QUOTE(convict @ 2010 10 23, 12:46)
O kepet is pilnos porcijos? Pagal recepta atrodo turetu buti labai didelis tortas
Kokio dydzio tortinej daret?
Na labai skanus atrodo jusiskis tortas
labai labai
As kepiau is puses normos. Gavosi gal 13 laksteliu , 25 cm skersmens. sutepiau is 9 laksteliu...
Papildyta:
Va parasysiu visa pilna recepta, is ko sudejau, kad nereiktu vartyt puslapiu..
Napoleonas su plikytu kremu ir Rududu:
25 cm tortui man reikejo:
Laksteliai:
Miltu - 600 gr. + lakstams kociot
Grietine - 350 gr.
Sviestas - 300 gr.
Kiausiniu tryniai - 1 vnt. (as dejau pilna kiausini ir su baltymu).
Miltus susmulkinti su sviestu peiliu iki smulkiu kruopeliu, sudeti trynius ir grietine, viska gerai ismaisyti ir ideti i saldytuva. Kepdami paploteliai siek tiek pasitraukia, tad pridekit koki 1-1,5 cm apipjaudami lakstelius.. Pries kepant, subadyti sakute.
Kremas:
500 ml pieno
6 v. š. krakmolo
3 kiaušiniai
1,5 skardinės Rududu,
420 g grietinėlės.
Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Sutepti paplocius, siek tiek paslegti, ir deti i saldytuva.