves nei myli, nei gerbia. Tiesiog jam paranku pasoneje tureti tokia naivia mergaite kaip tu.
Jau geriau sausa duona valgyciau negu kenteciau vyro egzekucijas.
Atsakyti
jei su juo prabuvai tiek laiko..
prabusi ir dar... blush2.gif
logiskai mastant..juk neiseisi nescia i niekur... doh.gif
zodziu priklausys tik nuo taves "kaip" prabusi ta laika...
mano nuomone..
jei jau "parsidavineti" tai nors zinoti uz "kiek" lotuliukas.gif
buk tyli..paslaugi..kaupk pajamas..ir skaiciuok...kiek per men /Lt
tada ir pati zinosi kiek kainuoji Lt. per metus thumbup.gif

Atsakyti
Nezinau ka patarti, bet nescia su baime ir tusciomis rankomis isbegusi vargu ar labai gerai pasielgsi. Prisidedu prie to patarimo, kad pradek rupinti savimi ir vaiku(-ais). Pasistenk kazko pasiekti, ismokti, sutaupyti. O prabangus gyvenimas... juk kazkada jis gali baigtis ir liks tik suskilusi gelda...Zinoma, linkiu kada taip neivyktu, bet galvodama apie ateiti pamastyk ir apie toki galima dalyka, nes jei gyveni su vyru kuris turi, bet neturi turtu, tai kazkada jie atiteks ne tau ir ne tavo vaikams...
Atsakyti
Na, aš manau taip: tu rašai, kad pati kartais vėjais eini, tai gal pati ir išprovokuoji tokias situacijas, kad vyras tave muša? Šiaip aš esu prieš smurtą šeimoje, koks vyras jei jis muša už save silpnesnį? Bet ir kokia moteris, jei ji nesugeba daeit iki tokių situacijų? Nes tavo toks susitaikymas su smurtu panašus, kad yra ir tavo kaltės... Jei man taip būtų, tai manau būtų kategoriškai pirmas ir paskutinis kartas, nors siutinti vyro tikrai nereikia... aš už lygias teises ir galimybes, bet mes, moterys juk esam protingesnės už vyrus, reikia su jais tartis. Jei protingai pašnekėjus juk išleistų jis tave į mokslus, nu netikiu, kad toks despotas, gal tik pati užsileidi? O tos kalbos apie tai, kad užmuš tave, tai paprastai ir lieka kalbomis, nes tokie "drąsuoliai" patekę į realią situaciją elgiasi visiškai kitaip, dažniausiai ima atsiprašinėti ir šliaužioti keliais... Na, sėkmės, bet jei pasiryši išeit, tai daryk visam laikui, nes jei gryši bus tik blogiau ir blogiau...
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2006 01 18, 15:36)
Na, aš manau taip: tu rašai, kad pati kartais vėjais eini, tai gal pati ir išprovokuoji tokias situacijas, kad vyras tave muša? Šiaip aš esu prieš smurtą šeimoje, koks vyras jei jis muša už save silpnesnį? Bet ir kokia moteris, jei ji nesugeba daeit iki tokių situacijų? Nes tavo toks susitaikymas su smurtu panašus, kad yra ir tavo kaltės... Jei man taip būtų, tai manau būtų kategoriškai pirmas ir paskutinis kartas, nors siutinti vyro tikrai nereikia... aš už lygias teises ir galimybes, bet mes, moterys juk esam protingesnės už vyrus, reikia su jais tartis. Jei protingai pašnekėjus juk išleistų jis tave į mokslus, nu netikiu, kad toks despotas, gal tik pati užsileidi? O tos kalbos apie tai, kad užmuš tave, tai paprastai ir lieka kalbomis, nes tokie "drąsuoliai" patekę į realią situaciją elgiasi visiškai kitaip, dažniausiai ima atsiprašinėti ir šliaužioti keliais... Na, sėkmės, bet jei pasiryši išeit, tai daryk visam laikui, nes jei gryši bus tik blogiau ir blogiau...

