Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-8

QUOTE(spyglis2 @ 2010 11 02, 19:01)
aš kepiau, bet daugiau nebekepsiu schmoll.gif nesigavo mano tie morengai doh.gif skonis nuo to nenukentėjo, bet vargo ziauriai daug, o rezultatas nesigavo toks, kokio norejau verysad.gif




kolege kepe, skanus labai, bet korekturos recepte tikrai reikia.
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 11 02, 20:01)
aš kepiau, bet daugiau nebekepsiu schmoll.gif nesigavo mano tie morengai doh.gif skonis nuo to nenukentėjo, bet vargo ziauriai daug, o rezultatas nesigavo toks, kokio norejau verysad.gif


QUOTE(meduolytee @ 2010 11 02, 20:08)
kolege kepe, skanus labai, bet korekturos recepte tikrai reikia.

Tai dabar jau visai bijau jį kept doh.gif Meduolyte, nežinai konkrečiai kokios korektūros? rolleyes.gif
Atsakyti
man tie morengai neisejo. nu nemoku as ju, o elektros sunaudojau irgi nemazai. zodziu, nieko gero unsure.gif galvoju bandyt kazka daryt be tu morengu unsure.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
gal galit patarti kuo apdengtitorta,kad islyginti ji,pries dedant apdengimo mase? bijau suklysti,bet berods pataria visada lyginti su sviestiniu ar kokiu ten kremu blush2.gif
is anksto dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ing.: 02 lapkričio 2010 - 20:36
su sviestiniu kremu, kurių bent keli receptai viršutinėje papuošimų temoje be komentarų 4u.gif tinka sviestinis kremas su kondensuotu pienu, arba Šarlot sviestinis kremas, tolygiau, gražiau ir visaip kaip geriau išsilygina tortai, jei į sviestinį kremą įbertumėt tarkuotų sijotų trupinukų, kad gautųsi toks „špaklius“, trupinukai gali būti tiek sausainių, tiek medučio lakštelių, kokius tik turit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2010 11 02, 19:31)
Tai dabar jau visai bijau jį kept  doh.gif  Meduolyte, nežinai konkrečiai kokios korektūros?  rolleyes.gif




as paklausiu ir parasysiu, okis? nes kiek pamenu ten su kavos yra ryskiai per daug
ir dar kas ten doh.gif uzmuskit bet nepamenu
Papildyta:
QUOTE(spyglis2 @ 2010 11 02, 19:32)
man tie morengai neisejo. nu nemoku as ju, o elektros sunaudojau irgi nemazai. zodziu, nieko gero unsure.gif galvoju bandyt kazka daryt be tu morengu unsure.gif




as irgi nemoku- reikes rasytis i kursus mirksiukas.gif
arba pas cypciuka arba pas inute, kitaip sakes........... ne morengai, o ssssssssssssssssssss........ kvadrate
Papildyta:
Gal kuri turite receptuka Napoleono su rududu?
Atsakyti
Cia mano keptas Napoleonas su Rududu, gal tiks.
Atsakyti
Tai erzinatės čia žiūriu skaniais pjūviais bebe.gif Olestuk, net per monitorių jaučias, kad skanus tortukas... bus išbandytas kada nors ax.gif nu ir aš vieną savaitgalinio tortuko pjūvį įmesiu liezuvis.gif kaip tik kalba užėjo apie morengus, o aš gi kaip tik kepiau morenginį tortą tik ne pagal Sonatiną, o Cipciuko morenginį. Merginos ką galiu pasakyt - skonis paaaaaaaaaaaaaasakiškas šito torto user posted image jis toks purus orinis net pasakyčiau - įdedi burnon ir dingo laugh.gif tai štai kodėl pas Cipciukėlį jis toks populiarus bigsmile.gif ale kooooks jis lengvutis - 26 cm tesvėrė 1,5 kg blink.gif (be masių jokių, tik apteptas - 2 morengai ir 2 biskvitai)

user posted image

Dabar biškį apie morengus - daug nagrinėjau kaip, kiek juos džiovint, iš kiek baltymų, kokio skersmens ir t.t. nusprendžiau daryt pagal vienos rusaitės metodą bigsmile.gif pasiteisino 100 procentų thumbup.gif
3 baltymams imiau 150 g cukraus, plakiau kaip Cipciukas aprašius, dalimis berdama cukrų (kiekvieną cukraus dalį galima įpilti tik tuomet kai prieš tai įbertoji visiškai ištirpsta), dėjau riešutų. Ant kepimo popieriaus nusipiešiau 24 cm apskritimą, apverčiau popierių ir ant to nupiešto apskritimo sudėjau ir išlyginau baltymų masę. Dėjau kepti į orkaitę įkaitintą iki 150° C (lakštas gražiai pakyla ir kažkiek plečiasi į šonus - pasak tos rusaitės jis turėjo tapti 26 cm skersmens, bet man gavosi apie 28 cm skersmens - bet nieko po to lengvai apipjoviau kiek man reikėjo, o trupinukais šonus apibarsčiau). 30 min. orkaitės temperatūrą laikau 150° C. Po to sumažinu temperatūrą iki 125° C ir kepiau 10 min., o po to 100° C temperatūroje džiovinau dar apie 2 val. su trupučiu, orkaitės dureles pravėriau biškį. Gavosi puikiausi morengai thumbup.gif trapūs tirpstantys burnoje user posted image Sakau gal kuriai pravers mano patirtis blush2.gif Biskvitą kepiau iš daividijos šampaninio torto - nerealus jis man thumbup.gif purus purus kaip tik šiam tortui tinkantis (tik nebedėjau 3 lakšto biskvito, bet jūs galit dėt), kremas pagal Cipciuką su rududu+sviestas+kava (apie 200 ml įplakiau), tik riešutų nedėjau doh.gif bet kitą kart būtinai dėčiau mirksiukas.gif
Tiesa (teoriškai mąstant) kitą kart tikriausiai plakčiausi morengą iš 2 baltymų, masę dėčiau į 22 cm apskritimą ir jis turėtų dasiplėsti iki 26 cm rolleyes.gif
Ačiū širdingai Cipciukui už tokį nuostabų torto receptą oro_buckis.gif gaila, kad taip ilgai nepasiryžau jo išbandyt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 02 lapkričio 2010 - 21:29
Jetau koks tortas,mmmm,kaip suesciau gabala...
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti