Tai erzinatės čia žiūriu skaniais pjūviais
Olestuk, net per monitorių jaučias, kad skanus tortukas... bus išbandytas kada nors
nu ir aš vieną savaitgalinio tortuko pjūvį įmesiu
kaip tik kalba užėjo apie morengus, o aš gi kaip tik kepiau morenginį tortą tik ne pagal Sonatiną, o
Cipciuko morenginį. Merginos ką galiu pasakyt - skonis paaaaaaaaaaaaaasakiškas šito torto
jis toks purus orinis net pasakyčiau - įdedi burnon ir dingo
tai štai kodėl pas Cipciukėlį jis toks populiarus
ale kooooks jis lengvutis - 26 cm tesvėrė 1,5 kg
(be masių jokių, tik apteptas - 2 morengai ir 2 biskvitai)
Dabar biškį apie morengus - daug nagrinėjau kaip, kiek juos džiovint, iš kiek baltymų, kokio skersmens ir t.t. nusprendžiau daryt pagal vienos rusaitės metodą
pasiteisino 100 procentų
3 baltymams imiau 150 g cukraus, plakiau kaip Cipciukas aprašius, dalimis berdama cukrų (kiekvieną cukraus dalį galima įpilti tik tuomet kai prieš tai įbertoji visiškai ištirpsta), dėjau riešutų. Ant kepimo popieriaus nusipiešiau 24 cm apskritimą, apverčiau popierių ir ant to nupiešto apskritimo sudėjau ir išlyginau baltymų masę. Dėjau kepti į orkaitę įkaitintą iki 150° C (lakštas gražiai pakyla ir kažkiek plečiasi į šonus - pasak tos rusaitės jis turėjo tapti 26 cm skersmens, bet man gavosi apie 28 cm skersmens - bet nieko po to lengvai apipjoviau kiek man reikėjo, o trupinukais šonus apibarsčiau).
30 min. orkaitės temperatūrą laikau 150° C. Po to sumažinu temperatūrą iki 125° C ir kepiau 10 min., o po to 100° C temperatūroje džiovinau dar apie 2 val. su trupučiu, orkaitės dureles pravėriau biškį. Gavosi puikiausi morengai
trapūs tirpstantys burnoje
Sakau gal kuriai pravers mano patirtis
Biskvitą kepiau iš daividijos šampaninio torto - nerealus jis man
purus purus kaip tik šiam tortui tinkantis (tik nebedėjau 3 lakšto biskvito, bet jūs galit dėt), kremas pagal Cipciuką su rududu+sviestas+kava (apie 200 ml įplakiau), tik riešutų nedėjau
bet kitą kart būtinai dėčiau
Tiesa (teoriškai mąstant) kitą kart tikriausiai plakčiausi morengą iš 2 baltymų, masę dėčiau į 22 cm apskritimą ir jis turėtų dasiplėsti iki 26 cm
Ačiū širdingai Cipciukui už tokį nuostabų torto receptą
gaila, kad taip ilgai nepasiryžau jo išbandyt