Pritariu visu 100%, yra geras pasakymas " tarp padorumo ir virtimo skuduru labai plonyte linija" as Tau linkiu greiciau apsispresti ir dumk kuo toliau nuo tokio zmogaus (jei dar jis vertas sio zodzio). Neparodyk, kad esi silpna, susiimk, neraudok jam matant. Nesinervink, dazniau stenkis istrukti is namu, aplankyk Tevus, draugus, ar siaip pavaikstinek po parka, Siuo metu Tau reikia ramybes. Jei manai, kad reikia kreipkis i psichologa. Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
labas.naivu ir juokinga gyventi del pinigų.o gal jau neužkalnų ta diena ,kai iš jo nė cento nebegausi-nenusipelnysi?kiek daug moterims pagalbos suteikiama krizių centruose ,kreipkis ir padės .jaučiu ir tavo vaikams greitai neurozė bus jei nuolat matys konfliktus ,girdės tavo riksmus ir ašaras.o kai po širdimi nauja gyvybė ,nerizikuoki ir skubėk iš tirono pilies.pakanka2 bendro gyvenimo metų ,seniunijos ar kaimynu paliūdijimu ir galėsi prisiteisti iš jo turto. o jei teks ,dirbki ir už600lt.nes ramybė ,sveikata neturi kainos.bent dėl vaikų -paskubėk.sėkmės
Atsakyti
Aišku, kad iš šalies labai paprasta patarinėt....Na nors ir nesusituokę, bet jis vaikų tėvas, tai ir alimentai priklausytų...nebent jis neturi oficialių pajamų...Pagal tai ką rašai aš susidariau nuomonę, kad jis nusikalstamo pasaulio atstovas (geriausiu atveju politikas), tokie paprastai erelius vaizduoja, bet su jais susitvarkyti žymiai paprasčiau negu Tu galvoji. Nutraukt ryšius su tokiu, reikia tik ryžto ir valios. Na bet man kažkaip keista, negi neturi jokių artimų žmonių, tėvų, brolių seserų. O gal pačiai gėda jiems prisipažinti, kaip gyveni, kaip jautiesi? Įvaizdis gyvenime tai tuštybės ir puikybės išraiška...O kaip jo artimieji, negi jie negali padaryti net mažiausios įtakos Jūsų santykiams, kad pasakytu jam kas nors tėvišką ar brolišką "Nu nu nu"...? Daugelis davė gerus patarimus, kad taptum mažiau priklausoma. Sėkmės.
Atsakyti
o tu kada nors su juo pakalbek apie tai, kas butu jei jam netycia kas nutiktu? tokiu atveju taip pat juk liktum basa. na, bent jau vaikus lai apdraudzia kaip nors nuo to. na, pvz.: mano drauge gyveno susimetusi su vaikinu, turejo vaikiuka, abu dirbo firmoje, kuri buvo iregistruota ant jo dedes invalido, kad mokesciu moketi reiktu maziau. vyras zuvo avarijoje ir ji liko be nieko, net is to darbo ja atleido, nes staiga gerasis dede taip sugalvojo, ir ja dar kekse isvadino, kuri, tipo, nebuvo verta jo suneno. atseit, ne be reikalo jos nevede.
gasdinimai, kad atims vaikus- tai dazno vyro kliedesiai, kad uzmus- na, nebent jis itakingas galvazudziu sferoje. bet tokiu atveju, ir gyvenant su juo taip gali nutikti.
tavo situacijoje reikia buti gudriai, arba vylioti is jo pinigus, arba sakyti, kad po gimdymo nori uzsiimti kokia tai veikla, mokytis, kazka savo ikurti, dirbti, kad degraduoji ir t.t.
smurtas- letine ir sunkiai pagydoma liga! jei kada tavo vyras paliks zymes ant taves - nepasigedyk kreiptis i medikus ir pasidaryti abdukcija, kreiptis i soc. tarnybas, psichologus - taip turesi irodymu, kuriu tau tikrai gali prireikti, gyvenant su tokiu baisiu zmogumi. kadangi turiu praktikos su tokiomis moterimis, tai daugelis is ju gailejosi, kad to nepadare. o i teismus dabar galima paduoti ir uz psichologini smurta ir gauti moralines zalos atlygi. alimentai siais laikais skiriami ne tik vaikams bet ir ju motinai. ir visiskai nesvarbu ar jis dirba ar ne. o uz vengima moketi alimentus gresia kaliuze.....
Atsakyti
aciu uz tokius ismintingus patarimus,bet turbut nera taip paprasta, kaip Jums atrodo..kaip viena forumiete pastebejo, jis tikrai priklauso nusikalstamai grupuotei, ne karta buvo jam grasinta, o is jo senu draugeliu puse jau ner gyvuju tarpe..neabejoju, kad jis pats ka nors yra nudejes, nors man apie tai ,aisku, nieko neuzsimena..blogiausia, kad nesuprantu, ar jis bent kiek mane myli- kartais jis man atrodo jautrus, labai myli vaikus, bet kai prigeria su draugeliais...pries pora metu paliko melynes per mano pacios gimse...prie sveciu..namie jauciuos beteise- net rasau anksti rytais, nes tai jo kompas, o jis pusdieni miega..tevu as neturiu- mama mire, kai buvau maza, o tevas ispanijoj- suda as jam rupiu..drauges- tai jo draugeliu bobos, nes bendraut leidzia su patikimom( jo akim) .viena zinau- jei iseiciau, tai gyvenimo cia netureciau..dabar realiausia- Jusu patarimu kaupt pinigelius, nors tai sunkiau nei Jums atrodo- uz viska is manes reikalaujama ataskaitos..bet pabandysiu, nes bedugne atrodo netoli.dar kart aciu. gera kalbet su moterim, kurios neturi bendra su tuo sudu , kuriame egzistuoju
Atsakyti
laikykis, suprantam, kad sunku, bet reikia tiketis geriausio,

beja patarimas del vaiku draudimo, tikrai geras, jei taviškis vaikus myli bei yra " šėšėlinio" pasaulio atstovas tai žino, kas jam gali būti, gal ir susimastys apie vaikų ateitį
Atsakyti
Visų pirma, gal atsiras tokių, kurios sėkmingai išsikapstė iš panašaus š..., apie kurį tu rašai. Aš gyvenu ne jame, bet šalia, keletas man brangių žmonių jame gyvena. Man baisiausia tame tai, kad moterys, gyvenančios tokį gvenimą, tampa nuo jo priklausomos psichologiškai. Slepia nuo aplinkinių mėlynes, išsiskiria, vėl grįžta... Beje, vienas pastebėjimas: vyrai, naudojantys smurtą, sąmoningai apriboja bendraujančių su jo mylimąja ratą - labai labai dažnai moterys, patiriančios smurtą, neturi artimų žmonių. Todėl būtinai pasidomėk moterų krizių centrais, nes labai didelė tikimybė, kad teks ta informacija pasinaudoti. Stenkis atrasti galimybių mokytis, būtinai. Gudrumu ar švelnumu įtikink savąjį, kad tai tau būtina. Apeliuok į jo jausmus vaikams - kas pasirūpins jais, jei kas nors atsitiks? Nusikalstamo pasaulio žmonės labai myli vaikus, be galo. Šitą žinau iš patirties.
Linkiu sėkmės tau stiprybės, daugeliu patarimų tikrai gali pasinaudoti, nes situacija nėra tokia baisi, kaip tau atrodo. Paprasčiausiai per ilgai gyveni tame tamsiame pasaulyje. Nėra smurtautojai tokie baisūs, kokie bando atrodyti...
Atsakyti